Skildpadder - Kom i gang med skildpadde hobbyen

Du kan få meget sjovt ud af at holde moskusskildpadder. Dit akvarium behøver ikke ligne vores 720 liter moskusskildpadde akvarium, med landdel. Vi vil bare gerne at du skaffer dig viden, inde du går i gang.

Denne side er opdateret d.19. maj 2020

Mangler du information, kan du benytte vores søgefunktion 

SkildpaddeShop.dk har det meste til alle skildpaddearter.

Sumpskildpadder - er en fællesbetegnelse for alle skildpadder, der lever i vand. Moskusskildpadder er også sumpskildpadder. 

For begynder i hobbyen - min første skildpadde. Skal du have fornøjelse af din hobby, med skildpadder. Så er er det vigtigt, at du ved, hvad du begynder med. 

Skildpadder er levende væsner og dem skal vi give respekt og ikke bare efterlade efter 14 dage, fordi jeg ikke gad sætte mig lidt ind i hobbyen.

Kære forældre, det I skal vide, inden jeres barn får en skildpadde, står altsammen på denne side: For begynder -   Måske opdager I, at det ikke er en skildpadde jeres barn skal have. Så har I hjulpet en skildpadde og jer selv og barn for nogle ærgelser og måske kedelige oplevelser. Skildpaddehobbyen skal være sjov, men, den er ikke for alle.

Er der noget du er i tvivl om, så er du meget velkomme til at kontakte os, på Sumpskildpadder.

Kontakt Sumpskildpadder

Få mere information, hvad skal der til

Gå direkte til siderne og læs om:

Sump/vandlevende skildpadder

Europæisk sumpskildpadde (Emys orbicularis)

Sumpskildpadder - kalder vi de skildpadder der er knyttet til at leve i vand. Deres skjold er mest hårdt, med de findes også med blød skjold. De har for det meste et fladt rygskjold og svømmehud mellem tæerne. Sumpskildpadder opnår en levealder mellem 20 - 150 år.

Europæisk sumpskildpadde (Emys orbicularis) levede i Danmark i Atlantisk tid. Flere arter holdes som terrariedyr, bl.a. Rødøret og Guløret terrapiner - Trachemys scripta Elegans, der tit ses udsat i den danske natur og i parker.

Sumpskildpadder går tit under navnet padder, hvilket de ikke er. 

Sæt ikke skildpadder ud i naturen