Vi kan passe din skildpadde. Ferie eller resten af livet

Guløret terrapiner der nyder deres ophold.

Denne side er opdateret d.9. dec. 2019

Mangler du pasning af din skildpadde i kortere eller længere tid, så kan vi hjælpe dig.

Vi kan passe din skildpadde i ferien eller livet ud. Du ønsker måske ikke helt at slippe din skildpadde, og vil gerne en gang imellem høre fra skildpadden, evt. med en lille tekst og foto. Du ønsker måske at din skildpadde skal have en bestemt snack? Alt sammen kan vi aftale i en pasningsaftale, der vil passe dig og skildpadden.

Vi har flere forskellige anlæg, der kan tilpasses alle slags skildpadder. Vi har indendørs og udendørsanlæg. Denne service hjælper vi med i Esbjerg. Din skildpadde kan også indleveres til vores afdeling i Uldum, hvorfra skildpadden bringes til Esbjerg.

Se nogle af vores mange anlæg

Kontakt os for pris og muligheder. Eksempel: normal måneds pris for en *standard pasning af en skildpadde, på under (4.kg.) kr.175.

*Standard pasning er samme gode pasning og leveforhold som vores egne skildpadder. 

Enhver aftale er individuel og afhænger af skildpaddeart. Har du flere skildpadder, skal du have foto og tekst sendt om dyrene, skal skildpadden i dvale? Vi kan passe skildpadden efter dine ønsker. 

Kontaktinfo. Sumpskildpadder Esbjerg & Uldum

Hvordan modtager vi vandlevende skildpadder?

Guløret terrapin (Trachemys scripta scripta) hun.

Eksempel på, hvordan vi modtager vandlevende skildpadder.

Vi har her fået indleveret en dejlig Guløret terrapin hun, der er 7-8 år gammel. Inden hun sættes over i et af vores større anlæg, hvor hun vil komme til at leve sammen med flere af sine artsfæller, er hun nu sat ned i vores kravlegård.

”Kravlegården” er et akvarium med 325 liter vand, hvor vi blandt andet har lagt trærødder i og gjort andre forskellige tiltag, så det er let for den nye skildpadde at komme op til vandoverfladen og på solpladsen.

For en skildpadde der altid har levet alene, møder hun også et par små moskusskildpadder og en lidt større sumpskildpadde, vi ved der vil være skikkelig overfor en ny skildpadde. Vi sætter ikke bare en eneskildpadde sammen med en større flok skildpadder, det vil typisk stresse den nye skildpadde alt for meget.

Det er så vigtigt at de nye skildpadder, ikke udsættes for unødig stress. Både ejeren der afleverer sin kæleskildpadde og vi er lige interesseret i at den ny skildpadde holder sig rask ”skildpadde glad”. Vi skal fremover sikre skildpadden det gode liv.

Når vi så er sikre på at skildpadden har vænnet sig til andre dyr og kan komme sikkert rundt i akvariet og op på land, så er det tiden at flytte vores nye skildpadde over i et større anlæg, hvor der er flere dyr.

Skildpadder der har levet i anlæg, hvor de ikke kan nå vandoverfladen fra bunden og ellers har levet sammen med andre skildpadder, de dyr, vil vi hurtigere sætte sammen med andre af vores etablerede skildpaddegrupper.

Vi tager særlig hensyn til eneskildpadder og holder godt øje med at alle vores skildpadder har det godt sammen. Det tager en god del af vores tid i sumpskildpadder. 

Leopard landskildpadde er på ferie. Her går skildpadden i vores store ude anlæg.

Foder og pasning

3.5 kg. sumpskildpadde af arten Cooter.

Sumpskildpadder - Fodret består af vores kvalitetsfoderpille, vi tilbyder blandt andet også ferskvandsfisk, kylling, fra naturen finder og fanger vi insekter, snegle, regnorm, planter og andet godt til skildpadden. Det hele krydres med at vi blander vores Korvimin i, der er mineraler, kalk og vitaminer tilpasset til skildpadder.

Vi giver skildpadden lidt sund snack, så vi kan lokke skildpadden hen, vi har behov for at kunne tjekke skildpadden, se skildpadde efter og sikre os at alt er som det skal være.

Sumpskildpadden vil normalt blive sat i arts svarende grupper, hvor skildpadden lever sammen med stabile dyr, og husker at være sumpskildpadde. 

Landskildpadder - Hovedetfodret består af ukrudtsplanter, frisk plukket i naturen, vores kvalitetsfoderpille (evt. specialfoder til arten). Fodret tilføjes vores Korvimin, der er mineraler, kalk og vitaminer tilpasset til skildpadder.

Vi håndtere og "snakker" med skildpadden dagligt, både for at kunne tjekke skildpadden og holde dyrene rolige ved omgang med mennesker.

Både sumpskildpadder og landskildpadder holdes i enten større indendørs- eller udendørsanlæg, hvor dyrene kan sole sig, de har huler, gemmesteder og kan klatre rundt. Ingen af vores dyr lægges i dvale, medmindre det er et særligt ønske.

Kvalitetsfoder og Korvimin kan bestilles på vores SkildpaddeShop.dk

Eksempel på en snak med en Græsk landskildpadde

Vi holder nøje øje med vores skildpadder, så vi altid er sikre på at dyrene har de bedste muligt.

Vores lokaler og udendørs anlæg er sikrede

Vi har overvågning og sikkerhed hos Sumpskildpadder.

Den tillid der er vist os, ved at de mange skildpaddeejer har overdraget deres skildpadde til os, den tager vi særdeles alvorlig.

Ingen får adgang til vores lokaler, medmindre de har et ærinde. Vores medlemmer og jer der har skildpadder der opholder sig hos os, I kan få adgang til at se vores anlæg. - Slet ingen får lov til at besøge vores udendørs landskildpaddeanlæg. Her holder vi dyrene i isolation, fra andre skildpadder og skildpaddeejer. Indtil de er klar til adoption. 

Sporeskildpadde på ferie

Afrikansk sporeskildpadde (Centrochelys sulcata)

Vi er ude og lufte vores Afrikanske sporeskildpadde. Skildpadden er på ferie hos Sumpskildpadder. Han vejer nu 12 kilo og har potentiale til af kunne veje over 100 kilo. Skjoldets længde er 38 cm.

Eksempel på en skildpadde vi passer

"Sumbi" Rødøret terrapin hun.

"Sumbi" der er en Rødøret terrapin hun og over 20 år gammel, hende har vi passet i over et år nu.
 
Hun svømmer stille og roligt rundt i vores 720 liters anlæg, hvor hun er sammen med vores egen "Big Mama" der snart vejer 3 kilo. Hun er en stor og rolig Guløret terrapin. Den anden er også en Guløret terrapin hun, der kom til os for 3. måneder siden. Hun er også en eksemplarisk ung dame, der ikke laver nogen vrøvl. Det er hende der svømmer ud af billedet.
 
De tre sumpskildpadder har fundet rigtig godt sammen og de ligger, hver dag oppe på solpladsen og får alt det UVB-lys og varme de har behov for. Der kan de også holde øje med om der måske er en ekstra godbid på vej.
 
På billedet, kan du se at Sumbi skifter skæl på skjoldet og ham/hud, på hals og ben. Kikker du godt efter, kan du se, huden hænger lidt i laser fra hovedet og under halsen. Bagpå skjoldet er der et skæl der stikker lidt op. Det er alt sammen gode tegn og som det skal være. 
 
Mangler du også en pasningsmulighed til din skildpadde i kortere eller længere tid?

Hvad skal jeg huske, inden jeg tager på ferie?

En sumpskildpadde og landskildpadde kan udmærket klare sig uden foder, imens du er på ferie. En uge er intet problem. Men vil du det, der kan ske så meget på en uge?

Inden du tager på en ferie, tjek og rens dit filter, eventuelt skift op til 50% af vandet, sørg for at en ferieafløser ved, hvilket og hvormeget foder dine skildpadder skal have. Hvor er elskabet, dyrlægens telefonnummer.

Der kan opstå problemer, med dit el, akvarium og dyrene kan blive syge!

  • Der går en sikring. Fortæl ferieafløser, hvor elskabet er.
  • Pumpen går i stå. Tjek og rens dit filter, nogle dage inden du tager af sted.
  • Akvariet kan blive utæt. Er du forberedt på det?
  • Skildpadden kan blive syg. Husk, at lægge telefonnummer til dig selv, dyrlægen, evt. til Sumpskildpadder
  • Husk at have nok skildpaddefoder, en ekstra UVB- og varmepære liggende. SkildpaddeShop.dk
  • Uheld kan ske, sumpskildpadden sidder måske fast og landskildpadden kan være væltet?

Derfor vil det være en god ide, at der er nogler der holder øje med de ting, imens du er på ferie.

Skildpadden kan også passes hos Sumpskildpadder