Skildpadder “snakker” sammen!

Denne side er opdateret d.20. okt. 2019

Undersøgelser viser, at skildpadder ikke er døve, som man længe har ment, men de sender “lyde” til hinanden - også inden de små skildpadder bryder ud af deres æg. Så skildpadde-ungerne i samlet flok dukker op til overfladen.

"Vi fandt ud af, at ligesom de nyfødte alligatorunger taler sammen, imens de endnu ligger i ægget, så gør skildpaddeungerne de også, de kan med lyde, synkroniser deres ægs klækning, så de kommer ud samtidig. Det forbedrer ungernes overlevelseschancer." forklarer forskeren Dr. Richard Vogt ved National Institute for Amazon Research. 

Vogt fortæller, at han bemærkede, helt tilbage i 1975, at skildpadder bevæger munden under vandet, men pengemangel har forhindret ham i længe, at løse det her spørgsmål.

Endelig fik han fat på nogle hydrofoner og mikrofoner, der kan optage lyd under vandet, han blev forbløffet over, hvad han hørte.

"Vi hang en dag hydrofonen ned i et skildpaddeakvarium" fortæller Vogt. "Og ja, dyrene gav lyde fra sig!"

Det lader også til at skildpadde forældrene, ikke er så dårlige forældre som man før antog. Hvor de bare lader deres unger klarer sig selv, efter ægget er lagt. Det lader nu til, at forældrene kommunikere med “lyde“, til ungerne, så de bliver ledt hen, hvor de kan finde føde.

"Det er en virkelig vigtig opdagelse, for skildpaddens bevarelses indsats, "Påpeger Vogt.

Hele teksten på engelsk. Newsweek 

Global opvarmning vil udrydde guldskildpadden

Chrysemys picta bellii - guldskildpadde.

Forskere forudser nu, at Guldskildpadden - Chrysemys picta vil blive udryddet, på grund af den globale opvarmning

En trio af forskere fra Iowa State University har forudsagt, at Guldskildpadden styrer mod udslettelse, over det næste århundrede, som følge af den globale opvarmning. Forskningen der er udført af holdet, tyder på, eftersom planeten bliver varmere, så vil Guldskildpadden begynde at producere, kun hunner, hvad der vil fører til en gradvis udryddelse af arten.

Guldskildpadder er nogle af de mest almindelige arter, af skildpadder, i Nordamerika og derfor ikke i øjeblikket opført som truede. 
Det vil snart ændre sig, forudsiger ISU teamet, fordi kønnet på skildpaddens afkom er bestemt af luftens temperatur, i mens de er unge og stadig udvikler sig, inde i ægget. Team medlem Fredric Janzen har studeret Guldskildpaddens ruge vaner, i over 25 år. Han har fundet ud af, at Guldskildpaddens rede, ligesom mange andre krybdyr, er påvirket af hvor varmt eller koldt det er udenfor. Jo varmere temperaturen er, så vil det resultere i, at der fødes flere hunner, er det koldere, så vil det resultere i, at der kommer flest hanner.

Ved hjælp af data fra Janzen forskning, der hjalp til, at der kunne skabes matematiske modeller, der kan forudsige kønnet i Guldskildpaddens æg, inden de klækker. Holdet havde en succesrate på 40 ud af 46. Deres modeller viser, at en gennemsnitlig temperaturstigning på blot 1,1 ° C ville være nok til, at Guldskildpadden vil producere flest hunner. Den generelle konsensus blandt jordens videnskabsmænd, er, at de gennemsnitlige temperaturer i Nordamerika, vil stige med cirka 4 ° C i løbet af det næste århundrede. Medmindre der sker ændringer, vil det med størst sandsynlighed, udslette Guldskildpadden som art.

Guldskildpadden er i stand til at trække tiden for æglægningen. Holdet konstaterer, at dyrene kan rykke deres æglægning, med op til 10 dage. Hvis det er meget varmt i foråret, så vil hunnerne begynde at lægge æggene tidligere. Det samme kan ske, hvis foråret kommer sent, her kan skildpadden udskyde æg-lægningen nogle få dage, i håb om, at det vil blive varmere. Men det vil ikke være nok til, at forhindre, at det hovedsageligt vil være hunner, der fødes i fremtiden. Holdet siger, selv om skildpadderne vil forsøge, at tilpasse sig, det varmere klima, eventuelt ved at lægge deres æg i skyggen, det vil ikke hjælpe, fordi det stadig vil være for varmt. Guldskildpadden har en lange levetid og tager lang tid om at blive kønsmoden, og på grund af det, vil dyret ikke være i stand til at udvikle sig i takt med den globale opvarmning. Holdet siger, dyrene vil simpelthen løber tør for tid.

Hele artiklen, kan læses her, på engelsk

Hvad er en skildpadde og hvor kommer de fra ?

Guldskildpadde fra USA.

Et præcist svar på disse spørgsmål, har forskerne længe spekuleret over. Men ny forskning, ledet af Daniel Field fra Yale University og Smithsonian Institution omskriver skildpaddens omstridte evolutionære historie, der er nye beviser på, at skildpadder er nærmere beslægtet til fugle og krokodiller end til øgler og slanger.

Læs original artiklen på YaleNews

Skildpadden kan høre under vandet

En gruppe af forskere fra Danmark og USA under ledelse af Jakob Christensen-Dalsgaard, lektor på Biologisk Institut, har vist, at øret hos sumpskildpadden er tilpasset til at høre undervandslyd.

Forskere fra Syddansk Universitet og Århus Universitet har i samarbejde med amerikanske kolleger vist, at øret hos sumpskildpadden er tilpasset til at høre undervandslyd. Forskerne undersøgte funktionen af øret ved CT scanninger, lasermålinger fra trommehinden under vand og måling af nerveaktivitet.

Den nye opdagelse, som publiceres i det ansete tidsskrift ”Proceedings of the Royal Society B” 21. marts 2012 er, at øret har en speciel form hos skildpadderne. I stedet for en normal trommehinde har de en plade, som mellemøreknoglen sidder fast i, og mellemøret bag pladen er et stort luftfyldt hulrum. Målinger af vibrationer af pladen viser, at resonans i hulrummet forstærker vibrationerne ved undervandslyd op til 100 gange. Et luftfyldt mellemøre gør altså skildpadden meget mere følsom for undervandslyd. Opdagelsen har betydning for vores forståelse af, hvordan øret virker hos andre vandlevende dyr, for eksempel hvaler, sæler, krokodiller og havskildpadder, og af evolutionen af hørelse.

Forskerne ved ikke, hvad skildpadden bruger sin undervandshørelse til. En god hørelse kan bruges til byttefangst og til at undgå rovdyr, men det er også muligt, at skildpadden laver undervandslyd, som vi bare ikke har registreret endnu. Man har nemlig netop opdaget, at australske og sydamerikanske arter laver flere forskellige undervandslyde.

26.03.2012 Syddansk Universitet

Skildpaddens skjold, er 40 millioner ældre, end tidligere antaget.

Syd Afrikansk halsvender/sideneck turtle (Pelusios niger), her ved siden af sin næsten 260 millioner år gammele familie Eunotosaurus africanus.

Skildpadder er de eneste dyr, der danner et skjold, på ydersiden, af deres krop. Skjoldet er en fusion af modificerede ribben, ryghvirvler og knoglerne i skulderbladet.
Videnskabsmænd på Smithsonian, har for nylig opdaget, at skildpaddens skjold begyndte sin udvikling, 40 millioner år tidligere end hidtil antaget.

Den ældste kendte skildpadde fossil er dateret omkring 210 millioner år tilbage i tiden. Men, der var skjoldet allerede fuldt udviklet. Hvilket ikke gav nogen fingerpeg om skjoldets udvikling/evolution. I 2008, blev der i Kina fundet et 220 millioner år gamle fossil, det var resterne af en tidlig skildpadde arter Odontochelys semitestacea. Fossilet havde en fuldt udviklet plastron/bugskjold, men kun en delvist udviklet rygskjold.

Man har nu fundet en sydafrikansk art der er 40 millioner år ældre end O. semitestacea.

Mere på Wikipedia

Skildpaddens udvikling i animation

Videoen er baseret på arbejdet af Dr. Tyler Lyson, i øjeblikket på Smithsonian Institution, viser skildpaddens udvikling.

Skildpaddens øje-muskler, kan tilpasse sig begrænset syn

Cooter rød buget.

En skildpadde kan stille sine øjne i forskellige retninger, når dyrets hoved er ude af sit skjold og når hovedet er trukket helt ind under sit skjold.

Normalt sidder skildpaddens øjne på siden af hovedet og skildpadden kan se næsten hele horisonten rundt. Når skildpadden trækker sit hoved ind under skjoldet, så kan dyret stille sine øjne til at kikke fremad.

Læse hele den engelske artikel, i Science Daily

Hvor stammer skildpadderne fra?

Kylling og skildpadder under deres udvikling.

Fra hvilke forfædre har skildpadder udviklet sig? Hvordan fik de deres skjold? Nye data fra det fælles internationale Turtle Genome Consortium, ledet af forskere fra Riken i Japan, BGI i Kina, og Wellcome Trust Sanger Institute i England dokumenterer, at skildpadder ikke er primitive krybdyr, men tilhører en søster gruppe af fugle og krokodiller.

Læs hele artiklen, på engelsk, her