Basis og færdigfoder

Denne side er opdateret d.14. juli 2021

Foruden det naturlige foder ukrudtsplanter kan du også give dine landskildpadder noget af det basis/færdigfoder du ser nedenfor.

Det kan være nødvendigt at have basis/færdigfoder liggende klar. Man skal måske på ferie og andre skal have let ved at passe dyrene. Det er regnvejr eller vinter og sneen ligger i driver, så er det rart at have foder klar indendørs. 

I dag kan du købe basis og færdigfoder der helt dækker skildpaddens behov, sammen med et mineral og vitamintilskud.

SkildpaddeShop.dk her finder du sidens produkter.

Kvalitets landskildpaddefoder

Landskildpadder spiser vores kvalitets landskildpaddefoder. Foderskålen kan bestilles på SkildpaddeShop.dk

Kvalitets landskildpaddefoder, er basisføde til landskildpadder.

Fodret er velafbalanceret, med et bredt indhold af urter, alger og grønt til landskildpadder og planteædende krybdyr. Fodret har en afbalanceret sammensætning tæt på det naturlige, indeholder mineraler, kalk og vitaminer, landskildpadder har behov for.

Fodret har - i passende små mængder - også et optimal indhold af høj kvalitet protein og omega fedtsyrer.

Fodret styrker skildpaddens immunforsvar, skjold vækst, skelet, organer, ægproduktion og aktivitetsniveau.

Fodret kan gives til alle landskildpadder, skildpadden spiser villigt fodret og skal ikke bruge flere uger for at vænne sig til fodret.

Vi giver selv fodret tørt, men det kan også gives med lidt vand over.

Indhold: Majsstivelse, hvedemel, krydderurter, lucerne, hvede gluten, fiskemel, tang, brændenælde, ølgær, gulerødder, spirulina alger, persille, paprika, æggepulver, fiskeolie, spinat, sukker, gammarusmel, muslinger, hvidløg.

Analyse af produktet: Råprotein 13,5%, råfedt 1,5%, rå fiber 11,1%, fugtighed 5,5%, rå aske 8,2%, Ca 1,4%, P 0,5%.

Tilsætningsstoffer: Vitaminer og provitaminer: Vitamin A 24.000 IE / kg, Vitamin D3 1.200 IE / kg, Vitamin E (D, L-α-tocopherylacetat) 48 mg / kg, Vitamin B1 24 mg / kg, Vitamin B2 72 mg / kg, stab. C-vitamin (L-ascorbylmonophosphat) 440 mg / kg. Sporelement: Fe (El) 25,0 mg / kg, Cu (E4) 1,3 mg / kg, Mn (E5) 1,3 mg / kg, Zn (E6) 24,9 mg / kg.

Pre Alpin Testudo Original

Pre Alpin Testudo Original. Find det på www.SkildpaddeShop.dk

Pre Alpin Testudo Original er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt.

Pre Alpin Testudo Original er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. Anbefales af Landskildpaddeeksperten hos SkildpadderABC. - Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele - Helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler Planteindhold i Pre Alpin Testudo Original

indhold: Tørstof 92,0 % Fosfor 0,24 % Råfibre 29,6 % Jern 245 mg/kg Råprotein 5,2 % Mangan 26 mg/kg Råaske 5,4% Caroten 19.0 mg/kg Råfedt 2,1% Kobber 3,8 Mg/kg Calcium 0,5 % Zink 20 mg/kg de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. Det vil være god fornuft i at strø Nekton Multi Rep over der indeholder mineraler, kalk og vitaminer hen over dette foder. 

Morgenfrue blomster

Morgenfrue blomster fra Hugro. Er tørrede morgenfrue blomster. der er dyrket på økologiske marker, i Tyskland.

Morgenfrue blomster, er gode skildpadder, blomsten har en forebyggende og helende effekt på dyrene, hvis de går og skranter lidt. Blomsterne er fuldstændigt pesticide og giftfri, det serveres sammen med landskildpaddens almindelige foder. Det er ikke et fuldfoder, men gives som et ekstra kosttilskud. Indhold pose: 500 g.

Hugro Morgenfrue Blomst Blade er tørrede Morgenfrue blomster som er friskplukket på de tyske økologisk dyrkede marker. De friske knopper er tørret og til sidst pakket i poser. Morgenfrue Blomster er et rigtig godt alternativ til købe salaten fra supermarkedet, som ikke er meget bevendt som skildpaddefoder, i bedste fald er det tidsfordriv.

Morgenfrue blomster indgår i dyrenes naturlige kost, hvor de kommer fra. Her vil dyrene finde den vilde blomst og spise den med velbehag, sammen med andet naturlige planteføde.

Morgenfrue blomsten indeholder en række aktive stoffer som er gavnlige dine skildpadder. Blandt andet indeholder morgenfrue triterpener, flavonoider, æterisk olie og ikke mindst karotenoider. Karotenoiderne er de gule og orange farvestoffer i morgenfruens blomst, som vi også kender fra gulerødder. Forskning har vist at morgenfruen har en sårhelende virkning. Morgenfrue blomster kan derfor have en gavnlig effekt på dyr med betændelsestilstande eller andre irritationstilstande i kroppen, dog anbefales det altid at opsøge en dyrelæge hvis problemet ikke bedres efter kort tid.

Pre Alpin Morgenfrue Blomst Blade er et noget bedre alternativ til købesalaten og er specielt velegnet i vinterperioden, hvor det er umuligt at finde friske blomster til dyrene. Ligeledes kan det hjælpe skildpadder der er på vej i vinterhi med at udrense deres tarmsystem og helbrede eventuelle tarmlidelser inden vintersøvnen indtræder.

Morgenfrue blomster kan bruges sammen med andre foderemner fra SkildpaddeShop.dk

Det vil være god fornuft i at strø vores Nekton Multi Rep der indeholder mineraler, kalk og vitaminer hen over dette foder. Se mere om Nekton Multi Rep nedenfor.

Tørrede Mælkebøtte Blade

Hugro Tørrede Mælkebøtte Blade er et glimrende kosttilskud til de fleste landskildpadder.

Tørrede mælkebøtter indeholder det samme som friske mælkebøtter og er derfor en udmærket kilde til kalk og vitamin C. Tørrede mælkebøtter er ligeledes perfekte til landskildpadder der ikke sover vintersøv. Indhold: 300g.

Tørrede mælkebøtter indeholder massere af calsium og vitamin C. De tørrede mælkebøtter fra Hugro er dyrket i tyskland på økologiske tyske marker og derefter tørret i en proces hvor alle vigtige vitaminer, mineraler, proteiner og fibre er bevaret så den tørrede mælkebøtte har samme sammensætning som en frisk mælkebøtte.

Tørrede mælkebøtter kan bruges sammen med andre foderemner fra SkildpaddeShop.dk Opbevaring sker bedst et køligt mørkt sted og posen må ikke udsættes for direkte sollys eller fugt da dette skader produktet. Indhold i % Protein: 13,7% Rå Fibre: 20,8% Herudover indeholder mælkebøtter følgende vitaminer: A-Vitamin, Betacaroten, B1-Vitamin, B2-Vitamin Niacin og Jern.

Det vil være god fornuft i at strø vores Nekton Multi Rep der indeholder mineraler, kalk og vitaminer hen over dette foder. Se mere om Nekton Multi Rep nedenfor.

Nekton Multi Rep - Vitaminer, mineraler og kalk til alle landskildpadder

Fås i pakninger mellem 35 gr. og 700 gr. Her sammen med Sepiaskaller. SkildpaddeShop.dk

Nekton Mulit Rep -  Er de vitaminer, mineraler og kalk vi benytter til alle vores landskildpadder, her hos Skildpadder ABC.

Det er så vigtigt at dine landskildpadder får ekstra vitaminer, mineraler og kalk. Så vi sikrer os, at vores landskildpadder har et godt skelet og skjold, kan lægge gode æg, der giver sunde og levedygtige baby landskildpadder. 

Til vores landskildpadder, drysser vi Nekton Multi Rep vitamin, mineral og kalkpulver over dyrenes foder, hver anden dag. 

Hvor meget Nekton Multi Rep pulver strør vi ud over fodret? Se foto HER

Nekton Multi rep er et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos SkildpadderABC benytter vi Nekton Multi Rep, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk, er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder, skal hurtigt tilbage i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte Nekton der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at Nekton er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

NEKTON Multi Rep indeholder alle vitaminer, mineraler og kalk dine skildpadder og krybdyr har behov for. Find det på SkildpaddeShop.dk

Husk, sammen med Nekton skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden.

De dage dyrene får pillefoder, der indeholder vitaminer og mineraler, der underlader vi at give dyrene ekstra Vitamin og mieralpulver.

Landskildpadder: Drys Nekton Multi Rep dagligt ud over landskildpaddens foder, det være sig ukrudtsplante, Pre Alpin tørpiller blødt op med vand, salater og andet foder, i et tydeligt lag. 5 gr. Nekton til 330 gr. grønt.   

Sumpskildpadder: Bland Nekton Multi Rep et par gange om ugen i friskfoder, put ind i fisk, kylling, bland det I fiskefars, regnorm. Så det ikke skylles væk, så snart det kommer under vandet. 5 gr. Nekton til 150 gr. fisk, kylling, fiskefars og andet.

Krybdyr: Drys dagligt fodret over de levende larver, insekter og friskfoder. 5 gr. Nekton Multi Rep til 125 gr. foder.

Nekton indeholder aminosyrer, der er værdifulde for skildpadder og krybdyr såsom lysin, valin, arginin og tyrosin. Det medfølgende vitamin K1 er en af ​​de mest vitale faktorer i dannelsen af ​​koagulationsfaktorer i blodet.

L-carnitinen tjener som en afgørende katalysator i cellemetabolismen. Desuden indeholder Nekton cholinchlorid som en vigtig del af nerve- og levermetabolismen.

Nekton Multi Rep:

  • tilføjer skildpadden de nødvendige vitaminer, mineraler, kalk og sporstoffer
  • styrker dyrets appetit, ved underernæring
  • gør skildpaddens skjold– og hamskifte muligt
  • styrker skildpaddens skjold og skellet
  • styrker skildpadden under væksten
  • styrker skildpaddens fertilitet
  • styrker skildpadden mod stress og øger dyrets aktivitetsniveau
  • styrker skildpaddens ægproduktion
  • forebygger skildpadden mod sygdomme og skjold- og skellet problemer

Ingredienser: 

Indeholder 9 aminosyrer

Sammensætning:
dicalciumphosphat, dextrose, calciumcarbonat, magnesiumcarbonat

Analytiske komponenter:
Ca 17,6%, P 8,8%, Mg 0,1%, Na 0,01%

Næringsadditiver pr. Kg:
200.000 IE vitamin A, 40.000 IE vitamin D3, 2.000 mg vitamin E, 360 mg vitamin B1 (thiaminhydrochlorid),
500 mg vitamin B2 (riboflavin), 800 mg pantothensyre (calcium D-pantothenat), 2.500 mg niacinamid , 600 mg vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid), 226 mg folsyre, 3.000 ug vitamin B12 (cyanocobalamin), 10.000 ug biotin, 4.000 mg vitamin C (askorbinsyre), 4.5 mg selen (natriumselenit), 15.000 mg carnitin (L-carnitin) , 2.000 mg taurin, 10.000 mg cholinchlorid, 600 mg jern (jernsulfat, monohydrat), 494 mg zink (zinksulfat, monohydrat), 250 mg mangan (mangan (II) oxid),
155 mg kobber (kobber ( II) sulfat, pentahydrat), 20 mg iod (calciumiododat, vandfrit)

UVB- og varme: Sammen med en UVB-pære og en varmepære så sikrer du dine skildpadder det gode liv.

Foderskåle til landskildpadder

Vi benytter denne skål, der er tung og næsten umulig for landskildpadden at vælte. Vi har gode erfaringer med skålen til vores landskildpadder. Skålen er glaseret indvendig og derfor let at rengøre.  

Find foderskåle på SkildpaddeShop.dk

Vil du vide lidt mere om, hvilke UVB-, og varmepærer og teknik du kan finde på SkildpaddeShop: Teknik