Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Foto taget af dansk skildpadde-hoarder. Denne skildpadde-hoarder, forstod slet ikke at det var et problem, at have sumpskildpadder gående på et koldt gulv, med kun en balje med "vand" til dyrene?

Denne side er opdateret d.11. aug. 2021

Pas på dem her:

Personer med samlermani eller skildpadde-hoarder: som de også kaldes, de magter tit ikke opgaven. Vi kender hoarder, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle/hoarde alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Vi har ryddet op, mange sådanne steder, generelt skal alle deres skildpadder aflives, fordi dyrene er passet for dårligt.

Du kan let kende dem, "de vil kontakte dig for at må overtage din skildpadde!" Så snart de har set eller hørt om, at du mangler hjælp. Insister på at se, hvor din skildpadde sættes hen, inden du afleverer skildpadden. Accepter ikke et nej! Det er der ingen undskyldning for. - Vil din skildpadde ende i en dam, hvor der allerede er sprængfyldt med dyr, hvor ingen har en chance for at holde øje med det enkelte dyr - Skal din skildpadde nærmest presses ind mellem lågerne på et terrarium, inde de når vandet. - Se dig for og tænk dig om.

Fortæller de dig også, at de "elsker" skildpadder, ja, så er det nu du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du slipper din skildpadde. Så er det nok ikke dyrets behov de prioriterer først, med deres eget. Ved du overhovedet om denne person har råd til at passe, måske hundredvis af skildpadder?

Profitjæger! Aflever ikke din landskildpadde og sumpskildpadde til profitjæger. De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrenes bedste - de tilbyder ikke din skildpadde de rette forhold (det koster at holde skildpadder ordentligt!) og er ligeglade med, hvem din kæleskildpadde havner hos (bare de betaler!) Vi kender flere profitjæger.

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du først sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første og nærmeste dam eller sø, den nye ejer er kørt forbi.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen <---- Hvorfor

Det er livsfarligt for skildpadden, at blive efterladt i den danske natur. 

Skildpaddens fjender i naturen 

Mangler du et godt råd Skildpadder.ABC@gmail.com 

Hvor kan jeg ellers aflevere en skildpadde, de invasive skildpadder

Hos Skildpadder ABC - Der vil jeg få det gode skildpaddeliv!

Der er mange steder i Danmark, hvor du kan aflevere din skildpadde gratis.

  • Aflevering hos zoo. Dem med en håndteringsaftale af invasive dyr, fra Miljøstyrelsen, findes HER*. De vil normalt alle aflive din skildpadde! Miljøstyrelsen giver dig ingen garanti for god pasning! Det er helt dit eget ansvar.
  • Har du fundet eller fanget en skildpadde? Ifølge dyreværnsloven kan du kontakte dit Politi. - Ring 114 - Bemærk, de forskellige politistationer, har ikke altid den samme praksis. Aflivning er det normale. 
  • Alternativt, kan være aflivning af din skildpadde, hos dyrlægen. Normalpris for det kr.600/1000 + kremeringsudgifter kr.300/500.
  • Skildpadde-hoarder. Overlever skildpadden her? Læs øverst på siden.

*Miljøstyrelsen skifter tit deres sider, derfor kan linket være ubrugeligt? Vi forsøger at følge med.

De steder der nævnes ovenfor, får ikke her en automatisk anbefaling fra Skildpadder ABC - De er en orientering til dig. - Hjælp, der måske dækker dit behov. 


 

 Indlevering af skildpadder

 Skildpadder ABC i Esbjerg - Vi tilbyder skildpadder et nyt hjem og pasning af skildpadder - Hvor vi kan modtage enkelte landskildpadder og vandlevende/sumpskildpadder, hvert år.