Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Foto fra dansk samler! Personer med samlermani kan ikke dække skildpaddens behov.

Denne side er opdateret d.5. maj 2020

Alle skildpadder kan komme på ferie eller blive passe i længere tid hos os. Skildpadder passes

Pas på dem her:

Skildpaddehandler: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddehandler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage de invasive skildpaddearter. De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrenes bedste.

Personer med samlermani eller skildpadde-hoarder: som de også kaldes, de magter tit ikke opgaven. Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle/hoarde alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Du kan let kende dem, "de vil kontakte dig for at må modtage din skildpadde!" Så snart de har set eller hørt om, at du mangler hjælp. Ved du overhovedet om denne person har råd til at passe alle de skildpadder de samler sammen?

Profitjæger! Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde til profitjæger. Det er især landskildpadder de er interesseret i. Du ved ikke noget om, hvor din kæleskildpadde havner, måske i udlandet? Profitjæger prioritere ikke din skildpadde eller bryder sig om dig, de tænker først og fremmest på sig selv og deres egen profit. Vi kender flere profitjæger.

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du først sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første og nærmeste dam eller sø, den nye ejer er kørt forbi. Skildpadder i naturen

Sæt ikke din skildpadde ud i naturen: Det er livsfarligt for skildpadden, at blive efterladt i den danske natur. Skildpaddens fjender i naturen

Mangler du et godt råd, vi kender flere af de ovenstående personer Skildpadder.ABC@gmail.com