Bredrandet landskildpadde (Testudo marginata)

ReptiVite er vores foretrukkende mineral- og vitaminpulver til alle skildpadder, og Sepiaskaller. SkildpaddeShop.dk

Vitaminer, mineraler og kalk til landskildpadder.

Giver du dine landskildpadder nok mineraler, kalk og vitaminer?

Kalkmangel er generelt et stort problem hos landskildpadder, som kan forårsage blødt skjold og bløde og svage knogler, med misdannelser, nyreskader og ende ud med en død skildpadde.

Tjek din skildpaddes skjold. Bank forsigtigt på skjoldet med en fingerkno, lyder skjoldet hult, lidt som at slå på en papkasse, så mangler din skildpadde mineraler/kalk. Er du i tvivl, så skal du nok give dine skildpadder mere mineral-, kalk- og vitaminpulver over deres foder. 

Sunde landskildpadder kan du give mineral- og vitaminpulver, hver anden dag. Har du fået nye landskildpadder ind i din samling eller har din skildpadde skjoldproblemer, så drys mineral- og vitaminpulver over skildpaddens foder dagligt. 

Det er især indendørs hold af skildpadder, der hurtigt får mangler af mineraler, kalk og vitaminer. Uden solens stråler eller adgang til UVB-lys og varme, så kan skildpadden ikke optage mineraler, kalk og vitaminer til kroppen.

Skildpadden har behov for meget kalk, du kan også give dine landskildpadder evt. sepiaksaller (se nedenfor) og evt. en kalkblok skildpadden selv kan gnave i.

Vi giver vores landskildpadder mineraler, kalk og vitaminer, hver gang vi fodre dyrene med ukrudtsplanter eller opblødt foder.

Grundfoder de europæiske landskildpadder: Vi fodere vores landskildpadder hovedsagelig med ukrudtsplanter. Om vinteren plukker vi de ukrudtsplanter der er adgang til, og supplerer gerne med en færdigblandet fodersticks af en god kvalitet, det kan være *Sera Raffy Vital til landskildpadder og en god ukrudt- og urte foderpille som kan være Pre Alpin Testudo, der skal opblødes i vand.

*Fodersticks drysser vi aldrig med vitamin- og mineralpulver, fodret indeholder det allerede.

Link til vores side med Spise/sikre planter

Vi benytterReptivite: ReptiVite er udviklet i henhold til den nyeste videnskabelige viden og sikrer den grundlæggende pleje af dine skildpadder.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder skal hurtigt op i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte ReptiVite der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at ReptiVite er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Husk, når du giver dine skildpadder mineral- og vitaminpulver, så skal dine skildpadder også have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden. Husk også en UVB-pære fungerer højest i et år. Selv om pæren stadigvæk lyser, så afgiver pæren ikke længere nok UVB-stråler. UVB-stråler er nøglen til at din skildpadde kan optage mineraler, kalk og vitaminer.

Udendørs hold af skildpadder, har solens stråler og behøver derfor ikke en solplads, med UVB-lys og varme. 

Mangler du foder og andet til din landskildpadde, kik ind på SkildpaddeShop.dk

Pluk selv ukrudtsplanter. De sikre ukrudtsplanter: Ukrudtsplanter 

Denne side er opdateret d.8. april 2022

Testudo marginata levested

Italien (introduceret til Sardinien; Toscana [E. RAZZETTI, pers. comm.]), Tyrkiet (introduceret fide SINDACO et al. 2000),
Grækenland (fra Olympus-bjerget mod syd, i Det Ægæiske Hav, Korfu, Skyros, Poros, Paros), Albanien

T. weissingeri: Grækenland (Peloponnes, på den vestlige flanke af Taygetos-bjerget, mellem Kalamata (Messenia) og Areopoli (Laconia))

Type lokalitet: Ukendt; udpeget af Bour (1987:121), som "Grèce" baseret på gentagne henvisninger til Grækenland i donorens beskrivelse og yderligere begrænset til "la province de l'Attique, d'où provenait vraisemblablement ce lectotype" [provinsen Attika, Stereá Eláda].

https://reptile-database.reptarium.cz/

Pasningsvejledning

Bredrandet landskildpadde Testudo marginata Foto Mayer Richard.

Pasningsvejledning og meget mere om den Bredrandet landskildpadde og om de bestridte underarter, kan du læse om hos Otto Høj Madsen side på Marginata.dk

Det er der ingen som helst grund til at vi forsøge at skrive bedre, end det vores skildpaddeven Otto allerede har skrevet. 

Nedenfor fortæller vi dog om, hvor vigtigt det er at vores landskildpadder får nok mineraler- og vitaminer.