Hvad arbejdede vi tidligere med inden Coronakrisen?

Bestyrelsesmedlem Thomas bygge nyt landskildpaddeanlæg. Vi skal have mange og forskellige anlæg til vores skildpadder.

Denne side er opdateret d.3. april 2020

Nedenfor kan du se, hvad vi arbejde med inden Coronakrisen satte en stopper for vores arbejde. I dag modtager vi ikke længer skildpadder.

--

Før d. 3. april 2020.

Vi hjælper, modtager og passer alle vandlevende skildpadder og landskildpadder.

Vi kan tage imod din skildpadde gratis, hvis du ikke har mulighed for at støtte vores arbejde, måske på grund af sygdom eller social nedtur.

Men, har du mulighed for at støtte vores arbejde, ved aflevering af din skildpadde, så kan vi fortsætte med at hjælpe andre, der også har behov for vores hjælp. 

Det hele fungerer bedst – Hvis du hjælper din skildpadde lidt på vej - Så kan vi hjælpe dig og din skildpadde til det gode liv.

Det har været nødvendigt at skære fra og stramme økonomisk op. De sidste sæsoner har vi haft store underskud. Blandt andet på grund af at vi ikke afliver Guløret og Rødøret terrapiner vi modtager - De kaldes også de "invasive skildpadder" Alle de Zoo der må modtage de invasive skildpaddearter, de afliver generelt dyrene!

De invasive skildpaddearter kan og må vi ikke finde nye hjem til, de skildpadder sørger vi derfor for at beholde selv. Det kræver af os, at vi kan oprette anlæg og damme der kan holde de invasive skildpadder sikkert, så de ikke havner ude i vores alle sammens natur. Derfor forventer vi at du støtter vores arbejde, når du indleverer en invasiv skildpaddeart.

Du kan forvente at bestyrelsen i Sumpskildpadder sørger for at alt foregår som det skal. Alle de indleverede skildpadder får en ny chance for at få det gode liv. Vi er ikke skildpaddesamler eller skildpaddehandler, der søger profit - Vi sørger for at din skildpadde får det rette og gode liv. Hvor skildpadden er til glæde for mennesker, der er interesseret i og har tid til skildpadden.

Hos Sumpskildpadder ender din skildpadde ikke hos: 

Personer med samlermani: Kan de i øvrigt magte opgaven? Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Du kan let kende dem, har du en annonce på nettet eller spørger du om hjælp til dine dyr "så vil de kontakte dig for at må modtage din skildpadde"! En del af dem tror, de er de eneste der kan hjælpe din skildpadde og vil love dig alt for at få dine dyr. - Vi er jævnlig forbi skildpaddesamler, der har gabt over noget de aldrig skulle være gået i gang med. Det er dyrt for os at rydde op efter dem!

Profitjæger: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde og sumpskildpadde, til profitjæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet? De prioriterer ikke din skildpadde først og bryder sig ikke om, hvem dyrene kommer til. Vi kender flere profitjæger og er absolut ikke interesseret i dem.

I naturen: Sumpskildpadder er ødelæggende for vores naturs naturlige dyreliv. Skildpadder kan hurtig gøre stor skade på det dyreliv, der findes i en dam.
Sumpskildpadden der er sat ud i naturen, tager ingen hensyn til om det er en sjælden dansk dyreart, den æder. Vi kan her nævne nogle af de dyr skildpadder æder, det kan være den sjældne lille grønne løvfrø deres æg og haletudser, latterfrøen på Bornholm, dem er der ikke mange af længere, den lille vandsalamander og deres æg og yngel, vandfugle og ændernes æg, fugleunger og ællinger, dyrt udsat fiskeyngel forsvinder også i maverne på de vandlevende skildpadder. Mere om emnet 

Der er desværre altid nogle der falder for den nemme løsning, der ikke altid giver én den bedste samvittighed overfor sin skildpadde.   

Dyreværnsforeningen Sumpskildpadder er et trekløver, skildpadder, natur og mennesker

Blandt mange skildpadder, har vi hjulpet denne skønne moskusskildpadde-unge.

Vi giver alle skildpadder en ny chance, for at få det gode skildpaddeliv, vi passer på det danske naturmiljø, hvor vi hjælper til med at stoppe udsætningen af skildpadder til naturen, hvor skildpadder er en belastning for den danske naturs biodiversitet. Vi modtager de glemte skildpadder og hjælper dermed de mennesker, der er kommet i forlegenhed, med en skildpadde de måske ikke længere har tid, råd eller overskud til.

Vi hjælper, hvert år godt 500 skildpadder, til nye hjem. Foruden vi giver råd og vejledning til lige så mange skildpadder.

Skildpadder kan ikke gøre for, at de fleste af dem bliver købt, ved en pludselig indskydelse. Næsten alle der har fået en skildpadde, uden at tænke sig om, de mister lige så hurtigt interessen for deres skildpadder, der nu ikke længere er så nuttede.

Desværre mangler skildpadder de lange øre, den blød pels eller de charmerende pigge på ryggen. Så man umiddelbart får lyst til at hjælpe og støtte dyrene og vores arbejde.

Mange har gennem deres opvækst, haft en fascination for krybdyr og skildpadder. Du har måske selv plaget dine forældre om at få en skildpadde? Hvor er din barndoms skildpadde, slange eller gekko blevet af? Skildpadder kan ellers, passes de rigtigt blive meget gamle.

Mange krybdyr bliver i dag efterladt, ude i den danske natur (hvad selvfølgelig er ulovligt). Kun skildpadder har en lille chance for at overleve, ude i den danske natur.

Kæleskildpadder er ikke egnede til at blive sat ud i den danske natur, de vil komme til at leve et farligt liv: Skildpaddens fjender

Vi kan gøre meget mere for skildpadder og naturen, men, vi kan ikke gøre det gratis.  

Hvad gør vi for de danske skildpadder og deres ejer, hos Sumpskildpadder? 

 1. Vi kan tage imod alle slags skildpadder, både sumpskildpadder og landskildpadder.
 2. Vi holder skildpadder ude af vores fælles natur, hvor skildpadder ikke hører hjemme. Skildpadder æder de danske sjældne padder, deres æg og yngel, udsat fiskeyngel, ællinger og fugleunger. Skildpadder ødelægger naturen <--- Klik
 3. Vi kan sørge for at de fundne og indfangede skildpadder, fra naturen, de kommer ind i sikre og gode anlæg.
 4. Vi tilbyder oplysning, råd og vejledning.
 5. Vi stiller pasningsvejledninger gratis til rådighed, både til private og professionelle.
 6. Vi kan finde nye og gode hjem, til de glemte skildpadder
 7. Vi arbejder for, at skildpaddehobbyen, skal kunne fortsætte og skildpadder og krybdyr, ikke forbydes, i Danmark.
 8. Vi arbejder for at skildpadder får de bedste pasnings- og foderprodukter, vi kan skaffe til vores SkildpaddeShop.dk 

Sumpskildpadder kunne gøre meget mere for Danmarks dyre- & naturbeskyttelse.

Hvad gør vi med de skildpadder vi modtager?

Alle lovlige skildpaddearter, finder vi nye hjem til eller beholder dem selv. På nær de skildpaddearter der er på EU's dødsliste, de skildpadder beholder vi selv.

Mange skildpadder finder vi nye hjem til, men, først når vi er sikre på at dyrene er raske eller i det mindste raske nok til at komme videre - Hvilket der kan gå måneder og år med. Ikke alle skildpadder kan blive helt raske, mange af de skildpadder kommer derfor aldrig videre fra os. De skildpaddearter der er på EU og dansk lov invasive dyreliste. De skildpaddearter må vi ikke finde hjem til hos private. Vi beholder derfor selv de skildpadder, de dyr skal vi etablere anlæg til (det er dyrt)

På Invasiv listen er nu Guløret-, Cumberland og Rødøret terrapiner og krydsninger af arten (Trachemys scripta ssp.). De skildpadder kaldes også ""invasive". Mere om EU's forbud

Alle skildpadder får en ny chance for at få det gode liv.

Vi er de eneste med en håndteringsaftale af de "invasive" skildpaddearter, der ikke bare afliver dyrene. Vi ønsker ikke at aflive levedygtige skildpadder.

Sumpskildpadder ønsker ikke denne lovgivning, hvor man forbyder en bestemt skildpaddeart og gør deres ejer mere eller mindre kriminelle, hvis de gerne vil af med deres dyr.

Vi har foreslået Ministeriet og Miljøstyrelsen andre løsningsforslag, der ville være mindst lige så gavnlig for vores natur. Men, der er langt vej fra Sumpskildpadder til EU og vi skal også overbevise alle de andre lande der er med i EU.

Vil du vide mere om vores meninger, om EU-s dødsliste lovgivning: Lov (jura) Forbud

Sumpskildpadder vil kunne gøre meget mere.

Kontaktinfo. Sumpskildpadder


 

Mange skildpadder har behov for hjælp!

Som billederne nedenfor viser, er der skildpadder nok der mangler hjælp.

 • Turen gik til Sjælland, her indsamlede vi 102 skildpadder.

 • Christian der er vores næstformand, han er i gang med at skylle dyrenes kasser og give dem rent vand. Det gør vi altid under længere transporter.

 • Bilen er fyldt godt op, når vi er ude og køre.