Tips og trick til landskildpadder

Leopardskildpadder (Geochelone pardalis)

Betonflise til fodring.

Vi fodrer de store dyr, på en betonflise, den er med til at holde dyrenes næb slebet. Især de  landskildpadder der lever i indendørs-anlæg. De skildpadder har en tildens til at få et lidt for langt næb, blandet fordi dyrene har for lidt at gnave i og generelt får blødt foder.

Betonflisens grove overflade skal gerne være med til at holde skildpaddens næb slebet, så vi slipper for en tur til dyrlægen eller selv skal i gang med vores mini-sliber

Denne side er opdateret d.9. nov. 2021

Ryggen klør

Maurisk landskildpadde (Testudo graeca) klør sin ryg. Vi har monteret denne børste til skildpadden, så har han lidt at hygge sig med.

Vandspand

Leopardskildpadde (Geochelone pardalis)

Vandspand som drikketrug.

Vi benytter gerne en almindelig vandspand, til vandtrug og bad. Som du kan se i foto ovenover, har vi skåret hul i en spand, spanden er nu let for skildpadden at komme ind i. Sørg for at spanden er stor nok, så skildpadden kan komme helt ind i spanden og bade og evt. også tømme sig, hvis den vil. Med hanken siddende tilbage, er det nu let at bære spanden ud og tømme den i evt. toilettet.

Motion til indendørs landskildpadder

Hos de fleste af vores landskildpadder, har vi indrettet et hjørne, hvor dyrene kan klatre. Det holder dyrene aktive og konditionen på plads.