Mine skildpadder er urolige?

Her kan vi komme helt tæt på en moskusskildpadde, der normalt er ret sky. Fordi skildpadden har opdaget os på lang afstand, gennem en glasrude.

Er dine sumpskildpadder rolige eller hopper de i vandet, med det samme de ser dig?

Det skyldes nok ikke at de ser dig, at de hopper i vandet, det skyldes nok at dyrene bliver overrasket over at der pludselig er nogen lige ved siden af dem. Det oplever vi tit, sumpskildpadder blive bange og flygter ud i vandet. Vandet er for skildpadden det sikreste sted at opholde sig.

Vi har erfaring med, at skildpadder gerne vil kunne opdage os lidt i god tid, kan dyrene se os på afstand, inden vi er kommet helt tæt på dem, så bliver de ikke så let bange og vil efterhånden blive liggende på solpladsen. Dyrene vender sig hurtigere til os, hvis de kan se os på god afstand først og vi ikke bare lige åbner en dør op af akvariet og pludselig står foran dem.

Hvad kan man gøre, måske hjælpe det bare at åbne døren, så dyrene når at se dig, inden du står lige op af akvariet? - Måske skal solpladsen åbnes til den side, du kommer ind i rummet. Der kan måske sættes et stykke gennemsigtigt akrylglas i siden af solpladsen i stedet for en uigennemsigtigt træplade.

Det kan blive nødvendigt at flytte dyrenes akvarium over i et roligt hjørne i stuen, hvor der ikke er alt for meget trafik, hvis du gerne vil se dine skildpadder oppe på solpladsen.

Vi skal også være opmærksom på, at nogle sumpskildpaddearter er mere sky end andre skildpaddearter. Moskusskildpadder er gerne meget længe om at vende sig til nye ejere og nye hjem.

Stresse kan gøre skildpadder syge

Skildpadden virker måske ikke stresset lige nu? Du skal sikre dit anlæg, så andre dyr ikke kan trænge ind.

Vi har skrevet meget mere om uro og stress blandt skildpadder og hvad det kan betyde for din skildpadde.

Stress kan påvirker skildpaddens kondition, immunforsvaret kan svækkes og til sidst kan skildpadden dø.

På siden: Stress blandt skildpadder  Fortæller vi meget mere om stress og uro blandt skildpadder og hvad du måske kan gøre for at afhjælpe problemet.

Stress hos skildpadder, er meget undervurderet blandt skildpaddeejere.