google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html
CITES logo. Conventionen on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

CITES logo. Conventionen on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

Forbud mod indførsel og import af skildpadder, avlsmateriale og souvenirs lavet af skildpadder 

Indførsel og import af dyr og avlsmateriale

Mange hjemkommende turister, bliver taget af de danske toldbetjente, med forbudte dyr souvenir.

Mange hjemkommende turister, bliver taget af de danske toldbetjente, med forbudte dyr souvenir.

Vi ser desværre flere og flere eksempler på, at private, efter deres ferie i udlandet, tager skildpadder eller andre krybdyr med hjem til Danmark. 

Du må ikke som ferierejsende, tage f.eks. skildpadder med hjem, fra din rejse i udlandet. Du skal være registreret som importør i Fødevarestyrelsen, før du kan indføre og importere dyr eller avlsmateriale fra andre EU lande og tredjelande, heriblandt USA. Det har ingen betydning, om dyret er sjælden eller ej. 

Er du privat og har du tænkt dig, at sælges eller bare overdrage dine dyr til en anden ejer, vil ind- eller udførelsen være omfattet af de kommercielle regler. Du skal derfor have tilladelse af Fødevarestyrelsen.

Denne side er opdateret d.23. marts 2024 

Vi hjælper ikke med at indføre skildpadder til Danmark. 

Hvordan skal man forholde sig, hvis man vil have en skildpadde med ind i EU/Danmark? Indførsel og import af dyr og avlsmateriale.

Find svaret hos:  Fødevarestyrelsen 

Mere om CITES på hjemmesiden hos: Miljøstyrelsen

Må vi tage skildpadde souvenirs med hjem fra ferie? Nej, det må vi ikke!

Køb ikke souvenir af skildpaddeskjold.

Køb ikke souvenir af skildpaddeskjold.

CITES Washingtonkonventionen

Køb aldrig souvenir på ferien, der er lavet af havskildpadder og landskildpadder. Der er gået en død skildpadde til, hver gang der sælges en souvenir!

Når I er på rejse i Latinamerika og Caribien, og besøger en hyggelig souvenirbutik, undgå nu de produkter der er fremstillet af skildpaddeskjold, det er armbånd, øreringe, ringe, guitar plekter, kamme og vifter.

Når I besøger en turistbutik eller sælger på stranden, der tilbyder jer souvenir af skildpaddeskjold, så sig gerne til dem, at I ikke vil handle med dem, fordi de ikke tager hensyn, til skildpadder.

Find i stedet for, et sted, hvor de handler med miljøvenlige produkter.

Husk, det er vigtigt, at I nævner det overfor jeres familie og venner, at de skal undgå skildpaddeprodukter, når de bliver skildpadde souvenir tilbudt. Er vi flere kan vi gøre mere.

Havskildpadder er beskyttet af CITES. Så selvom dyret for længst er dødt - eller det kun drejer sig om en genstand lavet af skildpaddens skjold - skal man undgå det.

CITES er en international konvention til kontrol af handlen (over landegrænser) med vilde dyr og planter. Det sker gennem overvågning og regulering af den internationale handel. Målet er, kun at tillade en bæredygtig handel - dvs. at man fjerner ikke mere fra bestandene af vilde dyr og planter, end de kan bære.

Undgå at tage souvenir af skildpaddeskjold med hjem fra din ferie

Videoen fortæller dig, hvordan du undgår at købe souvenir af skildpaddeskjold, med hjem?

Del siden