Guløret- rødøret og cumberland terrapiner. Side 2.

Rødøret terrapin (trachemys scripta elegans)

Rødøret terrapin var tidligere den mest solgte skildpaddeart, i dyrehandlen.

Side 2. af 2.

Den rødøret terrapin har været forbudt at importerer ind i EU, siden 1997. 

Der er ikke så mange muligheder for at forveksle den rødøret terrapin, med andre skildpaddearter. Når nogle rødøret terrapin hanner bliver gamle, så får en del af dem sort skind. De kan blive så sorte at man ikke kan se den røde ørestribe længere. De skildpadder kalder vi melanistiske hanner eller bare sorte skildpadder. De malanistiske/sorte terrapiner kan du læse meget mere om her: Sorte skildpadder

English text at the bottom.

Denne side er opdateret d.3. april 2022

Terrapiner kønsbestemmelse

Du kan ikke endeligt bestemme kønnet på en terrapin, med visuelle tegn, indtil skildpadden er omkring 10 cm. i rygskjoldets længde. Mål ikke rygskjoldets bue med. 

Hvordan måler jeg skjoldlængden på en sumpskildpadde: FAQ

I fangenskab vil en hun af terrapiner, bliver kønsmodne i en alder af ca. 3-5 år.

Hunnen har kort negle, skildpaddens gat/kloak sidder under eller på kanten af rygskjoldets underside. Hunnerne bliver generelt større end hannerne.

Hannen har meget lange negle, skildpaddens gat/kloak sider udenfor rygskjoldets bakkant.

I fangenskab vil en han af terrapiner, blive kønsmodne i en alder af ca. 2-3 år.

Terrapiner der holdes i fangenskab bliver tit kønsmodne hurtigere end de vildtlevende terrapiner. Det skyldes blandt andet, at terrapinerne, gror hurtigere i fangenskab, fordi dyrene fodres for meget.

Claus fortæller om, hvordan du ser forskel, på dyrets køn

Kønsbestemmelse af terrapiner, gælder også de fleste andre arter, af sumpskildpadder. Af de skildpadder vi får ind, hos Sumpskildpadder, så dækker denne forklaring godt 70 % af alle dyrene.

Kan små terrapiner holdes sammen med store terrapiner?

Cumberland terrapin er her sammen med en lille guløret terrapin.

Har man nogle små skildpadder sammen, så har vi set de store terrapiner, lige som "passer" på de mindre skildpadder. Nogle vil straks sige, sikke noget vrøvl. Men, det er det nu ikke helt. Her hos Sumpskildpadder, har vi vi har haft skildpadder i mange år og har set dyrene i mange forskellige situationer. Blandt andre, hvor de voksne skildpadder, ligesom tager hensyn til de små skildpadder, i gruppen. 


Vi har set flere gange, at de voksne skildpadder ikke tager fodret, fra de små skildpadder. Hvad er helt naturligt, at de voksne dyr stjæler foder fra hinanden. Om det er et moderinstinkt, det ved vi ikke? Et instinkt er det, det er der ikke nogen tvivl om.

Det virker lidt lige som den store han løve, der lader de små løveunger, lege med sin hale og tillader ungerne at kravle rundt på sin ryg. De ældre skildpadder føler sig måske ikke truet, af de små skildpaddeunger, det kan være det instinkt, der viser sig og vi fornemmer, i omgangen med vores skildpadder.

Har man mange skildpadder, så er risikoen for, at se små skildpadder ikke får noget af fodret, det skal man holde øje med. De små skildpadder, er normalt frække og vil blande sig i mellem de større syr, når der fodres, risikoen er her, at en stor skildpadde kommer til at nappe en luffe af en lille skildpadde, i jagten på fodret.

Små guløret terrapiner er kamuflerede voksne skildpadder!

Læs mere om terrapiner, gå til side 1. 

Big Mama fortæller om plads!

Denne døds bowle, blev skildpadden placeret i, da den var lille, se den nu! De fleste, hvis ikke alle skildpadder vil dø, i denne indretning. De sælges desværre stadigvæk, af tåbelige personer.

Et 54 liters akvarium kan se fint ud, til en af mine små sumpskildpadde venner, så længe min ven, er på størrelse med en fem krone - men, til mig, den voksne skildpadde, vil ikke engang kunne vende sig rundt, i et 54 liters akvarium (54 l. akvarium sælges som begynder sæt!) Har du så råd til at købe et 500 liters akvarium? Du husker også, at jeg skal have en stor filterpumpe, så mit vand er rent, en UVB pære og en varmepære, du skal også bygge en stor solplads til mig, med æg-lægningssted. Kan du klare det?

Nogle tror, at en skildpadde, der holdes i et lille akvarium, vil forblive lille og ikke vokse
(det sludder kan du stadigvæk høre, blive fortalt i mange dyrebutikker). Sandheden er, enten fortsætter vi, altså os skildpadder med at vokse eller vi vil blive syge og dør (hvad der ofte sker!)
Selv et 200 liters akvarium, er ikke stort nok til en voksen terrapin, som mig
. Du må ud og købe et større akvarium. 

Akvarium størrelse?

En lille flok på 2-4 terrapiner, af normal størrelse 20-22 cm, kan holdes i ca. 700 liter vand, gerne mere vand. Er mine venner blevet større, måske 24-28 cm, så skal de have tilsvarende mere vand og dermed et større akvarium. Så store sumpskildpadder har det bedst i en udendørs havedam, der er sikkert hegnet ind, så vi ikke kan løbe ud i naturen og lave ulykker.

Det er derfor vi er blevet forbudt, at anskaffe. Lov imod invasive skildpaddearter

Om man har en enkelt eller 4 sumpskildpadder, så ændre det ikke noget væsentlig på de liter vand vi skildpadder skal have. Hver enkelt sumpskildpadde skal have plads til at kunne svømme rund og få dækket sit behov for motion. En sumpskildpadde i god kondition, er en skildpadde der er rask. Når skildpadden udover at have plads nok også har en solplads, med både en UVB- og varmepære. 

Som de fleste andre sumpskildpadder, så vil hannen normalt ikke blive så stor som hunnen.

Akvarium indretning til de større sumpskildpaddearter

Terrapiner kan blive store

Terrapiner.

 

Sygdom

Cumberland terrapin. Her har skildpadden fået en brun plet på halsen. Tegn på urent vand.

Hos alle krybdyr er nedsat eller ophørt ædelyst, rødme og/eller belægning i munden, hævede eller lukkede øjne, besværet vejrtrækning og problemer med hudskiftet tegn på A-vitaminmangel. Ubehandlet vil det føre til at dyret enten sulter ihjel eller får dødelige følgesygdomme som f.eks. lunge- og hudbetændelse. 

Hos sumpskildpadder vil det første symptom på A-vitaminmangel ofte være, at øjenlågene hæver, så dyret til sidst ikke kan åbne øjnene. 
For lidt D3-vitamin og/eller forkert balance mellem kalk og fosfor bevirker, at knoglerne udvikler sig forkert og bliver bløde eller nemt knækker. Selvom dette ikke nødvendigvis er dødeligt, vil dyrenes livskvalitet voldsomt nedsættes, og i visse tilfælde kan kæbeknoglerne blive så påvirkede, at dyret ikke kan spise. 

Hos skildpadder ses ved D3-vitaminmangel, at skjoldet bliver blødt og gummiagtigt, og de får et bulet eller kegleformet udseende. 

De ovenstående sygdomme kræver, at dyret kommer under akut behandling af en krybdyr kyndig dyrlæge, og at der straks sker en ændring af dyrets kost. 

De allerfleste sygdomme kan undgås ved at der hænger en frisk UVB-pære og en varmepære over solpladsen. Hvor temperaturen er 30-35 grader.

Husk en UVB-pære afgiver kun UVB-lys nok det første år, så skal pæren udskiftes uanset om pæren endnu kan lyse.

Mere om UVB-lys og varme

Læs mere om sygdomme hos skildpadder

Hvordan kan jeg holde sumpskildpadder, i en havedam?

Har du terrapiner der er blevet for store, så er det måske en god ide, at sætte dem ud i din egen indhegnede havedam.

Du må ikke overlade dine terrapiner til andre. Lov imod terrapiner

Sumskildpaddearten terrapin blive så stor, at den ikke er let at holde i et akvarium, men, man kan have stor fornøjelse af at holde skildpadden i en havedam.

Til alle tider i Danmark, er der i hundredevis af sumpskildpadder, der er på udkig efter nye hjem. Utallige af de uønskede kæleskildpadder, vil blive dumpet i søer, damme og åer. Kun de heldige sumpskildpadder vil overleve, den første vinter, uden et sikkerhedsnet.

Læs meget mere om, hvordan man indretter og kan holde sumpskildpadder i en havedam: Havedam

Sæt din skildpadde på græs

Guløret terrapin

Skildpadder der lever i et akvarium, året rundt
 
Om sommeren må du meget gerne sætte dine skildpadder, ud på græs. Har du ikke mulighed for at grave en dam eller på andre måder, oprette et vandhul udendørs. 
Så har du måske en terrasse eller en altan, hvor skildpadden kan komme ud og nyde solen.
Du kan også tage din skildpadde med på familie besøg, hvor de har en græsplæne eller tag en tur i parken, hvor du kan få luftet din skildpadde. 
 
Sørg altid for, at skildpadden kan kravle ind i skygge og ikke må kunne slippe væk.
 
Som du kan se på billedet, så er denne skildpadde ude og nyde det gode solskinsvejr, samtidig kan skildpadden æde lidt mælkebøtter.
 
Sørg for at din skildpadde har adgang til drikkevand og skygge. Så kan du godt have din skildpadde på græs en hel dag.
Det er ikke nødvendigt for din skildpadden at kunne komme i vand. Så længe du sørger for at skildpadden har rigeligt med vand og måske en skål, skildpaden kan lægge sig op i.
Sørg for at hegne skildpadden godt inde, så den ikke kan klatre ud, de kan klatre ud af næsten hvad som helst.
 
Solen er livsnødvendigt for din skildpadde. En UVB- og en varmepære er et udmærket alternativ til solen.
 
Husk, at få skildpadden med hjem igen.
 
Læs mere om terrapiner, gå til side 1.  

Terrapiner sviner meget

Sumpskildpadder æder meget og sviner derfor hurtigt vandet til, hvilket lugter ubehageligt og er uhygiejnisk. Medvirkende til dette er at terrapiner bliver store, op til 20-30 cm. i skjoldlængde.

Du vil derfor gøre klogt i at bruge et stærkt og effektivt akvariefilter, til rensning af vandet. En god vandcirkulation og iltning af vandet, det vil også fremme den biologiske nedbrydning af affaldsstofferne. 

Har du kun en enkelt eller måske to sumpskildpadder, så kan de voksne skildpadder eventuelt fodres i et plastickar/balje, hvori der er en ret høj vandtemperatur på omkring 26-28 grader. Lader du nu dine skildpadder spise i baljen og lade dem svine med deres foder, så vil dyrene også tit tømme sig i baljen, inden de igen sættes over i deres akvarium. På dne måde sparer du noget svineri i akvariet. Har du mange sumpskildpadder, er det her ikke en realistisk fodrings metode.

Du kan også suge det synlige skidt op af akvariet, med en hævert. Tag en slange og monter en tragt på enden af slangen, ved hjælp af hævert princippet, så virker den som en støvsuger af bundlaget.

Hævert kan virke ved, at du stikker hele slangen og tragt ned under vandet og fyld nu slagne og tragt op med vand, sæt en finger foran slange, så vand ikke løber ud, og træk slangen over akvariets kant og ned i en spand, nu fjerner du fingeren fra slangen, nu vil vandet løbe ned i spanden og tragten fungere som støvsuger. Du skal nok prøve det et par gange indtil du får vandet til at trække.

Sug ikke vand op i hæverten for at sætte hævert effekten i gang. Du skal altid formode at der er Salmonella bakterier i et akvarium med skildpadder. 

 

Som tragt, kan du eventuelt benytte toppen af en sennep eller ketchup flaske. Tragten kan sættes fast med silikone (se foto). 

Det vil også være rigtig godt at have en flok pansermaller sammen med dine skildpadder, mallerne vil leve udmærket af det foder- og svineri/overskud der er efter skildpadderne har spist. Sørg for gode gemmesteder, til fiskene.

Læs mere om, at have fisk sammen med skildpadder

Du skal vide, at skildpadder i lighed med mange andre af vores husdyr, ofte indeholder salmonella-bakterier.  Det er derfor vigtigt, at du vasker dine hænder, både før og efter du håndterer en skildpadde eller har været i kontakt med skildpaddens vand. 

Læs mere om Salmonella

Lad ikke din skildpadde kravle rundt nede på gulvet! Desværre ser vi tit, at skildpadder får lov til, at kravle rundt på gulvet, i blandt andre daginstitutioner. Skildpadden vil føle sig konstant stresset. Hvad værer er, skildpadden vil kunne slæbe Salmonella med rundt på gulvet, med risiko for børns helbred og samle andet skidt med tilbage i akvariet.
 

Aktivering af sumpskildpadder

En måde at aktiverer sine skildpadderne på, kan være ved at gemme dyrenes foder eller gøre det lidt mere besværligt for dem, at få fat på fodret. 

Her har Christian gemt noget foder i et sneglehus. Konk-sneglehus fundet på stranden. Det vil tage skildpadderne nogen tid at pille fodret ud af sneglehuset. Samtidig vil de fare rundt i akvariet eller dam efter den skildpadde, der nu har taget sneglehuset. 

Dyrene bliver ved med at gnave i sneglehuset, så længe de kan lugte fodret. 
Sneglehuset forsvinder over tid, skildpadderne vil løbende gnave i skallen, hvilket giver dyrene et ekstra kalktilskud. 

Du kan også gemme deres foder, lige under det øverste bundlag. Skildpadderne vil efterhånden få lugtet sig frem til fodret.

Du kan selv finde på andre måder at aktiverer dine skildpadder på.

Godt foder til sumpskildpadder.

Parring

Parringsdans mellem guløret terrapiner.

Hvis man holder skildpadder af begge køn sammen, så vil de normalt på et tidspunkt begynde at parrer sig og hunnen vil lægge befrugtede æg. 
 
Vi må i dag, ikke længere avle terrapiner, i EU og Danmark.
Heller ikke for egen fornøjelse. Smid æggene ud eller giv æggene som foder, de indeholder kalk og protein.
 
Efter et komplekst kurmageri, der kan tage lang tid.
Kort fortalt: hannen nærmer sig hunnen, han vifter med kløerne på sine forluffer, hen over hunnens snude. Han kan bide hunnen lidt bagi og i nakken, for, at hun skal forstå, at han mener sin kærlighed alvorligt. Det hele ender med, at hannen kravler op på hunnen og holder sig særdeles godt fast, rundt om skjoldkanten, med alle sine ben og kløer, hvis hun accepterer det. Parringen varer normalt en 10 - 15 minutter.
 
Hannen kan være ret voldsom overfor hunnen i parringstiden. Det kan udarte sig til nogle ret voldsomme kampe, hvor der bliver uddelt nogle kraftige bid imellem dem. Bliver det for voldsomt og der går hul på et af dyrene, så skal du fjerne én dyrene. Normalt stopper kampene efter et stykke tid. Overlast sker især i akvarier der er for små. I naturen kan dyrene svømme væk fra hinanden.
 

Æglægning og sted at lægge æggene

Rødøret terrapin klækkes.

Efter endt parring, så vil hun lægge sine æg inden for få dage, der kan også gå uger inden æggene lægges.
 
Bemærk, er hun passet og fodret godt, så vil en hun altid lægge æg, enten der er en han i nærheden af hende eller ej. Lægger en hun ingen æg, så er skildpadden ikke i god nok kondition, og det falder tilbage på dårlig pasning, på et eller andet tidspunkt i dyrets liv. Har skildpadden tidligere være dårligt passet, så er det tvivlsomt om skildpadden nogen sinde igen vil lægge æg? Passer du nu godt på skildpadden og fodrer den rigtigt, så vil skildpadden måske igen begynde at lægge æg, men, der kan gå år inden det sker.
Bemærk, hunner lægger æg, enten der er en han i nærheden af dem eller ej.
 
Det vil derfor være en god ide, at have et sted, hvor skildpadden kan komme af med sine æg. Det er ikke alle skildpadder der vil lægge deres æg, på bunden af akvariet. Kan skildpadden ikke komme af med sine æg, og æggene forstener inde i skildpadden, så vil dyret dø. 
 
En kasse, bakke eller en stor urtebotte skål, med muldjord (uden tlsat gødning) eller kokosmuld. Det vil normalt være udmærket for skildpadden, at lægge æg i. 
Benytter du muldjord, så skal det være muldjord uden gødning ellers vil algevæksten stige i dit akvarium, fordi skildpadder vil slæbe jord med over i vandet. 
Du vil sikkert opleve, at hunnen bliver rastløs og vil vandre rundt i akvariet, det er for at finde et godt sted, at lægge sine æg. Hunnen vil sikkert grave, rode rundt i et par dage inden hun endelig har bestemt sig for, at lægge sine æg.
 
Hvordan du kan bygge en æglægningsplads: Akvarium indretning
 
Se en video, fra en skildpaddefabrik nedenfor.

Redde med æg

Vores maskot "Big Mama" en Guløret terrapin, har lagt i alt ni æg, i denne omgang.

De Rødøret terrapiner lægger en meget varieret sstørrelse æg-kuld, fra 2-23 æg i et kuld (max. 30 æg). Det afhænger også af skildpaddens størrelse og alder. Et normalt kuld, ligger på mellem 6-11 æg.
Den rødøret terrapin kan lægge mere en et kuld æg om året, specielt i varme områder. Ægget har en længde mellem 30.9-43.0 mm., og 19.4-25.6 mm. brede, med en omkreds på 1.48-1.70 mm, og en vægt på 6.1-15.4 gram.
 
I Botanisk Have i København, er æglægning blevet observeret flere gange. 

Kan terrapinens æg klække i nautren og vores anlæg?

"Kan terrapinens æg klække, i naturen?" Det kan terrapinens æg formodentlig ikke endnu? Det er det eneste svar, vi kan give for nuværende. På grund af klimaændringerne, så er det måske tæt ved, at vi snart kan se, terrapinunger, der svømmer rundt, i de danske søer, damme og åer. Der mangler undersøgelser, på området.

"Kan terrapinens æg klække, hvis æggene er lagt i et drivhus?" Det vil der være meget stor sandsynlighed for, at æggene vil kunne klække, i et drivhus eller i et drivhus ligende rum.

"Kan terrapinens æg klække, hvis man i forbindelse med sit akvarium, har bygget en solplads, hvor der er et æglægningssted, med muldjord?" Hvis der hænger en varmepære, ind over æglægningsstedet, så vil der være stor risiko for at æggene klækkes. Derfor, har du et æglægningssted, så rod det igennem og fjern eventuelle æg. For en sikkerheds skyld.

Skildpaddefabrik

Det er fra sådan en skildpadde-fabrik, du vil få din skildpadde fra. Vil du ikke hellere hjælpe en skildpadde, ejeren er blevet træt af, end købe en af de her skildpadder? Det er fra sådan en fabrik, dyrehandlen får deres skildpaddeunger. Over 90% af de nyfødte unger, skulle være døde, inden de når dyrehandlen!

Rødøret terrapin mutationer

Der findes et hav, af terrapin mutationer.
 
Her hos Sumpskildpadder, tager vi kraftig afstand fra, at man fremavler mutationer. Det er skildpadder der bevidst bliver fremavlet for at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl. Mange af de på billedet, unaturlige og afvigende skildpadders helbred, er tit så dårlige at de allerede dør som unger. 

Hybrider mellem terrapiner og andre arter

Terrapin hybrider. De tre underarter af terrapiner, den Rødøret-, Guløret og Cumberland terrapinen, de kan krydses indbyrdes. Mange af de skildpadder, vi ser her i Danmark, er blandinger, af de tre underarter. Især den Guløret-, og Cumberland terrapinen ses tit blandet sammen. Tit på grund af uvidenhed.

En ren Rødøret terrapin, har gule, lige striber, i sine rygskjolds skæl (Se foto i slids show nedenfor)Den Rødøret terrapin's røde øreplet, går ikke over i noget gult. Det er de sikreste tegn på, at du står med en ren Rødøret terrapin og ikke en hybrid. En hybrid mellem en Rødøret terrapin og en Cumberland terrapin, her løber Cumberland terrapinen's gule rygskjoldsstriber, rundt i et mønster, på skildpaddens rygskjold (Se foto i slids show nedenfor).

Cumberland terrapinen's røde øreplet, vil gå over eller fade ud i noget gult eller en gul streg, der løber ned af nakken, på skildpadden (Se foto i slids show nedenfor).

Den Guløret terrapin har kun fire pletter, et på, hver af de fire forreste bugskæl. Har den flere pletter under bugen, så er det en hybrid mellem en Cumberland eller en Rødøret. Både den Rødøret terrapin og Cumberland terrapinen har en sort plet på, hver af deres bugskæl.

Er den Guløret terrapin parret med en Rødøret terrapin, så vil skildpadden også have noget rødeligt, på sine gule øremønster (Se foto i slids show nedenfor)

Husk nu på, at terrapinerne kan være kryds parret, flere generationer tilbage og derved kan fejl markeringerne, fortsat blive ved med, at dukke op på skildpadderne.

Terrapiner der er parret, med andre skildpadde-arter. Terrapiner kan også krydses, med andre skildpadder-arter. På billedet kan du se krydsning mellem den Rødøret terrapin og en landkortskildpadde - Graptemys ouchitensis (Se foto ovenfor).

Der kan være en lille chance for, at terrapinerne kan parre sig, med andre skildpadde-arter. Guldskildpadder (Chrysemys), Cooter (Pseudemys), (Deirochelys) og Landkort skildpadder (Graptemys), deres familier ligger ikke så langt fra hinanden. 

Her hos Sumpskildpadder, bryder vi os ikke om denne unaturlige form for avl. Det er skildpadder, der tit bevidst bliver fremavlet for, at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl.

Husk, loven imod at avle terrapiner. Terrapin forbud


 

Billeder af hybrider

Hybrid Rødøret og Guløret terrapin

Guløret terrapin gule øremarkering, har rød i sig.

Hybrid Rødøret og Cumberland terrapin

Den røde plet går over i gul.

Cumberland terrapin

De gule streger, danner et mønster.

Rødøret terrapin.

De gule streger, er lige.

Hybrid Cumberland og Rødøret terrapin.

Den gule øre streg, er med rød i.

English text. Red-eared slider / Yellowbelly Slider

Redearet Slider (Trachemys scripta elegans)

Trachemys scripta elegans - Red-eared slider
Trachemys scripta scripta - Yellow-bellied slider / terrapin
Trachemys scripta troosti - Cumberland slider / Troost's terrapin

Red-eared Slider. By far the most easily recognized turtle in the United States is the Red-eared Slider (Trachemys scripta elegans). This turtle was the original “dime-store” turtle, until the sale of hatchlings and juveniles less than four inches in length was banned in the 1970’s by the Federal Government due to concerns about tramsmission of Salmonella to children. Red-eared sliders over four inches long are still sold in pet stores nationwide, and thousands of hatchlings are shipped outside the United States each year.

Although many people remember Sliders as little turtles the size of a quarter, few realize that, if fed and housed adequately, they can grow to be almost a foot in length! Their carapaces are disc-shaped and green with thin yellow stripes or blotches. The underlying coloration of the skin is green also, but with yellow stripes or dots on the legs and face. As their name implies, there is a red spot or wide stripe behind each eye. Closely related turtles are sometimes found in pet stores that have different patterns and lack the red “ear.” Adult male Red-ears have longer tails than females, and have distinctive swordlike front claws. Adult turtles will require a very large aquarium, especially the females, which grow noticeably larger than the males. A 100 gallon/380 liter aquarium would be suitable for an adult pair of Red-ears, for example. A basking site is a necessity for Red-eared Sliders. They will climb onto it and sun themselves under the lights for hours at a time, with legs outstretched to absorb the warmth. In their natural habitat along the Mississippi River and its tributaries, they can often be found basking in just this manner. Sliders are hearty and omnivorous feeders if kept warm enough (water temperature in the upper 70’s°F [25°C], basking area in the upper 80’s°F [30°C]). A varied diet of vegetables, insects, meat, fish or earthworms is essential. Alternately, trout chow* or a prepared turtle food such as Tetra’s Reptomin or Wardley’s Reptile Ten can be fed. With proper care, a captive life span over twenty years is quite possible - one was still alive at a reported age of 41 years (Slavens, 1994).

A number of other turtles can be kept in a manner similar to Red-eared Sliders. These include Florida Cooters (Pseudemys fl oridana), Painted Turtles (Chrysemys picta), and Map Turtles such as the Common Map Turtle (Graptemys geographica). Florida Cooters resemble Red-eared Sliders but have less decoration and a higher domed carapace. They grow somewhat larger–up to 16 in (41 cm) in length. They are more herbivorous than Sliders. In the wild, they congregate in large groups to bask; sometimes two dozen or more may be piled on a single log.