google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

05-02-2023

Symbiose mellem falske landkortskildpadder og fugle

For at sikre dine sumpskildpadder den bedste overlevelseschance, skal vi sørge for at dammens vand er rent og har er en god nok iltning i vandet omkring dyrene, under hele dvaleperioden.

Foto. Fjern blade og andet skidt fra dammen, inden vinter.

Fjern nedfaldene blade og andet skidt fra din dam. Det ligger bare og rådner i vandet og vil tilføre dammen gasser, der presser ilten ud af vandet. Det har dine sumpskildpadder ikke godt af.
Nye undersøgelser har vist, ved at til føre ilt/luft, til dammen, er det der redder flest sumpskildpadder, gennem vinteren.

En fugl fjerner en igle fra en landkortskildpadde.
Painting: A grackle remove leeches from a basking map turtle.

Nordamerika: På solpladsen, i skildpaddens hjemland. Her ligger de falske landkortskildpadder på solpladsen, hvor de ligger og strækker deres for- og bagben langt ud, imens de spreder svømmehuden ud mellem deres tæer og strækker hals og hoved ekstra langt ud.

Det har ført til en interessant fodrings- og rensesymbiose mellem den sorte trupial (Quiscalus quiscula) og landkortskildpadden.

Fuglene fjerner igler fra skildpaddernes ben- og nakkehulrum, mens de bevæger sig langs solpladsen, hvor de omhyggeligt inspicerer hver skildpadde.

Landkortskildpadderne ser ud til at ignorerer fuglene, selv når skildpadden rokkes frem og tilbage, mens en igle bliver trukket fri.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden