Aflivning af skildpadder!

Vi kan modtage din skildpadde - Vi modtager ikke længere de invasive skildpaddearter.

Skildpadder kan indleveres til aflivning hos Zoo

Foto. Kirsti.

Denne side er opdateret d.8. juni 2020

Hvor kan jeg ellers aflevere en skildpadde:

  • Aflevering hos zoo. - De vil normalt alle aflive din skildpadde!
  • Har du fundet eller fanget en skildpadde? Ifølge dyreværnsloven kan du kontakte dit Politi. - Bemærk, de forskellige politistationer, har ikke altid den samme praksis. Aflivning er det normale. Ring 114
  • Alternativt, kan være aflivning af din skildpadde, hos dyrlægen. Normalpris for det kr.600/1000 + forbrændingsudgifter kr.300/500.

Bemærk! Guløret og Rødøret terrapin de hører til de invasive skildpadder.

Forsøg ikke selv at aflive din skildpadde!

Det er vores stof-skildpadde "Demo", der her har lagt krop til billedet.

Link til krybdyrkyndige dyrlæger

Hvis det af en eller anden grund, er nødvendig at aflive en skildpadde, så skal du ikke selv forsøge dig! At aflive en skildpadde er en vanskelig sag. Selvom hovedet fjernes fra skildpadden, så lever hovedet stadigvæk! Skildpadde kan formodentlig også se sine omgivelser! Skildpaddens hjerte vil forøvrigt fortsat blive ved med at slå videre! 

Det fortæller en dansk forsker om i denne video: TV Østjylland Dvale hos dyr  

Vi hører igen og igen at I bliver fortalt, af dyrehandler (desværre også af dyrlæger) og andre der vil kloge i noget de ikke har forstand på, de siger - “læg bare skildpadden ned i en fryser, så dør skildpadden”. 
Gør det ikke, det er dyrplageri!

Hvad sker der, hvis en skildpadde fryses ned?

Her er kort fortalt, hvad der sker med din skildpadde. - Ved frysning dannes der iskrystaller i skildpaddens krop (der er vand i dyrets krop), hvilket får cellerne til at udvide sig og derfor SPRÆNGER. Dette sker inden skildpaddens centralnervesystemet er sat ud af kraft. Det er frygtelig "SMERTEFULDT" for skildpadden. Du ved selv hvor meget dine fingre smerter, hvis du fryser dem en kold vinterdag. 
Det er dokumenteret, at et krybdyr vil føle smerte, ved den form for aflivning, da dyrets centralnervesystem stadig fungerer og registrerer smerte. 

Gå til dyrlægen (ikke til den klaphat, der bare vil lægge skildpadden i fryseren)!

En god aflivnings-metode er, at dyrlægen først giver skildpadden en beroligende og bedøvende indsprøjtning. Det er en mindre indsprøjtning som normalt ikke generer skildpadden. Så får skildpadden lov at sidde i ro, i et terrarium og falde i søvn og først når skildpadden sover, gives der en sprøjte med en "overdosis sovemiddel" (lidt populært sagt) der stopper skildpaddens hjerteslag. Det er for skildpadden en god metode, uden angst og smerter.

Herefter lægges den "døde" skildpadde tilbage i terrariet (nogle mener helt op til 24 timer), herefter vil dyrlægen ødelægge skildpaddens centralnervesystem/hjerne. Først nu kan man være helt sikker på at skildpadden er helt død.

Det er betydelig mere omstændeligt at aflive en skildpadden, end et anden husdyr.

Derfor forsøg aldrig selv, at aflive din skildpadde og tro at når bare hoved og krop blive rykket fra hinanden, så er skildpadden død. Det er skildpadden bestemt ikke.

Skildpadder er koldblodsdyr og deres kropssystem, er helt anderledes end varmblods dyr/pattedyr.

Du skal være opmærksom på, at din dyrlæge kan have en anden procedure vedrørende aflivning.


Slideshow af en skildpadde der blev forsøgt aflivet. Det lykkedes ikke!!!

Bemærk! Ubehagelige billeder.