Kvalitetsfoder til sumpskildpadder og landskildpadder

Her handler vi.
www.SkildpaddeShop.dk
Facebook.com/SkildpaddeShop.dk

Skildpaddefoder og det rigtige foder, er vigtigt for dine skildpadder. Du må aldrig falde i den grøft, hvor du bare dag ind og dag ud giver dine skildpadder det samme foder, fordi det kan de lide og det er lettest for dig. Du er nødt til at variere skildpaddernes foder, ligegyldigt, hvor godt et færdigfoder du nu har købt og stående på hylden, hvis du vil have glade og raske skildpadder. 

Denne side er opdateret d.17. jan. 2022

På denne side fortæller vi om købe/færdigfoder, der også er kvalitetsfoder, og færdigblandet vitaminer/mineraler til skildpadder. 

Nyt om teknik og dekoration 

Årskalender kan frit printes ud gratis.


Vi benytter selv og har gennemtestet alle de købe fodertprodukter, du ser på denne side.

Men, vi plukker og fanger også selv en masse frisk- og godt foder til vores skildpadder. Det fortæller vi dig mere om på siden: Hvordan fodrer jeg sumpskildpadder og hvordan fodrer jeg landskildpadder

Alle de viste produkter kan bestilles hos vores venner på SkildpaddeShop.dk

Kvalitets sumpskildpaddefoder Sera Raffy I Nature

Sera Raffy I

Kvalitets sumpskildpaddefoder: Vi benytter Raffy I til alle de sumpskildpadder vi modtager og redder. Vi skal sikre os, at skildpadderne får alt de behøver af mineraler, vitaminer og kalk.

Topkvalitet foder, en foderstick der holder sig flydende, holder facon og smuldre ikke og vil derfor ikke svine dit akvarium eller havedam til. Skulle der være lidt uspist foder tilbage, i vandoverfladen dagen efter, så er det let at samle op.

Fodret har en smag/lugt vores vandlevende skildpadder tænder på og ikke skal bruge uger på at vænne sig til.

Fodret styrker skildpaddens skjold, skelet, organer, ægproduktion, og aktivitetsniveau. Vi benytter fodret til unger, moskusskildpadder og alle andre sumpskildpaddearter blandt andre Kinesiske trekøl, Terrapiner, Cooter, Moskusskildpadder, Snapskildpadder m.fl. arter.

Vi har gennem flere år testet, mange forskellige foder fabrikater, systematisk og med mange skildpadder. Foderplan medfølger.

Sera Raffy I kvalitetsfodret fås i pakninger, fra 1.l./1000ml. til 10 liter. Køb mere og spar. 

Indhold: Gammarus (87%), Fisk, krill. Analytiske bestanddele: Råprotein 52,5%, Råfedt 7,0%, Råfiber 6,9%, Fugtighed 8,4%, Råaske 17,6%, Kalcium 5,0%, Fosfor 1,2%

Tekniske hjælpestoffer: Farvestoffer (EU-tilsætningsstoffer).

Reptomin sumpskildpaddefoder med Yucca

Reptomin med Yucca.

Fodret modvirker ubehagelige lugte i vandet. 

Med Reptomin førsteklasses foder sikrer du dine sumpskildpadder at de får alle de vigtigste næringsstoffer. De ormelignende fodersticks trikker sumpskildpaddens naturlige spisevaner. Fodret indeholder alle vitale ingredienser af vitaminer og mineraler, med et optimalt afbalanceret calcium fosfor forhold, der sikrer skildpadden et sundt skjold og stærkt skelet. 

Reptomin er et velsmagende, afbalanceret hovedfoder til sumpskildpadder, der indeholder alle de vigtige næringsstoffer skildpadden har brug for, så de kan holde sig sunde og udvikle sig gennem et langt liv. Fodersticken flyder på vandet og sumpskildpadder accepterer hurtigt og spiser meget gerne det velsmagende og næringsrige foder. Reptomin foderet er for skildpadden letfordøjeligt, hvilket der er med til at forbedrer vandkvaliteten.

Reptomin foderet indeholder kvalitetsproteiner, sporstoffer, vitaminer og mineraler i det helt rette forhold.

Ved regelmæssig fodring med Reptomin, får du en ekstra bonus ved det at fodret modvirker ubehagelige lugte i vandet, på grund af den særlige yucca-ekstrakt-formel.

Fra Yucca palmen trækker man ekstrakten Sarsaponin. Der hjælper med til at forbedre fordøjelsen af fodret og fjerner toksiner, der giver den dårlige lugt fra tarmen. Det skulle også forbedre sår heling og kan i nogle tilfælde erstatte antibiotika.

Reptomin med Yucca kvalitetsfodret fås i pakninger, fra 1.l./1000ml. til 10 liter. Køb mere og spar. 

Ingredienser: 

Vegetabilsk biprodukter, fisk og fisk biprodukter, vegetabilske proteiner ekstrakter, gær, mineraler, bløddyr og krebsdyr, olier og fedtstoffer, alger.
Analyse:
Råprotein 39,0%, råfedt 4,5%, træstof 2,0%, vandindhold 9,0% Calcium
3,3% Fosfor 1,3%.
Tilsætningsstoffer:
Vitaminer, provitaminer og kemisk definerede stoffer med tilsvarende virkning: vitamin A 29 550 IU / kg, vitamin D3 1845 IE / kg. Forbindelser af sporstoffer: E5 Mangan 134 mg / kg, E6 zink 80 mg / kg, E1 jern 52 mg / kg, E3 Cobalt 0,9 mg / kg. Farvestoffer,
antioxidanter.
1.l./1000 ml 280 gram.

Pre Alpin Testudo Herbs til landskildpadder

Pre Alpin Testudo Herbs er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt. Pre Alpin Testudo Herbs er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. I Pre Alpin Testudo Herbs er der fokuseret mere på urter frem for græsser.

Vi anbefaler og benytter selv det her foder, til vores landskildpadder. – Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele. – Fodret er helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler.

Vi anbefaler at du drysser ReptiVite, mineral og kalkpulver over 2-3 gange om ugen, så du sikrer din skildpadde en sund og god opvækst. På den måde holder vi vores skildpadder sunde og raske her hos Skildpadder ABC. Mere om RepteVite vitamin og mineralpulver længere nede på siden. 

Sammensætning: Rå protein 8,8%, Rå Olie og fedt 2,6%, Rå fiber 25,5%, Rå aske 8,8%, Vand, 8,6%, Calcium 0,64%, Fosfor 0,25%, Natrium 0,03% de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Foderet kan fodres ad libitum.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. 

Sundt supplerende vinter foder til landskildpadder

Rosenblade og Morgenfruer fra Agrobs.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi gerne de tørrede planter, som supplement om vinteren. Vi bruger de tørrede planter, til at spice de halvvisne ukrudtsplanter op med, vi samler ind om vinteren og til at blande imellem Pre Alpin Testudo og Herbs (se andet sted på siden)

Sundt supplerende foder til skildpadder.

Rosenblade. De aromatiske, duftende rosenblade afrunder en sund kost og tilbyder lækker afveksling. De røde farver trigger landskildpadden til at spise dem, dyrene er derfor ikke længe om at vænne sig til det sunde produkt, der er rig på C-vitaminer. Indhold: 100% Rosenblade.

Morgenfruer. De meget populære og velsmagende morgenfrueblomster er landskildpadder glade for. De er ikke kun en lækker ændring i dagens menu, men hjælper også dyrene imod mave- og tarmsygdomme. Indhold: 100% Morgenfrue blomster.

De tørrede planter, kan gives enten tørt eller vædet med vand.

Rosenblade og morgenfruer kommer begge fra Agrobs, der også er producent af de kendte Pre Alpin produkter. 

Begge type foder, er også fremragende supplement foder, især om vinteren, at give til marsvin og kaniner.

Begge typer foder sælges i poser med 100 gram. 

Agrobs Rosenblade og Pre Alpin

Agrobs Rosenblade - Sundt supplerende foder til gnavere og skildpadder. De aromatiske, duftende rosenblade afrunder en sund kost og tilbyder lækker afveksling, her i den kolde vinter.

Vi pifter også vores Pre Alpin om med lidt Morgenfruer. 

Agrobs Rosenblade blander vi her sammen med Pre Alpin Testudo fra vores venner hos SkildpaddeShop.dk

Nu skal det bare blødes lidt op i vand, så er fodret klar til vores landskildpadder.

Kvalitetsfoder til landskildpadder Sera Raffy Vital Nature

Fodret er velafbalanceret, med et bredt indhold af urter, alger og grønt til landskildpadder og planteædende krybdyr. Fodret har en afbalanceret sammensætning tæt på det naturlige, indeholder mineraler, kalk og vitaminer, landskildpadder har behov for.

Fodret har - i passende små mængder - også et optimal indhold af høj kvalitet protein og omega fedtsyrer.

Fodret styrker skildpaddens immunforsvar, skjold vækst, skelet, organer, ægproduktion og aktivitetsniveau.

Fodret kan gives til alle landskildpadder, skildpadden spiser villigt fodret og skal ikke bruge flere uger for at vænne sig til fodret.

Vi giver selv fodret tørt, men det kan også gives med lidt vand over.

Sera Raffy Vital kvalitetsfodret fås i pakninger, fra 1.l./1000ml. til 10 liter. Køb mere og spar. 

Sammensætning: hvedemel, majsstivelse, urter, lucerne, havalger, hvedegluten, brændenælde, ølgær, gulerødder, persille, spirulina, paprika, sukker, rapsolie, spinat, mannan-oligosaccharider, grønlæbet musling, Haematococcus-alger, hvidløg.

Analytiske dele: Råprotein 14,2%, Råfedt 1,7%, Råfiber 11,1%, Fugt 5,3%, Råaske 7,5%, Ca 1,4%, P 0,5%. Vitaminer og provitaminer: Vit. En 24.000 IE / kg, Vit. D3 1.200 IE / kg, Vit. E (D, L-a-tocopherylacetat) 48 mg / kg, Vit. B1 24 mg / kg, Vit. B2 72 mg / kg, stab. Vit. C (L-ascorbylmonophosphat) 440 mg / kg.

Pre Alpin Testudo Original til landskildpadder

Pre Alpin, økologisk foder, fra de Østriske Alper.

Pre Alpin Testudo Original er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt.

Pre Alpin Testudo Original er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. 

Vi anbefaler og benytter selv det her foder, til vores landskildpadder. - Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele. - Fodret er helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler.

Vi anbefaler at du drysser ReptiVite, mineral og kalkpulver over 2-3 gange om ugen, så du sikrer din skildpadde en sund og god opvækst. På den måde holder vi vores skildpadder sunde og raske her hos Skildpadder ABC. Mere om RepteVite vitamin og mineralpulver længere nede på siden.

indhold: Tørstof 92,0 % Fosfor 0,24 % Råfibre 29,6 % Jern 245 mg/kg Råprotein 5,2 % Mangan 26 mg/kg Råaske 5,4% Caroten 19.0 mg/kg Råfedt 2,1% Kobber 3,8 Mg/kg Calcium 0,5 % Zink 20 mg/kg de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. 

Pre Alpin Testudo Baby

Alle vores landskildpadder får deres egen Pre Alpin Testudo baby.

Pre Alpin Testudo Baby giver vi til vores landskildpadder der er under 5 cm eller 200 gram.

Foderet er finthakket og kan serveres både tørt og tilsat lidt vand. Fodret indeholder alle de fiber og proteiner som din lille skildpadde har brug for og samtidig giver din skildpadde en varieret kost.

Vi anbefaler at du drysser Nekton Multi Rep vitamin, mineral og kalkpulver over 2-3 gange om ugen, så du sikrer din skildpadde en sund og god opvækst. På den måde holder vi vores skildpadder sunde og raske her hos Skildpadder ABC

Eng græs og urter 4 kg

AGROBS Wiesenheu. Pakkens størrelse 53 × 40 × 21 cm.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi en del hø, til vores landskildpadder. 

AGROBS Wiesenheu indeholder soltørrede og lufttørrede græsser og urter, der er blevet dyrket bæredygtigt. Dette hø høstes udelukkende fra bjergsider i Bayern, hvor disse planter vokser i uspoleret natur, og hvor mineralrige jordarter giver dem mange indfødte vitale stoffer, vitaminer og sporstoffer. Disse planter behandles forsigtigt for at sikre den højeste kvalitet.

Landskildpadder i privat hold har brug for tilstrækkelige mængder grovfoder af høj kvalitet til en sund, artstilpasset kost. Særligt de afrikanske arter, som Leopard skildpadder og de Afrikanske sporeskildpadder har brug for perioder, udelukkende med tørt foder. Det vil virke som tørke perioder, i deres hjemlande, så det vil virke mere naturligt.
Skildpadden vil samtidigt trække det ind i hulen og bruge det som bundlag. Derfor skal man også huske at fjerne det gamle hø, før man ligger nyt i. Høet suger hurtigt flydende afføring til sig, derfor skal det skiftes jævnligt. Dette gør, at du undgår en del af afføringen, i dit bundlag.

Analytiske komponenter:

 • Crude protein - 11.40 %
 • Crude oils and fats - 1.80 %
 • Crude fibre - 23.20 %
 • Crude ash - 8.60 %
 • Water - 12.40 %
 • Calcium - 0.38 %
 • Phosphorus - 0.20 %
 • Sodium - 0.04 %

De angivne mængder kan variere, da det er et natur produkt.

Spiseligt bundlag

Komodo spiselig skildpadde bundlag. Fås i poser med 10 liter.

Blandingen består af naturens blomster, blade og tørret græs. Her hos Skildpadder ABC spiser alle vores landskildpaddearter gerne af denne bundlagsblanding.

Indhold: Hindbærblade og forskellige græsser, urter, blade, roser- og hibiscus blomster og andre planter. Indholdet er rig på et højt indhold at fiber, kalium og calcium.

ReptiVite med D3 - Komplet vitamin- og mineralprodukt til skildpadder

Zoo Med er stolte over at kunne tilbyde ReptiVite ™ med D3, et komplet vitamin-, mineral- og aminosyrekompleks specielt formuleret til skildpadder og krybdyr. ReptiVite™ er calciumbaseret for at sikre en sund knogle- og skjold vækst med det korrekte 2:1-forhold mellem calcium og fosfor. Oprindeligt udviklet til San Diego Zoo til at afhjælpe de skjold problemer der fandtes hos nogle skildpadder, blandt andre at de fik bløde skjolde.

ReptiVite bruges i dag af nogle af de mest respekterede zoologiske haver og dyreparker i hele verden. Det første krybdyr vitamin til at omfatte det komplette aminosyrekompleks, en vigtig komponent i proteinfordøjelsen. ReptiVite™ indeholder ikke kunstige tilsætningsstoffer eller fyldstoffer som soja, gær eller saccharose.

Her benytter vi altid ReptiVite et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder skal hurtigt op i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte ReptiVite, der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at ReptiVite er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Husk, sammen med ReptiVite skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden. Udendørs hold af skildpadder, har solens stråler og behøver derfor ikke en solplads, med UVB-lys og varme.

ReptiVite er et velprøvet produkt. ReptiVite benyttes af dyrehold og veterinære over hele Verden.

Anbefaling: Desinficeres drikkeskål og foderskål dagligt.

ReptiVite hjælper og:

 • Tilføjer dyret de nødvendige vitaminer, mineraler, kalk og sporstoffer
 • Styrker dyrets appetit, ved underernæring
 • Hjælper skildpadden og krybdyrets skjold– og hamskift
 • Styrker skildpaddens skjold og skellet
 • Styrker dyret under væksten
 • Styrker dyrets fertilitet
 • Styrker dyret mod stress og øger dyrets aktivitetsniveau
 • Styrker skildpaddens og krybdyrets ægproduktion
 • Er med til at holde skildpaddens skjold, kraftig og solid af kalk, så sumpskildpadden kan overleve vinterens dvaleperiode.* Mere om det nedenfor.

*Kalk er livsvigtigt for skildpadder. Går din sumpskildpadde i dvale, er det livsvigtigt for skildpadden, at der er opbygget et solidt kalkindhold i dyrets skjold. Det bliver du klar over, når du har læst artiklen her: Livet uden ilt skrevet af blandt andre professor Tobias Wang, Zoofysiologi, Aarhus Universitet. 

Instruktioner fra ZooMed:
Brug 2-3 gange ugentligt på skildpaddens foder.
ReptiVite™ på foder: Strø let over grøntsager, frugt og ukrudtsplanter.
ReptiVite™ på insekter: Strø let over insekter.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite:
- og strør det over landskildpaddens foder, hver gang vi giver ukrudtsplanter og tørrede     planter og Pre Alpin der skal opblødes i vand.
- og blander det i sumpskildpaddens foder, f.eks. frisk ferskvandsfisk og kylling.

Ingredienser: Dicalciumphosphat, præcipiteret calciumcarbonat, maltodextriner, kaliumchlorid, salt, L-leucin, L-arginin, L-lysin, askorbinsyre, magnesiumoxid, L-valin, L-isoleucin, L-Alanin, L-glutamin, L- Threonin, L-Phenylalanine, d-Calcium Pantothenate, Cholin Bitartrate, L-Tyrosine, Lecithin, L-Cystine, L-Histidine, Glycin, L-Methionine, L-Serine, L-Aspartic Acid, Mangan Sulfate, Niacin, Ferrum Fumarate , Zinkoxid, Glutaminsyre, Riboflavin, Kobbersulfat, Thiaminhydrochlorid, Folsyre, Pyridoxinhydrochlorid, Vitamin A-acetat, Menadion Natrium Bisulfit-kompleks (Kilde til K-vitaminaktivitet), Biotin, Vitamin B12-supplement, Tørret tang, dl-Alpha Tocopherol Acetat, Cholecalciferol (kilde til vitamin D3).

Garanteret analyse:
Fugt (maks.) 2,5%
Arginin (min.) 0,36%
Histidin (min.) 0,13%
Isoleucin (min) 0,26%
Leucine (min.) 0,44%
Lysin (min.) 0,36%
Methionin (min) 0,12%
Phenylalanin (min) 0,23%
Threonin (min.) 0,24%
Valine (min) 0,27%
Calcium (min) 25,9%
Calcium (maks.) 29,0%
Fosfor (min) 10,57%
Kalium (min) 1,76%
Natrium (min) 1,63%
Magnesium (min) 0,27%
Jern (min) 450 mg/kg
Kobber (min.) 225 mg/kg
Mangan (min.) 1.000 mg/kg
Zink (min) 450 mg/kg
Jod (min) 2,15 mg/kg
A -vitamin (min.) 220.264 IE/kg
Vitamin D3 (min.) 22.907 IE/kg
E -vitamin (min.) 2.200 IE/kg
Menadione (min.) 45,0 mg/kg
Thiamin (min.) 185 mg/kg
Riboflavin (min) 275 mg/kg
d-pantothensyre (min.) 1.900 mg/kg
Niacin (min.) 670 mg/kg
Pyridoxin (min.) 67,0 mg/kg
Folinsyre (min) 107 mg/kg
Biotin (min.) 27,0 mg/kg
Vitamin B12 (min.) 6,7 mg/kg
Cholin (min) 1.870 mg/kg
Alanin (min.) 0,24%
Aspartinsyre (min.) 0,10%
Cystin (min.) 0,13%
Glutamin (min.) 0,24%
Glycin (min.) 0,12%
Serine (min.) 0,12%
Tyrosin (min.) 0,18%
Askorbinsyre (min.) 3.100 mg/kg

Nekton-Multi-Rep vitamin og mineralpulver

Nekton Multi Rep beregnet til skildpadder.

Alternativ og udmærket vitamin- og mineralpulver kan være NEKTON-Multi-Rep er også et udmærket produkt der indeholder 12 vitaminer, 9 aminosyrer og 7 sporstoffer. NEKTON-Multi-Rep blev udviklet i henhold til den nyeste videnskabelige viden og sikrer den grundlæggende pleje af dine skildpadder.

Foderanvisning: 0,25 g NEKTON-Multi-Rep pr. Kg kropsvægt dagligt, eller 3. gange om ugen.

Opbevaring: NEKTON-Multi-Rep skal opbevares på et tørt sted uden sollys mellem 15 ° og 25 ° C.
OPBEVARES IKKE I Køleanlægget !!!

Indeholder 9 aminosyrer

Sammensætning:
dicalciumphosphat, dextrose, calciumcarbonat, magnesiumcarbonat

Analytiske komponenter:
Ca 17,6%, P 8,8%, Mg 0,1%, Na 0,01%

Næringsadditiver pr. Kg:
200.000 IE vitamin A, 40.000 IE vitamin D3, 2.000 mg vitamin E, 360 mg vitamin B1 (thiaminhydrochlorid),
500 mg vitamin B2 (riboflavin), 800 mg pantothensyre (calcium D-pantothenat), 2.500 mg niacinamid , 600 mg vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid), 226 mg folsyre, 3.000 ug vitamin B12 (cyanocobalamin), 10.000 ug biotin, 4.000 mg vitamin C (askorbinsyre), 4.5 mg selen (natriumselenit), 15.000 mg carnitin (L-carnitin) , 2.000 mg taurin, 10.000 mg cholinchlorid, 600 mg jern (jernsulfat, monohydrat), 494 mg zink (zinksulfat, monohydrat), 250 mg mangan (mangan (II) oxid),
155 mg kobber (kobber ( II) sulfat, pentahydrat), 20 mg iod (calciumiododat, vandfrit).

 • Sepiaskaller giver dine skildpadder et kalktilskud

 • Kalkblok til landskildpadder

 • Kalkblok til sumpskildpadder

Sepiaskaller

Det er en god ide, at give en sepiaskal til dine skildpadder. Så vil skildpadderne gnave af sepiaskallen, hvilket giver dyrene et godt kalktilskud.

Sepiaskaller bruges som kalktilskud til både sumpskildpadder og landskildpadder.

Sepiaskallerne kommer fra Sepiablæksprutten (Sepia officinalis) som er udbredt i Middelhavet og i den nordøstlige del af Atlanterhavet. Skallen er lavet af kalk og meget porøs og udgør en form for svømmeblære. Blæksprutten kan regulere mængden af gas og væske i det porøse kalklegme og dermed ændre sin vægtfylde i vandet.

Sepiablæksprutten kan man også finde i opskyllet på stranden, når man går en tur langs Vesterhavet. De skaller skal du lige rengøre, med vand og børste inden du giver dem til dine skildpadder.

Kalk opbygger skildpaddens skellet, skjold og hjælper skildpaddens ægproduktion, samtidig giver sepiaskallen skildpaddens næb noget at arbejde med.

Du kan give sepiaskallen hel eller knække den i mindre stykker til dine sumpskildpadder og landskildpadder.

Går din sumpskildpadde i dvale, er det livsvigtigt for skildpadden, at der er opbygget et solidt kalkindhold i dyrets skjold. Mere om dvale og hvorfor skildpaddens skjold er vigtig under dvaleperioden. Dvale uden ilt

Giv dine skildpadder det rette foder

Katte- og hundefoder er dårligt foder og indeholder alt for meget protein for en sumpskildpadde.

Vi ser desværre en del skildpadder der bliver fodret med katte- og hundefoder. Hvilket ikke er godt, fordi katte- og hundefoder indeholder alt for meget protein.

Skildpadder skal fodres som skildpadder. fordi skildpadder hører til krybdyr og er ikke pattedyr. 

Skildpadder = krybdyr og skal passes derefter, det er vigtigt at du forstår forskellen på krybdyr og pattedyr. 

 til landskildpadder.

Fodring med vand- og ukrudtsplanter til sumpskildpadder.

Livsbetinget sygdomme hos sumpskildpadder - Bla. forkert fodring!