Hvilken sumpskildpadde skal jeg vælge?

Forbudt terrapin. Selv mange erfarne skildpaddeejer, har svært ved at genkende denne sumpskildpaddeart. Køb den ikke!

Denne side er opdateret d.8. nov. 2019

Først, køb ikke en sumpskildpadde på Den Blå Avis eller Gul & Gratis, hvis det er en person der bare vil af med sin skildpadde. De fleste af de sumpskildpadder er syge! Sælger kan ikke se, deres skildpadde er syg! Mellem 60-80% af de skildpadder der sælges af private, der bare skal af med deres sumpskildpadder, de dyr er ikke raske.

Din skildpaddehobby, risikerer at komme skidt fra start. 

Er du nybegynder, start her: ABC kom godt i gang

!!! Guløret og rødøret terrapiner må du ikke købe! Lov imod terrapiner

Du vil nok gerne have både en hun og en han sumpskildpadde, når du starter. Dyrehandleren, kan ikke fortælle dig, hvilken skildpaddeunge der er en hun eller en han. Men, det kan god være, at de vil forsøge alligevel! Sumpskildpadder skal normalt være teenager (over 1 år gamle) inden man med sikkerhed kan kønsbestemme dem.

Advarsel! Er du begynder i skildpaddehobbyen, så kan mange af sumpskildpaddearterne hanner give dig urimelige mange problemer, så vent med at få en han til du er mere erfaren i skildpaddehobbyen.

Moskusskildpadder er vores favorit, til begynder

Alm. Moskusskildpadde (Sternotherus odorarus)

Moskusskildpadder. Sumpskildpadder anbefaler dig, at vælg en moskusskildpadde. Hvis du er nybegynder, i skildpaddehobbyen. Pris i dyrehandlen for en unge er ca. kr.500-800

Her hos Sumpskildpadder har vi normalt mange moskusskildpadder klar til adoption. Prisen hos os, for en moskusskildpadde er frivillig. De fleste donerer mellem kr.100-200 for en moskusskildpadde. Vi har ikke små unger, vores adoptionsklare moskus, er fra ca. 7-8 cm til de voksne dyr, på 12-13cm. Adoptionsklare moskusskildpadder

Hvorfor er moskusskildpadden vores favorit? Fordi moskusskildpadder ikke bliver særlig store 10-13cm i skjoldlængde. Et 200/250 liters akvarium, kan udmærke indrettes til en lille flok moskusskildpadder, på 3-4 dyr.

Vælger du en lidt ældre moskusskildpadde, fra os, i stedet for en lille unge fra dyrehandlen, så sikrer du dig, at den lidt ældre moskus. vil klare sig godt i dit akvarium. Vælger du den lille unge, hvilket vi godt kan forstå, de er ikke lette at modstå. Du skal være klar over, at de små unger har en noget højere dødelighed, end de lidt ældre moskusskildpadder. 

Indretning, af et akvarium, til moskusskildpadder

Cooter

Andrew holder her en cooter hun, der kan blive over 40 cm. i skjoldlængde.
Denne cooter, der kun er få centimeter stor, når du køber den hos din dyrehandler.
Fotograf George L. Heinrich.

Cooter. Vi ser desværre, at mange dyrehandler sælger sumpskildpaddearten cooter, til nybegynder, af skildpaddehobbyen. Hvilken er den sikre måde at ødelægge en spirende interesse for skildpaddehobbyen. Medmindre du starter ud med en havedam. Mere om havedam

Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du réelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, vil opnå en skjoldlængde på 25-45 cm. + hoved, ben og hale, det er lige så stor som en bageplade, i en ovn!!! 

Har du ingen erfaring, og skal din skildpaddehobby blive en succes, så skal du ikke købe denne sumpskildpaddeart. Denne sumpskildpadde skal have virkelig meget plads, der kun findes i en stor og sikret havedam. 
Men, kan du tilbyde din cooter en havedam, så er det en pragtfuld sumpskildpadde, der virkelig tager sig godt ud i en stor havedam. Cooter hører ikke hjemme én af de små støbte "plastikdamme", man kan købe i enhver planteskole og grave ned i sin have, de bliver for små inden længe og sumpskildpadder kan generelt ikke overleve en vinterdvale i sådan dem.
 
Sumpskildpadder har jævnlig cooter klar til adoption
 
Pris ca. kr. 200 i dyrehandlen.

Kinesiske trekølsskildpadder

Kinesiske trekølsskildpadde bliver tit solgt som en moskusskildpadde. Mange dyrehandler, kan ikke genkende denne skildpaddeart.

Kinesiske trekølsskildpadder. Denne art, anbefaler vi ikke nybegynder, til skildpaddehobbyen. Pris ca. 2-300

Sumpskildpadder har jævnlig Kinesiske trekølskildpadder klar til adoption

Vil du kun have en enkelt kinesisk trekøl, så er det en udmærket art, til nybegynder. Sætter du flere sammen, så kan du hurtig risikerer, at blive gråhåret før tid.

Denne skildpaddeart, sælges tit som en moskusskildpadde, i dyrehandlen! Du forventer, at få en lille sumpskildpadde med hjem. I stedet for, kan du risikerer at få en sumpskildpadde med hjem, der kan opnå en skjoldlængde på 30 cm! 

Kinesiske trekølsskildpadder kan afvige meget i størrelse. De kan som voksne måle i skjoldlængde mellem 12-30 cm. Typisk for denne art er at skildpadden har tre langsgående køl på skjoldet. Unger af kinesiske trekøl og moskusskildpadder ligner meget hinanden.

Kinesisk trekøl kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den kinesiske trekøl i en havedam. Gennem vinteren vil skildpadden gå i dvale, på bunden af dammen. Sumpskildpadder i havedam

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadder kaldes også "Mississippi". 

Det er en rolig sumpskildpadde. Vi anbefaler denne skildpaddeart til nybegynder. Vi er aldrig blevet bidt af denne skildpaddeart.

Men, skildpadden får en skjoldlængde på op til 27 cm. Skildpadden skal have et stort akvarium, mindst 500 liter, når skildpadden er voksen. Der er normalt stor forskel på en hun og en han i størrelse. Hanner bliver tit, ikke større end 12 cm. i skjoldlængde. Pris hos dyrehandlen ca.300

Sumpskildpadder har jævnlig Falske landkortskildpadder klar til adoption

Falske landkortskildpadder kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den falske landkortskildpadde i havedammen, hele året rundt. Hvor dyrene om vinteren, ligger i dvale på bunden, af dammen, under de rette forhold. Hvor der blandt andet skal være en god gennemluftning/iltning, af dammen. Mere om de rette forhold: Dam & skildpadder

Måske er landskildpadder noget for dig?

Landskildpadder der spiser kvalitetsfoder fra vores SkildpaddeShop.dk

Måske finder du ud af at sumpskildpadder ikke er noget for dig, så kan landskildpadder måske være det? Mere om de europæiske landskildpadder

Adoptere en sumpskildpadde

Moskusskildpadder, synes vi, er den bedste sumpskildpaddeart, for begynder.

Hjælp en sumpskildpadde, der mangler et nyt hjem.

Her hos Sumpskildpadder får vi i hundredevis af sumpskildpadder ind. Når vi er sikre på, at de dyrene er tjekket og raske, så kan de adopteres, af hjem, der har sat sig ind i den rette pasning. Børn kan ikke adoptere skildpadder.

Prisen for de fleste sumpskildpadder hos Sumpskildpadder, er kr.100-250 De skildpadder vi modtager, de kan ikke adopteres før dyrene er raske og har en god kondition.

--

Husk på, at alle sumpskildpadder, hvis de passes ordentlig kan blive gamle. Når du får børnebørn, så vil du stadigvæk have din sumpskildpadde. Nogle arter, bliver over 100 år gamle. 

Det fleste sumpskildpadder, kan blive meget store og hører derfor ikke hjemme i et akvarium. 

Sumpskildpadder er normalt voksne dyr, når de er 5-6 år gamle. 

Køber du små sumpskildpadderunger, sammen med et 54 liters begynderakvarium, så vil alle sumpskildpaddearter hurtigt vokse, sig ud af akvariet. Det vil normalt ske, inden for det første år. Vil du betale for et større akvarium, større filter osv?

ABC kom god i gang med din sumpskildpaddehobby

720 l. akvarium til moskusskildpadder

Akvariet står hos Sumpskildpadder med 8 moskusskildpadder i, dyrene lever deres liv i rolige omgivelser og med kun minimale forstyrelser. Kun sjældent kommer der en ny moskusskildpadde til, de fleste moskusskildpadder har levet sammen i flere år.

Ro, er det vigtigste, hvis man vil se sine moskusskildpadder oppe på land, hvilket vi gør dagligt.