Forsøg ikke selv at aflive en skildpadde!

Det er vores stof-skildpadde "Demo", der her har lagt krop til billedet.

Denne side er opdateret d.14. okt. 2020

Kontakt din dyrlæge.

Hvis det af en eller anden grund er nødvendigt at aflive en skildpadde, så skal du ikke selv forsøge dig!

At aflive en skildpadde er en vanskelig sag. Selvom hovedet fjernes fra skildpadden, så lever hjernen stadigvæk! Skildpadden kan formodentlig fortsat se sine omgivelser! Skildpaddens hjerte vil blive ved med at slå - Det kan hjertet gøre i flere dage!

Det fortæller en dansk forsker om i denne video: TV Østjylland Dvale hos dyr  

Vi hører igen og igen at I bliver fortalt, af dyrehandler (desværre også af dyrlæger) og andre der vil kloge i noget de ikke har forstand på, de siger - “læg bare skildpadden ned i en fryser, så dør skildpadden”. 
Gør det ikke, det er dyrplageri!

Hvad sker der, hvis en skildpadde fryses ned?

Her er kort fortalt, hvad der sker med din skildpadde. - Ved frysning dannes der iskrystaller i skildpaddens krop (der er vand i dyrets krop), hvilket får cellerne til at udvide sig og derfor SPRÆNGER. Dette sker inden skildpaddens centralnervesystemet er sat ud af kraft. Det er frygtelig "SMERTEFULDT" for skildpadden. Du ved selv hvor meget dine fingre smerter, hvis du fryser dem en kold vinterdag. 
Det er dokumenteret, at et krybdyr vil føle smerte, ved den form for aflivning, da dyrets centralnervesystem stadig fungerer og registrerer smerte. 

Gå til dyrlægen (ikke til den klaphat, der bare vil lægge skildpadden i fryseren)!

En god aflivnings-metode er, at dyrlægen først giver skildpadden en beroligende og bedøvende indsprøjtning. Det er en mindre indsprøjtning som normalt ikke generer skildpadden. Så får skildpadden lov at sidde i ro, i et terrarium og falde i søvn og først når skildpadden sover, gives der en sprøjte med en "overdosis sovemiddel" (lidt populært sagt) der stopper skildpaddens hjerteslag. Det er for skildpadden en god metode, uden angst og smerter.

Herefter lægges den "døde" skildpadde tilbage i terrariet (nogle mener helt op til 24 timer), herefter vil dyrlægen ødelægge skildpaddens centralnervesystem/hjerne. Først nu kan man være helt sikker på at skildpadden er helt død.

Det er betydelig mere omstændeligt at aflive en skildpadden, end et anden husdyr.

Derfor forsøg aldrig selv, at aflive din skildpadde og tro at når bare hoved og krop blive rykket fra hinanden, så er skildpadden død. Det er skildpadden bestemt ikke.

Skildpadder er koldblodsdyr og deres kropssystem, er helt anderledes end varmblods dyr/pattedyr.

Du skal være opmærksom på, at din dyrlæge kan have en anden procedure vedrørende aflivning.

Skildpadder ABC kan give din skildpadde det gode liv for langt mindre end, hvad en dyrlæge skal have for at aflive en skildpadde.


Slideshow af en skildpadde der blev forsøgt aflivet. Det lykkedes ikke!!!

Bemærk! Ubehagelige billeder.

Skildpadde forsøgt aflivet med søm og hammer!

Som du kan se, søm går lige gennem dyret.

Hvilken klaphat, kan finde på det?

Med dyrlægens hjælp, blev skildpadden reddet.

Skildpadden har fået en ny god familie. Det er det vi hjælper med.