google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Sæt din skildpadde på græs

14-06-2020

Artiklen gælder både sumpskildpadder og landskildpadder.

Inden du læser videre. Husk, er din sumpskildpadde/landskildpadde i direkte sollys, og ikke kan kravle enten ind i skyggen eller ned i vand, så er der risiko for at din skildpadde kan dehydrere og eventuelt dø!

Er du i tvivl om din skildpadde får UVB-lys nok? Så kan du tage skildpadden med udenfor på græsset og lade skildpadden få direkte solskin. Gerne mindst en times tid ad gangen. Hvis du gør det mindst tre gange om ugen, så får din sumpskildpadde en god portion, af det nødvendige sollys/UVB-lys, skildpadden behøver.

Solen behøver ikke at skinne fra en skyfri himmel for, at gøre noget godt for din skildpadde. Selv om der er tynde skyer på himlen, så vil der trænge UVB-lys igennem.

Har du ikke selv en have, så har du måske en altan, en terrasse eller du kan åbne et vindue helt, så en solstribe kan ramme skildpadden.

Sollys der først skal trænge gennem en glasrude, inden lyset rammer skildpadden, har ingen virkning.

Skab et lille hyggeligt rum, for skildpadden udenfor, så vil dyret hurtigt lære at føle sig tryg ved, at skulle der ud, når solen skinner. Du skal huske at tilbyde skildpadden muligheden for, at kunne kravle ind i skyggen. Er skildpadden ude, mere end 1. time, så skal skildpadden have adgang til en vandskål.

Du skal sikre rummet, så skildpadderne ikke kan kravle ud. Du kan eventuelt benytte et lille badebassin, hvor siderne er glatte, her kan skildpadden ikke kravle ud af (det er ikke græsset der er vigtigt, men solen).
Samtidig vil bassinkanten give skildpadden den skygge, dyret har behov for.
Et kaninbur, palleramme, sandkasse eller noget lignende vil også kunne benyttes til skildpadden. Bare der er åbent op mod himlen og solen.

Når skildpadden kun er udenfor en times tid ad gangen, så behøver dyret ingen vand. Udover en time, er det nødvendigt at give skildpadden en skål vand. Skålen må gerne være så stor, at skildpadden kan kravle op i skålen.

Idéen med turen udenfor, er foruden UVB lyset også den, at skildpaddens skjold kan blive helt tør. Det er helt nødvendigt for, at skildpadden fortsat kan have et sundt skjold.

Din skildpadde vil dase i solen, med hovedet vendt op imod solen og flytte sig ind i skyggen, hvis skildpadden har behov for det.

Sollys og eller UVB-lys/varme er helt livsnødvendigt for din skildpadde.

Fortvivl ikke, hvis du ikke kan tilbyde din skildpadde at komme udendørs. Bestil en ny UVB-, og varmepære på SkildpaddeShop.dk - Glæd din skildpadde og giv den en ny UVB-pære, mindst én gang om året. UVB-pærer hjælper ikke din skildpadde, udover 1. år. Pæren lyser sikkert, men, afgiver ikke UVB-stråler længere.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden