google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

25-11-2022

Foto. Død sumpskildpadde, fundet ved søbred. Det gider vi ikke se.

Personer med samlermani eller skildpadde-horder: som de også kaldes, de magter tit ikke opgaven. Vi kender hoarder, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle/horde alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Vi har ryddet op, efter flere af dem. - Generelt skal alle deres skildpadder aflives, fordi dyrene har været passet for dårligt.

Du kan let kende dem, så snart de har set eller hørt om, at du mangler hjælp. "De vil tit uopfordret tage kontakte til dig og tilbyde at overtage din skildpadde. Normalt vil de gøre det helt gratis" De vil ellers være bange for ikke at må få din skildpadde!

Se skildpaddens anlæg. Du skal insister på at se, hvor din skildpadde skal bo og leve, inden du afleverer skildpadden. Accepter ikke et nej! Det er der ingen undskyldning for - Vil din skildpadde ende i en dam, hvor der allerede er sprængfyldt med dyr, hvor ingen har en chance for at holde øje med det enkelte dyr? - Skal din skildpadde nærmest presses ind mellem lågerne i et lille terrarium? - Har dyrene adgang til rent vand og nok af det? 

Fortæller de dig også, at de "elsker" skildpadder, ja, så er det nu du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du slipper din skildpadde.

Er det skildpaddens behov de tænker på eller er det deres eget? Ved du overhovedet om denne person har råd til at passe, måske hundredvis af skildpadder? Ingen kan passe ordentlig på skildpadder gratis.

Profitjægere! Aflever ikke din landskildpadde og sumpskildpadde til profitjæger. De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrenes bedste - de tilbyder typisk ikke din skildpadde de rette forhold (det koster at holde skildpadder ordentligt!) og er ligeglade med, hvem din kæleskildpadde havner hos (bare de betaler!) Vi kender flere profitjæger.

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du først sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved at der er mange sumpskildpadder der er blevet smidt ud i den første og nærmeste dam eller sø, den nye akvarium-ejer er kørt forbi. Man skal tænke sig om, det skylder vi vores dyr.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen <---- Hvorfor?

Det er livsfarligt for skildpadden, at blive efterladt i den danske natur. 

Skildpaddens fjender i naturen Ja, det har skildpadder, de har fjender og det er ikke så simpel, bare at efterlade sin skildpadde i naturen.

Mangler du hjælp eller bare et godt råd, kontakt Skildpadder.ABC@gmail.com eller her kontakt os - Du vil aldrig uopfordret hører fra os.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden