Mauriske landskildpadder (Testudo graeca)

Sammen med det gode foder, er det også vigtigt at du drysser vitaminer, mineraler og kalkpulver ud over skildpaddens foder. Det er vigtigt at der drysses et pænt lag over fodret.

Vitaminer, mineraler og kalk.

Giver du dine landskildpadder nok mineraler, kalk og vitaminer? Tjek din skildpaddes skjold. Bank forsigtigt på skjoldet med en fingerkno, lyder skjoldet hult, lidt som at slå på en papkasse, så mangler din skildpadde mineraler/kalk. Er du i tvivl, så skal du nok give dine skildpadder mere mineral-, kalk- og vitaminpulver over deres foder. 

Sunde landskildpadder kan du give mineral- og vitaminpulver, hver anden dag. Har du fået nye landskildpadder ind i din samling eller har din skildpadde skjoldproblemer, så drys mineral- og vitaminpulver over skildpaddens foder dagligt. 

Det er især indendørs hold af skildpadder, der hurtigt får mangler af mineraler, kalk og vitaminer. Uden solens stråler eller adgang til UVB-lys og varme, så kan skildpadden ikke optage mineraler, kalk og vitaminer til kroppen.

Skildpadden har behov for kalk, du kan også give dine landskildpadder evt. sepiaskaller og en kalkblok skildpadden selv kan gnave i.

Vi giver vores landskildpadder mineraler, kalk og vitaminer, hver gang vi fodre dyrene med ukrudtsplanter. 

Grundfoder de europæiske landskildpadder: Vi fodere vores landskildpadder hovedsagelig med ukrudtsplanter. Om vinteren plukker vi de ukrudtsplanter der er adgang til, og supplerer gerne med en færdigblandet fodersticks af en god kvalitet, det kan være *Sera Raffy Vital til landskildpadder og en god ukrudt- og urte foderpille som kan være Pre Alpin Testudo, der skal opblødes i vand.

*Fodersticks drysser vi aldrig med vitamin- og mineralpulver, fodret indeholder det allerede.

Pluk selv ukrudtsplanter. De sikre ukrudtsplanter: Ukrudtsplanter 

Denne side er opdateret d.8. april 2022

Vi benytter ReptiVite til vores skildpadder

Vores foretrukkende mineral- og vitaminpulver til alle skildpadder. SkildpaddeShop.dk

Reptivite er udviklet i henhold til den nyeste videnskabelige viden og sikrer den grundlæggende pleje af dine skildpadder.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder skal hurtigt op i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte ReptiVite der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at ReptiVite er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Husk, sammen med mineral- og vitaminpulveret skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden. Husk også en UVB-pære fungerer højest i et år. Selv om pæren stadigvæk lyser, så afgiver pæren ikke længere nok UVB-stråler. UVB-stråler er nøglen til at din skildpadde kan optage mineraler, kalk og vitaminer.

Udendørs hold af skildpadder, har solens stråler og behøver derfor ikke en solplads, med UVB-lys og varme. 

Mangler du foder og andet til din landskildpadde, kik ind på SkildpaddeShop.dk

Er de Mauriske landskildpadder kvikke?

Om de har mere mellem de ører de mangler, end vores andre landskildpadder, det skal vi lade være usagt. Men, vi har denne Mauriske landskildpadde han, skildpadden slæber sin vandskål over under varmepæren!

Vandet bliver nu varmet godt op af varmepæren og skildpadden har lagt sig i vandet og lader til at hygge sig i det varme vand? Det er lidt sjovt at se en skildpadde opfører sig så meget anderledes end de andre dyr vi har.  

Vandskålen er lavet af bunden, fra en almindelige gulvspand. Du kan skaffe spande og baljer i forskellige størrelser og få lige netop den størrelse vand- og foderskål eller badeskål der passer din skildpadde.

Vi saver gerne bunden af en plastikspand, med en fintandet stiksav, en skarp hobbykniv kan normalt også klare opgaven.

Skildpadde klør sin ryg - Det gode skildpaddeliv

Maurisk landskildpadde (Testudo graeca) klør sin ryg. Vi har monteret denne børste til skildpadden, så har han lidt at hygge sig med.

Maurisk landskildpadder passes nu hos os.

Vi har hjulpet flere (Testudo graeca) Maurisk landskildpadde, til nye gode hjem. Ønsker du hjælp til din landskildpadde, kontakt os venligst for pris.

Hvorfor slår min skildpadde med skjold og hoved?

Vi demonstrerer her, hvad spørger mener.
"Elmer" opfører sig ikke pænt. "Elmer" er en Maurisk landskildpadde (Testudo graeca), de er ikke særlig sociale dyr, hoved og skjoldstød er normalt et tegn på dominans eller en del af et parringsritual.
Hvis begge skildpadder er hanner, kan det ende ud i en dicideret slåskamp, hvilket kan resultere i at én af dyrene væltes omkuld eller i værste fald bliver slået ihjel.
Videoen er optaget en dag, hvor "Elmer" får skiftet bundlag i sit landskildpadde-anlæg. Imens løber han frit rundt i vores skildpadderum. Han har fundet en keramik skildpadde.

Flere af vores videoer, kan du se inde på vores kanal www.YouTube.com/SkildpadderABC

Mauriske landskildpadder (Testudo graeca)

Mauriske landskildpadde i et af vores udendørsanlæg.

Pasningsvejledning og meget mere om den Mauriske landskildpadde og underarter, kan du læse om hos Otto Høj Madsen på siden Marginata.dk

Det er der ingen som helst grund til at vi forsøge at skrive bedre, end det vores skildpaddeven Otto allerede har skrevet

Nedenfor fortæller vi dog om, hvor vigtigt det er at vores landskildpadder får nok mineraler- og vitaminer.

Vi har også lagt nogle videoer op, med nogle af vores Mauriske landskildpadder, du kan se nedenfor.

Video om de mauriske landskildpadder

Bemærk: Videoen, er fra USA Kamp Kenan. Hvor de kalder den mauriske landskildpadde for "Græske landskildpadde".

Testudo graeca levested

Aserbajdsjan, Sydelige Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan, Nord-østlige Iran, Afghanistan, Nordlige Pakistan, Nord-vestlige Baluchistan, Nord-vestlige Kina (Xinjiang); højder op til 2400 m (i Afghanistan WERNING & WOLF 2007).

Typelokalitet: Kabul, Afghanistan

https://reptile-database.reptarium.cz/