Back to life

Praktisk hjælp til diasshow: Træk musen hen over billedet og billedet vil stoppe i diasshow, indtil du igen flytter musen. Klik på billedet og teksten kommer under billedet. Du kan også gå ned på siden og klikke på, hvert enkelt foto.

Denne side er opdateret d.24. sep. 2022

Fortællingen begynder her.

Skildpadden har vi modtaget den 25. juni 2021 

Vi klandrer ingen noget som helst. - Vi forsøger med denne billedserie at vise, hvad vi kan gøre for at hjælpe skildpadden.

Ved modtagelsen bevæger skildpadden sig noget langsomt, det er tegn på at skildpadden er svækket. Vi vurdere alligevel at skildpadden godt kan sættes i et af vores 550 liter akvarier, hvor der også er andre mindre sumpskildpaddearter. Vi sørger for at skildpadden let kan kravle op på land og solpladsen.

Vi holder nøje øje med skildpadden de første timer og ser efter at skildpadden ved egen hjælp kan kravle op på solpladsen. Det kan vores nye skildpadde, vi fremover vil kalde "Trekøl".

Kunne Trekøl ikke selv kravle op på solpladsen, så skulle vi have rigget et mindre akvarium an til Trekøl og Trekøl skulle have været i tørdok flere gange om dagen, indtil Trekøl selv ville lægge sig op under pærerne. 

For at vores behandlig skal virke på skildpadden, så hænger vi straks en frisk Reptisun 5,0 13 watt pære og en Komodo halogen spot 35 watt varmepære op, altså to pærer! Solpladsen skal have 35 grader, hvor skildpadden ligger.

Vi skal også sikre os at skildpadden spiser. Det hjælper vores nye og friske UVB-pære med til. UVB-pærer er med til at øge blandt andet for skildpaddens appetit.

Kombinationen af en frisk UVB-pære og en varmepære gør, at vi nu er sikre på at skildpadden også kan optage de vitaminer og mineraler, vi giver skildpadden gennem sit foder. Hvilket er absolut vigtigt, hvis skildpadden skal blive rask igen.

Fortællingen fortsætter under billeder, i diasshow. Gå op og se diasshow eller ned og se alle billeder i udstilling.

--

Vi vil med denne billedserie vise, hvordan vi forsøger at få en Kinesisk trekølsskildpadde tilbage i bedst mulige kondition og helbred. Samtidig vil billedserien vise dig lidt om, hvor længe det tager for en skildpadde at komme sig. 

Lige nu ser det meget svært ud, men vi vil forsøge at få skildpadden tilbage i god kondition, og forhåbentlig med mange gode år tilbage at leve i.

Vi vil her på siden følge skildpaddens forløb og fremskridt. Under det enkelte foto, vil vi fortælle om, hvad der sker. Der vil blive lagt billeder op på siden, måske flere gange om ugen, ligesom der er noget nyt.

Vil du vide mere om skjoldsygdomme  -  UVB-lys og varme og hvor vigtigt det er for din skildpadde, klik linket.

Skildpadden vil under hele processen blive godt fodret: Hvordan fodrer jeg?

Har du spørgsmål: Kontaktinfo.