google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

19-12-2021

Nye arter af alligator snapskildpadde

Der er tre forskellige alligator snapskildpaddearter.

  • Alligator snapskildpadde (Macrochelys temminckii).

De to nye arter.

  • Apalachicola alligator snapskildpadde (Macrochelys apalachicolae)
  • Suwannee alligator snapskildpadde (Macrochelys suwanniensis)

Foto. Alligator snapskildpadder er beskyttet i alle 50 stater, og disse beskyttelseslove gør kommerciel fældefangst ulovligt. Skildpadden fanges ulovligt og spises skildpadden ikke i USA, sendes skildpadden til de kinesiske restauranter.

Alligator snapskildpadden (Macrochelys temminckii), findes kun i flodsystemer, der løber ud i den Mexicanske Golf. Disse storslåede dyr er de største flodskildpadder i Nordamerika, og de kaldes ofte "skildpaddeverdenens dinosaurer." Ny forskning viser, at der faktisk er tre separate arter. Og på trods af den nyfundne artsrigdom, er de derfor mere truede, end vi troede. Dem vi troede var én alligator skildpaddeart, er nu delt ud over tre arter og derfor er der nu færre skildpadder af, hver art.

Med de bjørnelignende kløer og de kraftige kæber af næb, har disse forhistorisk udseende skildpadder på 90 kg ingen naturlige fjender og de kan leve i næsten et århundrede. Disse stort set stillesiddende giganter, de sidder på flodbunden og venter på mad og vrikker med deres ormelignende gevækst, der sidder på deres tunge for at lokke et bytte ind i dyrets næb. Alligator snapskildpadden er typisk meget lidt bevægelige og langsomme dyr, derfor ser vi dem tit overgroet med alger, der vokser på deres skjold, men pas på: At have en finger fanget i mellem dyrets kæber, er som at sætte fingeren i klemme i en bildør.

Tidligere DNA-analyser har antydet, at der kunne være flere alligator snapskildpadde arter: vestlig, central og østlig. For at se, om en taksonomisk revision er i orden, analyserede et hold ledet af Travis Thomas fra University of Florida, Gainesville, genetikken for nutidens snapskildpadder (ved hjælp af blodprøver taget fra dyrenes haler), de tjekker også dyrenes kropsform og størrelse. Derefter kiggede de på fossiloptegnelsen, hvor de målte kranier og skjolde af museumseksemplarer, der går op til 16 millioner år tilbage i tiden. Disse bekræftede deres resultater: Hver af de tre slægter er genetisk og morfologisk adskilte arter. 

Skildpadder længst mod vest, i floder med udløb fra Mississippi- og Mobile-floderne, her lever alligator snapskildpadden (Macrochelys temminckii). De nye arter (den centrale afstamning) bliver kaldt Apalachicola alligator snapskildpadde (Macrochelys apalachicolae), som lever i Apalachicola og andre panhandle-floder i Alabama, Georgia og Florida. Suwannee alligator snapskildpadde (Macrochelys suwanniensis) hører til den østlige slægt, der kun lever i Suwannee flodens område i Florida og Georgia.

I modsætning til de almindelige snapskildpadder, så flytter alligatorskildpadder sig ikke fra den ene flod og over til den anden flod," siger Joe Roman fra University of Vermont. "De er isolerede og har været det i millioner af år gennem mange istid." 

Den seneste fælles forfader til M. temminckii og M. apalachicolae eksisterede for 3,2 til 8,9 millioner år siden. De delte sidst en fælles forfader med M. suwanniensis for 5,5 til 13,4 millioner år siden, under midten af ​​miocæn til tidlig Pliocæn.

Alligator snapskildpadder har takker på rygskjoldets bagkant, M. Suwannee er den med langt den størst mellemrum mellem de bagerste to rygskjolds takker. De to andre arter har mindre mellemrum mellem de bagerste takkerne. Se foto

Det ser ud til at vi har fået to nye skildpaddearter natten over! Men den dårlige nyhed er, at disse nye arter er mere truede end den tidligere anerkendte (ental) art. Alligator snapskildpadder kunne man tidligere finde op i det nordlige af Midtvesten, men de blev hårdt ramt i 1960'erne og 70'erne. Der blev alligatorsanpskildpadden jagtet for at blive spist, derved blev en stor del at snapskildpaddens udbredelse minimeret og skildpadden er gået 95 % tilbage. Med nu tre arter, er de enkelte skildpadderarter derfor blevet endnu mere sjældne.

"Hvis vi ikke handler hurtigt for at beskytte disse dinosaurer i skildpaddeverdenen, kan de også uddø." Siger Collette Adkins Giese fra Center for Biological Diversity.

Travis Thomas tilføjer: "Hvis der skulle ske noget katastrofalt, såsom et kemisk udslip eller noget, der påvirker hele floden, kan det potentielt ødelægge [Suwannee-floden] og hele Suwannee alligatorsnapskildpadde (Macrochelys suwanniensis) arten. Skildpadden er ekstremt begrænset af sit levested. Det eneste, den har, er denne flod, og den har ingen andre steder at tage hen."

Tekst fra iflscience.com/ Her finder du den oprindelige tekst, der er redigeret af Skildpadder ABC 

Vil du vide mere om alligator snapskildpadder og de almindelige snapskildpadder: Klik her

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden