Spiselige planter for sumpskildpadder

Alm. mælkebøtte (Taraxacum offinicialis)

Denne side er opdateret d.19. okt. 2019

Terrapiner, Cooter og andre sumpskildpaddearter vil gerne og har behov for at spise planter for ikke, at få for meget protein (kød) i deres foder. Her er nogle planter der ikke vil skade dine sumpskildpadder. Forsøg dig frem og find ud af, hvilke ukrudtsplanter dine skildpadder vil spise. Mælkebøtter og skvalderkål er let at få fat på og nogle af de planter, sumpskildpadder normalt nok skal spise.

Mange sumpskildpadder har aldrig set skyggen af en plante, derfor skal du forvente en vis tilvænningstid, inden skildpadderne begynder at æde planter.

Engelsk webside, der indeholder meget viden og billedmateriale om de spiselige planter: Tortoise Table

Sumpskildpadder vil selvfølgelig i naturen leve mest af vandplanter. De her nævnte vandplanter, kan findes ude i naturen:

Giv din skildpadde mulighed for at spise forskellige ukrudtsplanter. Plantelisten ligger også under landskildpadder.

Vi linker til Wikipedia, Sumpskildpadder støtter dette net-opslagsværk. Altsammen for, at forbedre sumpskildpaddernes liv.

Vi har plukket ukrudtsplanter

Her har vi været ude og plukke ukrudtsplanter, til vores skildpadder. Planterne kan holde sig friske, nogle dage, i køleskab, i en lukket plastic boks, hvor vi hælder en sjat vand i bunden.

Her er lidt forskellige ukrudtsplanter fra vores lokale mark, hybenblomster, kløver, mælkebøtter, skvalderkål, eng gedeskæg, høgeskæg, hundegræs, skovjordbær m.fl.

Både vores landskildpadder og vores sumpskildpadder spiser af planterne.

Andemad

Andemad er en fællesbetegnelsen for flere små fritflydende vandplanter. De her planter, er normalt ikke nogle vi holder med vilje i vores akvarier. Er man ude i naturen og samle levende foder eller planter ind, til sit akvarium, så er det ikke let at undgå at få andemad med hjem. Andemad vokser hurtigt i akvariet. Planten skader ikke i akvariet, nærmere tværtimod, da planten med sin hurtige vækst, optager en mængde affaldsstoffer, fra vandet. 

Vi har selv en lille koloni, af andemad i vores anlæg. De små fiskeunger gemmer sig mellem rødderne. 

Andemad til sumpskildpadder, er en god plante at have i sin dam, mange sumpskildpadder spiser dem gerne.

Andemad spirer frem meget tidligt om foråret, i de stillestående vandhuller.

Landskildpaddens spisebord

The Tortoise Table er en engelsk side, med en stor database med billeder af, hvilke planter der er spiselige og ikke er for dine landskildpadder. 

Indhold: Vilde blomster - Have- og stueplanter - Træer, buske og klatreplanter - Græsser og ukrudtsplanter - Kaktus og sukkulenter - Frugt og grøntsager - Akvatiske og semi akvatiske planter.

Direkte til - The Tortoise Table 

Siden er et besøg værd.

Videoen der vises nedenfor, er fra The Tortoise Tabel.

Spiselige planter for dine skildpadder

De planter der vises i denne video, er alle sikre for dine sumpskildpadder at æde, hvis de ellers vil. Det tager gerne noget tid at vende sumpskildpadder til mælkebøtteblade og skvalderkål. Nogle sumpskildpaddearter vil gerne spise planter.