google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Landskildpadder har behov for vand - Forebyg pyramide-skjold

03-12-2021

Vand og fugtighed kan du tilbyde dine skildpadder på flere måder.

Vandtrug. Her benytter vi gerne en spand, når vi laver en vandtrug til vores lidt størrer skildpadder. Som du kan se i foto ovenover, der har vi skåret hul i en spand. Spanden er nu let at løfte op i hanken og tømme og skifte vand i.

Alle skildpadder skal selvfølgelig have adgang til at kunne drikke vand. Vi anbefaler også at alle landskildpadder har adgang til et fugtigt område, i deres anlæg, hvor de kan søge hen. 

Nye undersøgelser viser, at det at have et fugtigt område, kan være med til at forhindre pyramide-skjold, kaldes også Toblerone skjold. Vi ser vores skildpadder jævnligt vælger at opholde sig og ligge i det fugtige område eller i en hule, hvor der er ekstra fugtigt.

Skildpadder er selvfølgelig selv klar over når de har behov for at drikke vand, det lader også til at dyrene er helt klar over, hvornår de bevæger sig ind i det fugtige område.

Se blandt andre Leopardskildpadder med skjoldproblemer blandt andre pyramideskjold.

Vi fortæller mere om fugtighed, blandt andet på siden om Leopardskildpadder og, hvordan du holder et område fugtigt i anlægget, blandet andet ved hjælp af hø og kokosmuld. 

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden