Stribethals moskusskildpadde (Sternotherus minor peltifer)

Sternotherus minor peltifer - "Stribet" moskusskildpadde

Denne side er opdateret d.28. april 2021

Generel viden moskusskildpadder Gælder for alle arter af moskusskildpadder

Sternotherus minor opdeles i to underarter, Sternotherus minor minor og Sternotherus minor peltifer.

Udseende. Moskuskildpadden har et gråt hoved med striber på halsen, undertiden ses pletter der smelter sammen til striber, det kan gøre det svært at skelne denne underart fra Sternotherues depressus.
Denne lille sumpskildpadde, med rygskjoldslængde på omkring 7,5-13 cm. Både han og hun bliver ca. lige store. 

Rygskjoldet er stærkt hvælvet, brun til olivenbrun, og kan have små mørke pletter og streg tegninger. Huden er brun til gråbrun med grå til gul meleret ben.

Skildpaden har et stort hoved med sorte prikker på toppen og et par føletråde på hagen. Halsen har skiftevis gullig og sorte til mørkebrune striber. 

Ungen svarer til de voksne i mønster, men har en enkelt udtalt køl ned langs rygskjoldet.

Skildpadden kan tilbringe lange perioder under vand, på grund af dens evne til at optage ilt fra vandet, gennem munden og svælgets slimhinder.

Moskusskildpadder ånder med tungen

Habitat. I skildpaddene hjemland, overvintrer skildpadden gerne i bisamrottens huler. Moskusskildpadder i fangenskab, behøver du ikke at lade gå i dvale

Føde. Denne art er kødædende, men kan til tider spise plantemateriale. 

Føden består mest af bløddyr, krebsdyr, insekter, vandplanter og alger. 

Denne underart har en meget kraftig kæbe, der er tilpasset til at spise snegle. 

Husk. Vil du kun fodre dine ny-anskaffede Moskusskildpadder, med foderpiller der flyder. Så kan det tage nogle dage, inde de finder fodret. Men, de skal nok finde fodret, så der er ingen risiko for at dyrene sulter.
Læs her mere om foder og fodring 

Temperatur i akvariet: Temperaturen på terrariets solplads bør være 30-34 grader. Vandets temperatur 22-24 grader. Luftens temperatur skal være på 24-29 grader. Brug et termometer til at tjekke, at terrariets temperaturer er passende. Det vil være passende temperaturer for Strippednecked moskusskildpadde - Sternotherus minor peltifer.

Husk også at din moslusskildpadde skal have UVB-lys over skildpaddens solplads. UVB-lys øger sumpskildpaddens appetit, aktivitetsniveau, parringsadfærd og dyrets hamskifte og at skjoldet udvikler sig som det skal og skildpadden kan skifte sine skæl/skjoldplader uden problemer, som dyret vokser til.

UVB-lys hjælper skildpadden med at danne det aktive vitamin D3, der især har stor betydning for, at dyrets knogler/skjold opbygges korrekt (optagelse af kalk). 

Moskusskildpadder skal have UVB-lys

Dette sæt pærer, med en 5,0 UVB-pære og en 35 eller 50 watt halogen varmepære, vil være udmærket, til de fleste skildpaddehold. Har du mange dyr, så skal der hænges flere sæt pærer op. SkildpaddeShop.dk

Temperatur og UVB-lys i akvariet
Skildpadden skal have en landel med en UVB-pære og en halogen varmepære 35/50 watt, så temperaturen på solpladsen kan holdes på ca. 30-35 grader. 
 
Kommer vandets temperatur under 20/22 grader, så vil du sikkert se din moskusskildpadde kravle op på land og sole sig. 
 
Vandets dagtemperatur skal ligge mellem 22-24 grader. 
Moskusskildpaddeunger skal gerne have en lidt højere vandtemperatur, på omkring de 26-28 grader.
 
Luftens temperatur skal være mellem 27-30 grader.
 
Dyrene skal også have en halogen varmepære 35/50 w. der giver solpladsen en temperatur mellem 30-35 grader. 
 
Brug et termometer, så du sikrer dig at dyrenes temperatur er passende i terrariet. 
 
Over solpladsen skal der hænge både en UVB- og varmepære, begge pærer skal dine moskusskildpadder have adgang til: UVB og varme

Levested

Sternotherus minor peltifer lever i det sydlige USA. 

Den stribede moskusskildpadde findes i det sydvestlige Virginia, det østlige Tennessee og i det østlige Georgien og ned gennem det centrale Florida til Pearl River.