Ny teknik og dekoration til skildpadder

Helt ny hjemmeside.

Denne side er opdateret d.26. juli 2021

Her på siden fortæller vi om nyt teknik og dekoration til skildpadder. 

Find her noget af det færdig kvalitetsfoder vi benytter.

Skildpadder ABC benytter selv og har gennemtestet alt det viste udstyr og dekoration du ser her på siden, til gavn for vores skildpadder og dig der gerne vil være god til din skildpaddehobby.


 

Bestil varerne hos vores venner på SkildpaddeShop.dk <---- Klik  

Fragt fra kr.25 - Fri fragt køb for kr.499. 

Bemærk, det er altid prisen på SkildpaddeShop der er den rigtige


Skildpadder ABC benytter selv og har testet alle produkter på siden. 

SkildpaddeShop.dk er sponsor af Skildpadder ABC

Nyhed - Keramik huler til skildpadder

Keramikhule findes i flere størrelse. Moskusskildpadde har fundet ly.

Vores venner hos SkildpaddeShop har fået keramikhuler hjem, i flere størrelser.

Hulerne kan benyttes til vandlevende- og landskildpadder. Keramikhulerne er hule og fyldes med vand, når de sænkes ned i akvariet, det gør at hulerne står meget stabile på bundlaget.

Vi benytter også hulerne til vores mindre landskildpaddearter. 

Hulen kan også benyttes til de mindre landskildpaddearter.

UVB og varmepærer

Dette sæt pærer, med en 5,0 UVB-pære og en 35 eller 50 watt halogen varmepære, vil være udmærket, til de fleste skildpaddehold. Har du mange dyr, så skal der hænges flere sæt pærer op.

UVB pærer 5,0 og 10,0: Skildpadder ABC anbefaler og benytter Komodo halogen spot pære sammen med Reptisun UVB 5,0/Forest 13/26 watt pære, til skildpadder. 10,0 benytter vi kun til de afrikanske arter.

Bemærk at UV-B pærer skal skiftes senest efter 12 måneder også selv om de stadig lyser. Pærens max. afstand til skildpadden, er 15 cm.
UV-B pære 5.0 til regnskovs eller suptropisk levende reptiler og dyr som har et moderat behov for uv belysning. Denne pære passer til alle de almindelige skildpaddearter. Er du i tvivl om din skildpaddeart, bestil denne UVB pære. Pæren indeholder også en stor mængde naturlig UV-A lys.
Denne pære stimulerer og udvikler skildpaddens appetit, aktivitet, skelet og skjold, forbedre optagelsen af vitaminer og mineraler.
E-27 Fatning, helt almindelig fatning.

Varmepære: Benytter du en glødepære som varmepære, anbefaler vi dig at benytte en 60 watt. glødepære, som minimumVi benytter i dag kun halogen spot pære 35/50/100 watt, de kan holde til vandsprøjt og her får du mest for dine penge.

For de fleste sumpskildpadderarte, er 30-35 grader passende, over solpladsen.

Vil du vide mere om UVB-lys og varme og hvorfor din skildpadde ikke kan undvære det? UVB-lys og varme

Skildpadder ABC benytte i dag kun Halogen Spot pærer - S mere længere nedenfor.


Advarsel!

Benyt ikke de UVB-pære der er beregnet til: Ørken - UV 10,0 - 12,0 - Exo Terra 150. Det er alle pærer der afgiver alt for meget UV-stråling til din skildpadde - De pærer kan solskolde din skildpadde under skjoldet!

De UV-pærer er kun beregnet til helt specielle skildpaddearter, det er normalt ikke de skildpadde begynder i hobbyen køber. Derfor skal du altid tjekke grundigt, hvilken områder din skildpadder naturligt lever. Næsten ingen skildpadder lever i ørken - Derfor skal du kun købe de UV-pærer der er beregnet til: Skov/Jungle - UV 5,0 - 6,0 - Exo Terra 100.


UVC-lys

UVC-lys er noget andet. Det "fjerner" alger fra vand. Læs mere om UVC under El-teknik skildpadder

 

Komodo Halogen Spot - Tåler vandsprøjt!

Halogen Spot pære findes i 35W. Denne pære afgiver varme nok til de fleste små skildpaddehold.

Sumpskildpadder anbefaler varmepæren - Komodo Halogen Spot 35/50100 w.

Har du flere sumpskildpadder og ønsker du et større område varmet op, så er det denne halogen pære, du skal vælge.
Varmepæren, er med reflektor, det giver en højere varme og mere lys, for færre watt og stadigvæk varmes solpladsen op til de nødvendige 30-35 grader.
Halogen spotpære kan holde til vandsprøjt og har en levetid på 2-3000 timer. Pæren kan lysdæmpes. Med alm. E27 fatning.

Skildpadder ABC anbefaler i dag kun brug af halogen spot varmepære.

Vi tester Halogen Spot pæren mod vandsprøjt

Som du kan se, sker der intet ved at sprøjte vand på en Halogenpære. Her hos Skildpadder ABC benytter vi i dag kun halogenpærer i 35/50/100w. Halogen pæren har en meget længere levetid 2-3000 timer
Almindelige glødepære holder i max. 2-3 måneder, de tåler ikke vandsprøjt, pæren vil springe. En varm glødepære, tåler heller ikke at man flytter og rører ved pæren, imens pæren er varm, så vil pæren let springe. - Det har ingen betydning for en halogen pære. Den lidt dyre halogenpære bliver billiger for dig i det lange løb. Find pæren på www.SkildpaddeShop.dk

Alu. lampe med reflektor

Find forskellige terrarielamper på SkildpaddeShop.dk

Vi benytter vi kun lamper med reflektor. Kvalitetslamper forstærker pærens virkning til fordel for dine skildpadder.

Aluminiumslampe, med keramikfatning og god reflektor indbygget. Vi anbefaler, at man hænger to lamper op, ved siden af hinanden, hen over skildpaddens solplads, lamperne er monteret med en UVB-pære og en varmepære.

Lampen kan både hænges op i ledningen og evt. med klemme sættes fast på terrariets kant, eventuelt en gren. Det giver dig en meget flexibel løsnings mulighed for, at placerer lampen helt rigtigt, i forhold til dine skildpadder og krybdyr.

Foto. Lampen kan belastes med max 100W og lampen giver på grund af den indvendige, polerede reflektor, den bedste udnyttelse af UVB-pærer og varme pærer. Lampen har en diameter på ø14 cm. Lampens keramikfatning, det er den almindelige E27 fatning, der passer til de fleste terrarie-pærer. På ledningen, er der monteret en afbryder, du let kan komme til. 

Flere typer lamper finder du på SkildpaddeShop.dk

Flyde ø og stamme

Flydeø til sumpskildpadder. findes i flere størrelser.

Flydeø der er rigtig god til moskusskildpadder og de mindre sumpskildpaddearter.

Øen der er produceret i et solidt materiale og holder sig flydende. Ved hjælp af sugekopper, bliver øen liggende på samme plads, hvilket er nødvendigt, når øen skal ligge stabil nedenunder både en UVB- og varmepære

Øen er let for skildpadder at kravle op på. Mål, længde 46 x brede 23 cm.

Her hos Sumpskildpadder benytter og sælges kun den store/large og XL store flydeø, vi synes ikke de mindre øer er anvendelige eller kun i meget kort tid. Bestil evt. i stedet for turtle log/flydende træstamme, der er en del kortere. Denne hule, kan de mindre skildpaddearter også have glæde af som voksne. Vores lamper ø14 cm. (se nedenfor på siden) de passer godt til at hænge over denne flydeø.

Se video med flydeø, den er let at sætte op. 

Tips til at sætte sugekopper fast på flydeøens ophængs stang.

Christian fortæller, at man kan sætte en gryde over med lidt vand i og sætte vandet i kog.
Put sugekoppen i det kogende vand, et lille minut. Tag sugekoppen op af det kogende vand og drej den lidt rundt på knoppen af stangen. Det skulle gøre monteringen lettere.
Sugekoppens plastic blive ikke varm, men blød, så den er til at arbejde med.

  • Flydende skildpadde hule

  • Skildpaddehule

Flydende hule / træstamme

I alle vores moskusskildpadde-akvarier har dyrene mindst en flydende træstamme, de kan boltre sig med.
Denne flydende træstamme / Floating Turtle Log funger rigtig godt til moskusskildpadder og mindre sumpskildpadder.
Her hos Skildpadder ABC har alle vores moskusskildpadder adgang til en flydende træstamme. Træstammen giver tryghed og sikkerhed, ønsker en moskusskildpadde ro, så kan dyret her slippe for de andre og samtidig følge med i, hvad der sker rundt i akvariet.
Moskusskildpadder og deres unger især kan også kravle ovenpå flydehulen og benytte overfladen til at slappe af på.
Træstammen kan også benyttes med fordel til salamandre, frøer og tropiske fisk. Den hule træstamme flyder på overfladen, så dyrene kan kravle ind og skjule sig og ovenpå og slappe af.
Træstammen vender altid den tunge side ned og vil derfor ikke tippe. Mål længde 30 x brede 15 x højde 15 cm.
Er der behov for at hulen skal ligge fast, så har vi sat en lille øsken fast i øen, så er det let at fæstne øen, så den bliver liggende fast og ikke flyder rundt.

Bestil den på www.SkildpaddeShop.dk

Dekoration til solpladsen og anlæg

Vi benytter gerne plasticplanter fra ZooMed. Her er det Natural Bush Mexican Phyllo vi viser.

Planten fås i forskellige længder, der medfølger sugekopper, så du let kan montere planten, hvor du vil. 

Benyt planten som dekoration omkring dit akvarium og terrarium eller hæng grene løst ud over glaskanten eller vikle planten rundt om en gren eller andre dekorationsemner.

Der kan godt være et hjørne der ser lidt kedelig ud, så er det rart at vi kan pynte lidt op på en hurtig og let måde.

Du skal bare passe på med at hænge planten op, så dine skildpadder ikke kan bruge de kunstige planter til at klatre ud af anlægget.

Det er smart, at de kunstige planter kan vaskes i opvaskemaskinen, de blegner ikke og mister ikke farve. Du vil altid have en flot dekoration, med de nye kunstige planter.

Bundlag til landskildpadder - Kokosmuld

1. pakke Dragon kokosmuld giver ca. 9. liter muld, , der er klar til at blive strøet ud i landskildpaddeanlægget.

Her hos Skildpadder ABC bruger vi meget kokosmuld, hos vores landskildpadder. 

Når en landskildpadde blive adopteret, så bliver anlægget renset, desinficeret og tømt for kokosmuld. Ny kokosmuld gøres klar og lægges i anlægget og vi er klar til at hjælpe og modtage endnu en landskildpadde. 

Du kan også plante i kokosmuld. Kokosmuld er trævler fra kokosnødden. Kokostrævler er tørret, varmebehandlet, så svampe, bakterier og insekter, er væk, til sidst presset i blokke. Kokosmuld mugner ikke og er god til, at holde sig fugtigt. Kokosmuld er med til at holde skildpaddeanlægget lugtfrit.

Vores brugte kokosmuld kommer i kompostbeholderen og blive genanvendt i blomsterbede. Vi indsamler og genanvender alt vores genbrugsaffald.

Find Dragon kokosmuld på SkildpaddeShop.dk