Mellemamerikansk farvet skovskildpadde (Rhinoclemmys pulcherrima manni)

Denne side er opdateret d.1. juni 2019

Skildpadden der er et levende mesterværk!

Her hos Sumpskildpadder har vi haft denne skildpadde inde. Det er en meget spændende og kvik skildpadde.

Først gang man ser denne skildpadde, tror man skildpadden er overmalet med graffiti.

Skildpadden lever naturligt i det sydlige Nicaragua og i det nordlige Costa Rica. 

Under parringens ritualet, vil hannen slå sit hovedet imod hunnen. Hvis hun er interesseret i ham, så vil hun hun slå tilbage med sit hovedet. Sådan vil de fortsætte med, at vugge med deres hoveder indtil ... ja ... de går i gang (they get it on)!

Skildpadden er inteligent og har et godt temperement og er meget omgænglig. Det er en skildpadden med en stor personlighed, der let kan læres at blive håndfodret.

Skildpadden opnår som voksen en skjoldlængde på 19-23 cm. Hannen er måske lidt mindre end hunnen.

I naturen lever skildpadden især af planter, engang imellem vil skildpadden tage insekter og en orm.

I fangenskab spiser de gerne landskildpaddefoder (plantebasseret foder), grøntsager, frugter, ukrudtsplanter, græshopper og indimellem orme og insekter. I modsætning til andre semi-akvatiske skildpadder kan man fodre Rhinoclemmys pulcherrima manni enten på land eller i vandet.

Solpladsens temperatur skal ligge på 30-35 grader. Vand temperaturen 22-24 grader. Vandets pH-værdi bør ligge på 5,2-6 til arten.

Skildpadden er som ung meget tilknyttet vandet, som skildpadden bliver ældre vil skildpadde nu bruge det meste af sin tid oppe på land. Det skal der tages hensyn til, når der bygges et terrarium til skildpadden.

Det vil derfor være at foretrækket at benytte et lavt og bredt terrarium, i stedet for et højt akvarium til skildpaddens levested.

Skildpadden kever naturligt i skoveomrpder, hvor der findes mindre vandområder. Vi anbefaler et lavvandet akvarium til skildpadden, hvor der er 10-15 cm dybde. 

Skildpadden kan leve sammen med andre skildpadder, der kommer fra sit naturlige leveområde, der samtidig stiller de samme habitatskrav.

Ind imellem modtager vi en Rhinoclemmys pulcherrima. 

I det her tilfælde var skildpadden ret slidt at se på, og havde ikke haft de rette forhold at leve i.

Vi har nu haft skildpadden et par måneder og skildpadden har fået det betydelig bedre. Skjoldet ser endnu lidt slidt ud, men, med den rette pasning og pleje, så håber vi på det bedste.

Rhinoclemmys pulcherrima manni