google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Hvordan holder jeg vandet rent og fri for alger og fri for lugt?

12-05-2022

Foto. Her stinker det! Det er ikke det her vi stræber efter! Ser du noget tilsvarende, så skal dyrenes ejer kraftigt overveje, om sumpskildpadder er noget for vedkommende!

Hvad er det vigtigste du skal gøre for at holde akvariets vand rent og lugtfrit og alger nede på et niveau der kan holdes ud?:

  1. Udskift en 1/3 del og op til 1/2* delen, af akvariets vand, mindst en gang på 14 dage, gerne ugentligt. Husk, tilføj ikke iskoldt vand fra vandhanen, men, tempereret vand ca.18-22 grader, benyt et termometer.
  2. Hold ikke akvarievandet for varmt. Normalt vil 20-22 grader være nok til de fleste sumpskildpaddearter. Høj vandtemperatur fremmer algevæksten.
  3. Undlad at rense dit akvariefilter for meget! Rens først dit filter når udstrømningen falder tydeligt. Et rent filter fjerner ikke forurening, fosfor og nitrater i vandet, kun de store partikler. Det tager ca. 3. uger inden det biologiske filter (de gode bakterier) virker, det der kan fjerne forurening. Mere Rensning af filter og, hvad er det biologiske filter?
  4. Overfyld ikke dit akvarium med skildpadder. Urin og afføring giver forurening og algevækst.
  5. Pas på overfodring. Find meget mere om: Fodring af sumpskildpadder
  6. Overbelysning af akvariet, kan sætte algevæksten i gang. Giv dine skildpadder en døgnrytme, med ca. 12 timer lys og 12 timer mørke. Pas på solen der skinner ind gennem et vindue og rammer akvariet, det sætter også fut i algevæksten.
  7. Filterpumpen skal køre døgnet rundt, da de gode bakterier der lever i filtret, de skal have meget ilt og dør, hvis pumpen står stille. Du må ikke spare her!

*Du kan i et sumpskildpadde akvarium, godt skifte op til 50% af vandet. Det gør man normalt ikke i akvarier, der kun indeholder fisk, der udskifte man kun ca. 20% af vandet. Men, sumpskildpadder sviner meget mere end fisk.

Du må ikke udskifte alt vandet, fordi det biologiske filter (de gode bakterier), skal have "forurening" at leve af ellers dør de og det tager filtret 3. uger for igen at fungere optimalt. 

Mere om, hvordan du holder dit akvarievand rent: Rent vand og 0 alger

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden