Forebyg sygdom - Bliver skildpadden syg, hvad så?

Vi hjælper dig, med at forebygge at din skildpadden bliver syg - Vi hjælper og fortæller dig om, hvad du kan gøre, hvis skildpadden alligevel skulle blive syg?

Vi har gjort det let for dig at finde hjælp om sygdom og hvordan du forebygger sygdom.

Gå straks til siden, hvor dit problem behandles: 

Mere nedenfor 👇

Denne side er opdateret d.19. juni 2022

Syg skildpadde - Mangler du hjælp?

Rødøret terrapin han, der trænger til god pleje.

Har du en syg sumpskildpadde?

Vi ser gerne på din syge sumpskildpadde, og anbefaler dig det næste skridt?

Vi kan også hjælpe dig med at få din sumpskildpadden rask igen. Vi kan passe og pleje din sumpskildpadde, på vores "sygeafdeling" her hos Skildpadder ABC, indtil skildpadden igen er rask.

Vi har skildpadder inde i pleje fra få uger til hele år.

I årenes løb, har vi helbredt langt over tusinde skildpadder. 

Det er ikke så dyrt som du tror.

Bemærk: Vi kan typiske passe og pleje en syg sumpskildpadde, i 2-3 måneder, for samme pris, hvad en dyrlæge tager for en konsultation.

Syge sumpskildpadder kan også indleveres til Skildpadder ABC. Vi har *NO KILL!

*Syge skildpadder, der kan reddes, redder vi.

Kontakt os.

Tænk dig om, hvor du anskaffer dig en skildpadde fra?

Har din skildpadde UVB-lys der virker? Og en varmepære, så vil skildpadder normalt ikke blive syge. Foto viser en landskildpadde.
Nye pærer finder du hos Skildpaddeshop.dk

Når du køber en skildpadde fra private der vil af med deres skildpadde, enten det er på Den Blå Avis, Gul & Gratis eller på en anden internetside. Desværre er mellem 60-80% af de sumpskildpadder syge!

Vi anbefaler ikke, at du køber en skildpadde, af en private skildpaddeejer, der bare vil af sin skildpadde. Alle tror, at deres skildpadde er rask. Desværre er mellem 60-80% af de sumpskildpadder syge!

Kan du se om en sumpskildpadde er rask? Nej, det kan du ikke, hvis du er nybegynder, så er det helt umuligt. 

I Danmark har vi desværre kun få dyrlæger der ved noget om at helbrede krybdyr heriblandt skildpadder. Der florerer desværre stadigvæk mange myter omkring pasning og pleje af skildpadder. 

Denne side er opdateret d.10. juni 2021

Har du en syg sumpskildpadde - Forebyg mod sygdom

Dette mix redder liv. Reptisun 5,0 UVB-pære - 35 w. halogen spot varmepære - Sera Raffy p fodersticks - ReptiVite med vitaminer og mineraler. Set hos SkildpadderShop.dk

Vi får mange spørgsmål, der handler om skildpadders helbred.

Nedenfor fortæller vi dig, om de få ting, der absolut er nødvendigt at overholde, hvis ens skildpadde skal holde sig rask. 

Helbredsproblemer afhjælpes generelt bedst ved 3. ting. 

De 3. ting er nødvendigt straks at gøre:

  1. Byg en god og tør *solplads, med 30-35 grader under varmepæren, hæng også en UVB-pære 5,0 op over solpladsen, sammen med varmepæren.  
  2. Ordentlig foder: God fodring Akut hjælp, sørg straks for at give din sumpskildpadde en god basisfoder, eksempel Sera Raffy P til sumpskildpadder, der indeholder de vitaminer og mineraler sumpskildpadden har brug. Du kan supplerer en gang om ugen med ReptiVite, blandet i et lille stykke kylling eller i lidt ferskvandsfisk. 
  3. Rent vand 

Landskildpadder. Sørg for din landskildpadde får flere ukrudtsplanter, det er landskildpaddens bedst kur mod sygdom.

Sammen med de 3.⬆ ting og vores side: *Indretning af akvarium så vil din sumpskildpadde normalt blive rask, medmindre behandlingen, er kommet for sent i gang?

Husk, du må have tålmodighed. Skildpadder kan ikke bare stikkes en pille, og den bliver rask. Skildpadder er meget lang tid om at blive raske, fordi skildpadder er koldblods dyr. Skildpadder = krybdyr

Vores venner hos SkildpaddeShop.dk har det hele.

Kontakt os på Skildpadder ABC

🚑 Bemærk: Ved du godt Skildpadder ABC kan typiske passe og pleje en syg sumpskildpadde, i 2-3 måneder, for det en konsultation hos dyrlægen koster.