Skildpadder søger hjem - Red en skildpadde, giv dyret et nyt hjem

Denne side er opdateret d.5. jan. 2020

Vi hjælper skildpadder, hver dag!

Det er vi meget glad for. Vi får løbende gjort skildpadder klar til adoption - Det tager typisk mellem 2 og 24 måneder at gøre en skildpadde klar til adoption.

Kontaktinfo. Sumpskildpadder

Beløb for dyr, er anbefalet og det andre skildpaddeejer i gennemsnit støtter os med, for en skildpadde. Vi har frivillige donations-priser på skildpadder.

Husk! Få grundviden om skildpadder og hav dit anlæg klar, inden du anskaffer dig: sumpskildpadder - landskildpadder

En pludselig indskydelse "nu vil jeg have en skildpadde" - Det vil aldrig komme til at fungere. Din hobby skal starte med ægte interesse i skildpadder, det får man ikke over en nat. Vil du have succes med din hobby, kik på siden For begynder

Praktisk info. om adoption, se mere længere nede på siden.

Alm. moskusskildpadder klar til adoption

Alm. moskusskildpadde.

God begynder skildpadde!

Alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus) hun og han. 8-12 cm. i skjoldlængde.  

Normal donationspris for en enkelt alm. moskusskildpadde ligger på mellem kr.100-250
 
Denne skildpaddeart vil også være god at sætte ud i en havedam, til foråret.

Akvarium indretning   og   Indretning af havedam til Moskusskildpadder.

Vedr. hanner. Vi vil fraråde at du får en han, medmindre du er en meget erfaren skildpaddeejer. De kan være besværlige at have i sit akvarium. 

Mangler du mulighed for for at komme forbi Esbjerg, så kan vi let pakke dyrene godt ned, så en anden kan tage dyrene med for dig.

Dyrene er hos Sumpskildpadder. 
Kontakt og find os

Mauriske landskildpadder

2. billeder mere nedenfor.

Vi har to Mauriske landskildpadder  (Testudo graeca) klar til adoption, begge hanner.

Dyrenes skjoldlængde 20-22 cm. alder ukendt? Vi har haft begge skildpadder inde, i mere end to år. Nu er dyrene i god kondition og har begge fået deres hårde og kalkholdige skjolde tilbage. De har gået ude om sommeren og er taget ind om vinteren. Ingen dvale.

Dyrenes skjolde er ikke nogen pryd for øjet og bliver det aldrig. Men, lige så lidt kønne dyrene er, lige så rolige er de at holde sammen i et stort udendørsanlæg. Hvor de har gået sammen med andre landskildpaddearter, uden problemer. I et mindre indendørsanlæg, skal de dog deles op.

De to skildpadder er tidligere blevet passet forkert, derfor de forvoksede skjolde. 

Der er frivillig donationspris for dyrene. De kan adopteres enkeltvis.

Dyrene er hos Sumpskildpadder. 
Kontakt og find os

Skildpaddeakvariet bliver endnu sjovere at følge, hvis du også har fisk

Guppyer er klar til nye hjem.

Vi har altid mange Guppyer, vi har dem svømmende sammen med vores moskusskildpadder. Det er hyggeligt at se fiskene svømme rundt, når skildpadder ligger og sover. Så sker der altid noget i akvariet.

Mere om at holde fisk i dit akvarium sammen med skildpadder - Fisk og sumpskildpadder

Læs også om at holde sumpskildpadder og fisk sammen i havedam

Fiskene er i Esbjerg.

Praktisk info. hvordan kan jeg adoptere en skildpadde?

Fordi vi har mange af en enkelt art/køn, så har vi aldrig travlt med at komme af med dyrene. Hanner af Falske landskildpadder. De har alle forlængst fået nye og gode hjem.

Vi er ikke ukritiske når der skal findes nye hjem, til de indleverede skildpadder. Der vil foregå en mundtlig visitering af ejer og dyrenes nye anlæg.

  • Dyrene er ikke beregnet til videresalg. Skildpaddehandlere er vi ikke interesseret i!
  • Giv ikke skildpadder i gave. - Medmindre de er ønsket og der står et anlæg klar.
  • Skildpadder kan ikke adopteres medmindre dyrets anlæg allerede står klar.
  • Sørg for at have grundviden om skildpadder.
  • Vi bytter ikke skildpadder, vi kan altid tage en skildpadde tilbage.
  • Vi kan reservere en skildpadde til dig, i max. 8 dage. Herefter kan vi holde skildpadden for dig i 14 dage, hvis der er givet en donation for skildpadden. – Behøver du mere tid, så vil skildpadde overgå til en pasningsaftale, indtil afhentning eller skildpadden falder retur til os. Donation betales ikke tilbage.

Vi er en frivillig dyreværnsforening, hvor vores lille indkomst går til at hjælpe de glemte skildpadder.

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Når vi transporterer en sumpskildpadde, så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan flygte ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder. Det er aftalt med Miljøstyrelsen. 

Lad være med at transporere dine sumpskildpadder i vand, det bliver de kun mere stressede over, når de plasker frem og tilbage i baljen. 

Den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transporten og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro. 

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømme sig under transporten. 

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ingen vand. 

Transporter vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre. 

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.   

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventuelt læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin.  

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen. 

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte. 

God tur

Sumpskildpadder