google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Del siden

Berømte landskildpadder

På denne side vil vi skrive lidt om de mest kendte og berømte landskildpadder.

Denne side er opdateret d.25. august 2023

Lonesome George

Lonesome George, den sidste Pinta Island-skildpadde (Chelonoidis nigra abingdoni). Foto Wikipedia.

Lonesome George, den sidste Pinta Island-skildpadde (Chelonoidis nigra abingdoni). Foto Wikipedia.

Lonesome George - Pinta Island-skildpadden (Chelonoidis niger abingdonii).

George blev første gang set på øen Pinta den 1. november 1971 af den ungarske malakolog József Vágvölgyi. Øens vegetation var blevet ødelagt af indførte vilde geder, og den oprindelige C. n. abingdonii- populationen var blevet reduceret til et enkelt individ. Det menes, at han blev opkaldt efter en karakter spillet af den amerikanske skuespiller George Gobel. Lonsome George blev for sin egen sikkerheds skyld flyttet til Charles Darwin Research Station på Santa Cruz Island, hvor han tilbragte sit liv under pleje af Fausto Llerena, som skildpaddeavlscentret er opkaldt efter.

Det var håbet, at der ville blive fundet flere Pinta Island-skildpadder, enten på Pinta Island eller i én af ​​verdens zoologiske haver. Desværre fandt man ingen andre Pinta Island-skildpadder fundet. Pinta Island-skildpadden blev erklæret uddød, imens Lonesome George var i fangenskab.

Pinta Island-skildpadden (Chelonoidis niger abingdonii), også kendt som Pinta-gigantskildpadden, Abingdon Island-skildpadden eller Abingdon Island-gigantskildpadden, var en underart af Galápagos skildpadde hjemmehørende på Ecuadors Pinta Island.

Underarten blev beskrevet af Albert Günther i 1877 efter at eksemplarer ankom til London. I slutningen af ​​det 19. århundrede var de fleste af Pinta-øens skildpadder blevet udslettet på grund af jagt. I midten af ​​det 20. århundrede blev underarten antaget at være uddød, indtil en enkelt han blev opdaget på øen i 1971.

Man forsøgte at parre hannen, ved navn Lonesome George, med andre underarter, desværre kom der ingen levedygtige æg ud af forsøget. Lonesome George døde den 24. juni 2012, og underarten menes nu at være uddød, sammen med ham.

Imidlertid blev 17 førstegenerations-hybrider rapporteret i 2012 fra WolfVolcano på Isabela Island. Forskere rejste ud fra Yale Universet for at studere de unge eksemplarer, og for at finde ud af om deres forældre endnu er i live. Underarten er klassificeret som uddød på IUCNs rødliste. 

Se Lonesome George som figur.

Tekst er Google oversat og let redigeret fra Wikipedia. Skildpadder ABC støtter Wikipedia.

Owen og Mzee - Forældreløs babyflodhest adopteret af skildpadde.

Owen og Mzee.

Owen og Mzee.

Owen, der dengang var en babyflodhest, han blev adskilt fra sin flok, efter at have overlevet tsunamien i december 2004 der skyllede ind over Kenyas kyster. Han blev fundet og bragt til Haller Parks redningscenter

Midt i alle de gruopvækkende historier, der var i kølvandet på flodbølgekatastrofen, har en babyflodhest knyttet stærke bånd til en hundrede år gammel hanskildpadde, ved havnebyen Mombasa, i Afrika. Skrev pressen.

Flodhesten, der har fået navnet Owen, og som vejer omkring 300 kilo, blev trukket ned af Sabaki-floden og ud i Det Indiske Ocean og bagefter kastet tilbage, på kysten, da flodbølgerne slog til. Senere blev skildpadden reddet af dyreværnsfolk.

Det er utroligt. En flodhest, på under end et år, har ladet sig adoptere, af en hanskildpadde, der er omkring hundrede år gammel. Og skildpadden ser ud til at være glad for, at være blevet "mor", siger økologen Paula Kahumbu, som leder Lafarge dyreparken i Mombasa, hvor dyrene opholder sig.

Da han ikke havde andre flodheste at interagere med, forsøgte Owen straks at knytte sig til Mzee (Swahili for gammel mand), hvis store kuppelformede skjold og brune farve lignede en voksen flodhest. Mzee var tilbageholdende med Owen i starten, men voksede til at kunne lide ham og vænnede sig til at have Owen omkring ham.

Owen og Mzee havde endda udviklet deres egen måde at kommunikere med hinanden. De var meget beskyttende og ville ikke lade, hvem som helst komme i nærheden af hinanden. Det var og er, en af de mest rørende fortællinger, der nogensinde er sket, i naturens verden.

I 2006 blev en børnebog udgivet, der dokumenterer historien. Owen og Mzee blev verdensberømt, med besøgende, der ønsker at se den dynamiske duo i person.

Owen var efterhånden blevet for stor, til han sikkert kunne leve sammen med Mzee. Der blev nu bygget en ny indhegning til Owen og en anden flodhest hun, ved navn Cleo, som Owen hurtigt knyttede bånd til. Owen der nu var blevet dobbelt så stor som Mzee og godt på vej til at blive socialiseret med andre flodheste, så gik de berømte venner hver til sit, og Mzee blev returneret til sin oprindelige indhegning.

Tekst er Google oversat og redigeret fra Wikipedia.

Verdens ældste skildpadde

Jonathan i parken, ved guvernørens officielle bopæl. Skildpaddens yndlingsføde inkluderer bananer, gulerødder og æbler - håndfodres af Hollins, fordi Jonathan ikke selv kan finde sit foder, på grund af din mistede lugtesans.

Jonathan i parken, ved guvernørens officielle bopæl. Skildpaddens yndlingsføde inkluderer bananer, gulerødder og æbler - håndfodres af Hollins, fordi Jonathan ikke selv kan finde sit foder, på grund af din mistede lugtesans.

Verdens ældste skildpadde 190 år gammel Jonathan (2022). Jonathan er en Aldabra skildpadde, kaldes også kæmpe skildpadde.

Ifølge Guinness World Records (2022) vil Jonathans 190 års fødselsdag, nu gøre ham til den ældste skildpadde, der nogensinde har levet.  

Ifølge et brev fra 1882, da Jonathon første gang flyttede til St. Helena (hvor Napoleon blev holdt fanget) fra Seychellernes øhav, ankom han "fuldvoksen", hvilket ville betyde, at han var mindst 50 år gammel. Jonathan kan derfor være udklækket senest i 1832.

Få hele fortællingen, vi har skrevet en hel side om: Verdens ældste landskildpadde

Diego på Charles Darwin Research Station

Diego på Charles Darwin Research Station. Foto Wikipedia.

Diego på Charles Darwin Research Station. Foto Wikipedia.

Diego er en kæmpeskildpadde fra Hood øen. Han menes at være blevet udklækket på Española øenGalápagos. Han blev fanget som ung skildpadde, hvorefter han blev sendt til USA, her blev han blev udstillet i forskellige zoologiske haver. I slutningen af ​​1940'erne var han i San Diego Zoo, Californien, selvom hans art endnu ikke var kendt.

Et avlsprogram for de kritisk truede Hood Island-skildpadder blev etableret i 1976, på det tidspunkt kendte man kun 15 individer.

Diego blev identificeret som en Hood Island-skildpadde ved DNA-test og blev sendt til Santa Cruz øen for at deltage i avlsprogrammet. 

Diego menes at være blevet udklækket på Española øen, en af ​​Galápagos-øerne, før 1920. Han blev fanget og transporteret til USA som ung skildpadde engang mellem 1928 og 1933 som en del af en forsendelse af skildpadder fra Galápagosøerne sendt til de amerikanske zoologiske haver.

Pensionering. Diego forblev ved avlsprogrammet, indtil det sluttede i januar 2020. På dette tidspunkt havde programmet øget antallet af skildpadder på Española til 2.000 individer. Det anses at skildpadderne på Hood øen nu kan overleve uden der tilføres nye unger fra avlsprogrammet. Diego og 14 andre skildpadder fra avlsprogrammet blev igen udsat på Española den 15. juni 2020. På det tidspunkt vejede han 80 kg og målte 90 centimeter i skjoldlængde. 

Tekst er Google oversat og redigeret fra Wikipedia.

Aldabra kæmpeskildpadden ( Aldabrachelys gigantea)

En Aldabra kæmpeskildpadde i Beauval Zoo, Frankrig Foto Wikipedia.

En Aldabra kæmpeskildpadde i Beauval Zoo, Frankrig Foto Wikipedia.

Aldabra kæmpeskildpadden (Aldabrachelys gigantea) er en skildpaddeart i familien Testudinidae. Arten er endemisk på øerne i Aldabra- atollen på Seychellerne. Det er en af ​​de største skildpadder i verden. 

Historisk set blev kæmpeskildpadder fundet på mange af de vestlige øer i Det Indiske Ocean også på Madagaskar, og fossiloptegnelserne indikerer, at kæmpeskildpadder engang forekom på alle kontinenter og mange øer med undtagelse af Australien og Antarktis. Mange af arterne i Det Indiske Ocean mentes at være drevet til udryddelse, ved overudnyttelse af europæiske sømænd, og de var alle tilsyneladende uddøde i 1840, med undtagelse af Aldabra kæmpeskildpadden på ø-atollen Aldabra. Selvom nogle restindivider af A. g. hololissa og A. g. arnoldi kan forblive i fangenskab, i nyere tid er disse alle blevet reduceret som underart af A. gigantea.

Aldabra kæmpeskildpaddens skjold måler i gennemsnit 122 cm i længden og har en gennemsnitlig vægt på 250 kg. Hunnerne er generelt mindre end hannerne, gennemsnitlig måler deres rygskjold 91 cm i længden, med en vægt på 159 kg.

Tekst er Google oversat og redigeret fra Wikipedia.

Harriet Galapagos-skildpadde

Harriet Galapagos-skildpadde.

Harriet Galapagos-skildpadde.

Harriet (tidligere Harry; født ca. 1830 – 23. juni 2006) var en Galápagos-skildpadde  (Chelonoidis niger), nærmere bestemt en vestlig Santa Cruz-skildpadde (C. n. porteri), som havde en anslået alder på 175 år på tidspunktet for sin død i Australien.  Harriet er en af ​​de længstlevende kendte skildpadder.

Harriet blev angiveligt indsamlet af Charles Darwin under sit besøg på Galápagos-øerne i 1835 som en del af hans ekspedition rundt om Jorden. Skildpadden blev transporteret til England og derefter ført til hendes sidste hjem, i Australien, af John Clements Wickham, der var pensionerende kaptajn på BeaglenDer blev dog senere sået en vis tvivl om denne historie er faktum, da Darwin aldrig havde besøgt den ø, som Harriet oprindeligt kom fra.

Harriets art. At arten Harriet ikke var fra en af ​​de øer, Darwin besøgte, betyder ikke at være et problem. Darwin indsamlede bestemt skildpadder på San CristobalSan Salvador og Santa Mariadog var arten på Santa Maria (C. n. niger) i virkeligheden allerede ved at uddø, da Darwin besøgte øerne, fordi de blev dræbt og spist af fanger på fangekolonien der. Alligevel indsamlede Darwin stadig skildpadder på Santa Maria: skildpadderne, han fandt, var blevet hentet, af fangerne, fra andre øer til mad, og Darwin overtog nogle af de skildpadder før de endte i gryden. Derfor var de skildpadder en blanding af underarter, fra en række øer. 

Harriet, som er en (C. n. porteri), og er fra Santa Cruz

Tekst er Google oversat og redigeret fra Wikipedia.

Timothy

Timothy i 1993: Mærket knyttet til hende siger:

Timothy i 1993: Mærket knyttet til hende siger: "Jeg hedder Timothy". "Jeg er meget gammel - vær venlig ikke at samle mig op".

Timothy (ca. 1844 – 3. april 2004) var en 5 kg Mauriske landskildpadder (testudo graeca) anslået til at være omkring 160 år gammel på tidspunktet for hendes død.

Dette gjorde skildpadden til Storbritanniens ældste kendte skildpadde.

På trods af sit navn var Timothy en hun; hvordan man kønsbestemmerskildpadder var ikke ordentligt kendt i det 19. århundrede.

Timothy blev opkaldt efter en sin ejer Gilbert White

Timothy antages at være født ved Middelhavets kyster i det det osmanniske imperium (nutidens Tyrkiet) og blev fundet ombord på en portugisisk kaper i 1854, af kaptajn John Guy Courtenay-Everard fra Royal Navy, nu omkring 10 år gammel. Skildpadden tjente som maskot på en række flådefartøjer indtil 1892. Hun var HMS Queens skibsmaskot under det første bombardement af Sevastopol i Krimkrigen (hun var den sidste overlevende fra denne krig), flyttede derefter til HMS Prinsesse Charlotte efterfulgt af HMS Nankin.

Efter sin flådetjeneste, trak hun sig tilbage for at leve sit liv på land. Hun flyttede ind hos jarlen af ​​Devon, i Powderham Borg i Sydengland. Fra 1935 boede hun i slottets rosenhave og var ejet af Camilla Gabrielle Courtenay (1913–2010), datter af den 16. jarl af Devon. 

I 1926 besluttede Timothys ejere, at han skulle parre sig, og så blev det opdaget, at "han" var en hun. Der kom aldrig unger, fra skildpadden.

Timothy er begravet på Powderham Borg.

Tekst er Google oversat og let redigeret fra Wikipedia.

Tu'i Malila Stråleskildpadde (Astrochelys radiata)

Udstoppet Tu'i Malila Stråleskildpadde (Astrochelys radiata).

Tu'i Malila (1777 – 16. maj 1966) var en skildpadde, som kaptajn James Cook siges at have givet til kongefamilien i TongaHun var en stråleskildpadde (Astrochelys radiata) fra Madagaskar. I hele skildpaddens liv, antog man at det var en han, undersøgelser der blev foretaget efter skildpaddens død, viste sig at det var en hun. 

Udstoppet Tu'i Malila Stråleskildpadde (Astrochelys radiata).

Skildpaddens liv. Ifølge en historie var Tu'i Malila én af ​​et par skildpadder, der blev givet af kaptajn Cook til den tonganske kongefamilie, ved hans besøg i Tonga i juli 1777. Den anden skildpadde døde efter sigende kort efter Cooks besøg. Denne historie er blevet udelukket på baggrund af, at Cook ikke nævnte begivenheden i sin dagbog, selvom det er blevet foreslået, at skildpadden, måske i stedet for kan have været en gave fra et medlem af Cooks besætning?

Ifølge andre kilder fik George Tupou I hende fra et fartøj, som anløb Haʻapai i første halvdel af det 19. århundrede.

Skildpadden blev ført til Muʻa, hvor den blev holdt i et område ved navn Malila, hvorfra den tog sit navn. Omkring 1921 flyttede Sālote Tupou III skildpadden til det kongelige palads. På trods af at skildpadden blev sparket af en hest og kørt over flere gange, fortsatte skildpadden sit liv, selv om skildpadden én gang var blevet efterladt, blind og med en hårdt såret højre side.

Under Dronning Elizabeth II 's kongelige rundvisning i Tonga i 1953 var Tu'i Malila et af de første dyr, der blev vist til monarken på hendes officielle besøg i ø-nationen.

Skildpadden døde den 16. maj 1966.

Tekst er Google oversat og let redigeret fra Wikipedia.

"Bon-chan" Afrikansk sporeskildpadde går tur i Tokyo

Video fra 2019, hvor skildpadden er 23 år. I Tokyos centrum Tsukishima, har den afrikanske skildpadde "Bon-chan" og dens ejer Mr. Mitani gået en tur gennem områdets butiksgade gennem mange år. "Bon-chan" populær blandt de lokale beboere, turisterne elsker også den flotte skildpadde.