Esbjerg og Uldum - Sumpskildpadder internat & sekretariat. Kvaglundparken 1. 3.sal. 6705 Esbjerg Ø
Mail.: Kontakt@Sumpskildpadder.dk - Tlf.:9396 1814 / Uldum mail.: Sumpskildpadder.bo@gmail.com

Mandag - onsdag - fredag kl.12-17 er telefontid og besøg kan ske efter aftale.

Trist tilfælde af alvorlig metabolisk knoglesygdom

Lagt op d.13. november.
Landskildpadde med blødt skjold, virker nærmest som en gummibold! Kedeligt tilfælde af alvorlig metabolisk knoglesygdom i en ung skildpadde, der har levet i et dårligt anlæg, uden opvarmning og uden den rette UVB-belysning. Skildpadden har ikke fået det rette foder og det vigtige mineral, kalk og vitamintilskud.
Denne skildpadde er allerede bedøvet og venter på at blive aflivet på en human måde. Skildpadden lider nu ikke længere.

Hvad skal man gøre? Se at komme til dyrlægen med din skildpadde. Skildpadden mangler kalk og mineraler, vitamin D3 og vitamin A. I det hele taget vitaminer. Temperatur skal være rigtig for arten, derfor skal skildpadden have måske flere varmepærer. Husk, UVB-pæren holder højst 1. år! Har skildpadden ikke UVB-lys eller direkte ufiltreret sollys, så kan skildpaddes krop ikke optage mineraler, kalk og vitaminer.

I dette tilfælde var det for sent for skildpadden at komme til dyrlæge! Dr. Sean McCormack

Sumpskildpadder hjælper og modtager alle slags skildpadder.

Bestil vores favorit - Korvimin, der indeholder mineraler, kalk og vitaminer i de rette forhold til skildpadder - hos www.SkildpaddeShop.dk så du undgår blødt skjold.

Afrikanske sporeskildpadder tager vi godt imod

Lagt op d.12. november.
Vi har hjulpet flere Afrikanske sporeskildpadder (Centrochelys sulcata) til nye gode hjem. Skildpadden i videoen vejer godt 12 kilo.
I Esbjerg har vi anlæg til denne skildpaddeart.

Kylling og kyllingeben er naturligt foder

Guløret og Rødøret terrapiner har det godt hos os. Der er kamp om kyllingebenet.

Lagt op d.11. november. 

Vi giver en gang imellem vores skildpadder et kyllingeben, brystben eller et stykke kogt kyllingekød (kødet bør være stegt eller kogt. Ikke så meget for skildpaddernes skyld, mere for din egen) - Så sikrer vi os imod Salmonella hvis nu uheldet skulle være ude!
 
Kyllingeben har foruden lidt kød på sig også brusk, som skildpadder gerne vil gnave i og derved få et kalktilskud. Skyl lige kyllingebenet under den varme hane først, det fjerner det meste af fedtet, så det ikke sviner i akvariet.  
Der er normalt kun lidt af benet tilbage, når dyrene er færdige.
 
Sumpskildpadder i naturen vil selv finde døde fugle eller fange fugle, blandt andre ynglefuglenes kyllinger og ællinger og større fugle som blandt andet duer, tages af sumpskildpadder.
 

Guløret og Rødøret terrapin-unger dukker stadigvæk op til salg!

Guløret terrapiner (Trachemys scripta ssp.)

Lagt op d.10. november.

Lad være med at købe de skildpaddeunger – Det er den eneste måde, vi kan få de klovner til at stoppe med at avle unger, af Guløret og Rødøret terrapiner.  

Vi modtager stadigvæk unger af Guløret og Rødøret skildpaddeunger. 

Det i dag ikke tilladt at yngle med Guløret og Rødøret terrapiner (Trachemys scripta ssp.)

Der er masser af lovlige skildpadder, i handlen.

Lov imod invasive skildpadder/Guløret og Rødøret terrapiner

Lagt op d.9. november.

Bemærk hannens hale størrelse, halen er meget længer og tykkere end hunnens. Har man én gang set en han, så er man aldrig i tvivl mere. Moskusskildpadder

Hvorfor vifter en terrapin med sine klør?

Lagt op d.8. november.

Guløret terrapin parringsdans, hvor hannen vifter med sine klør, hen over hunnens næse. Er hun interesseret i ham, så vil hun blive på stedet og se på ham. 

Nogle hanner forstår ikke et "nej". Hvor parringsdansen så ender ud i slagsmål. Typisk er terrapin hunnen stører end hannen og hun "tæver" ham - Så er den ikke længere. Andre gang, er hannen meget dominerende og hvis ikke hun vil parre sig, med ham, så kan han finde på at bide hunnen, bag til og i nakken. Det er almindelig skildpaddeopførsel. Problemet, er her, at uanset, hvor stort et akvarium, vi giver vores skildpadder, så vil det kun være en pyt, i forhold, til naturens tilbud.

I terrapinens hjemland Nordamerika, kan en hun flygte, til den anden ende af søen og ingen kommer til skade. I et akvarium, kan ingen skildpadder flygte væk, fra hinanden, og det kan derfor ende med, at han skader hunnen, så der går hul på nakkeskindet eller halen bides af. Så har vi balladen. Dyrene skal straks skilles ad. Mere om bid, sår og skinproblemer

Vi må i dag ikke yngle med gul- og rødøret terrapiner (Trachemys scripta ssp.).                Lov imod terrapiner/invasive arter

08-November-2019

Du er altid velkommen til at give kommentar til vores opslag og stille spørgsmål om skildpadder - Klik her

Vi lægger daglige opslag op på forsiden - Hvad sker der hos Sumpskildpadder, ny viden, videoer, tips og tricks! Har du idéer, sig endelig til?

Hvad skal det til for! - Ubehagelig video!

Udsyn, denne gang fra Kina. - Man bliver trist. Det er ikke let at forstå, hvad der er interessant ved at få en skildpadde/dyr i en nøglering eller halskæde?
Støt vores arbejde, så vi kan hjælpe skildpadder i nød - MobilePay 17426
Lagt op d.7. november.

Vi giver Guløret og Rødøret terrapiner det gode liv

Rødøret terrapin der har fået det gode liv og ikke er blevet smidt ud i naturen!

Lagt op d.7. november.

De invasive skildpaddearter skal vi selv beholde hos Sumpskildpadder, det gør vi også gerne. Vi må ikke omplacere terrapiner/invasive arter til andre.

Vi bygger ekstra anlæg til de Guløret- og Rødøret terrapiner. 

Vi kan ikke passe din terrapin gratis, lige såvel som du heller ikke selv har kunne holde din terrapin gratis. Derfor er vi nødt til at bede om kr.320 ved aflevering af en terrapin til os.

Vi sørger for at din skildpadde får det gode liv, din samvittighed er i orden og for dig er det en billig og ordentlig måde, at skille sig af med et kæledyr. Vi har alle de tilladelser der skal til for at må modtage de invasive arter og hjælpe dig.

Sumpskildpadder holder til i Esbjerg og Uldum - Hvordan gør jeg?

 • Alternativ, kan være aflivning af din terrapin, hos dyrlægen - Pris kr.500/900 
 • Terrapiner må ikke sættes ud i naturen - Hvorfor?
 • Aflevering hos zoologiske haver - De afliver din skildpadde!
 • Terrapiner må ikke gives væk til andre! - Lov om invasive arter
 • Det offentlige skal fjerner skildpadder fra naturen - Din skildpadde bliver fanget og skal aflives og det er helt utroligt dyrt for dine skattekroner!

Alle andre skildpaddearter, sumpskildpadder og landskildpadder kan i princippet afleveres gratis til Sumpskildpadder.

Moskusskildpadder har fået nyt hjem

Lagt op d.5. november.
En lille flok alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus) har fået nyt hjem. Bemærk baggrunden, hvor moskusskildpadder let kan klatre op ad, hvilket er vigtigt for dyrene.
I er altid velkommen til at sende billeder og videoer til os, af jeres anlæg.
Tak, til Anne for den gode video og fordi du har givet en flok moskusskildpadder et nyt og godt hjem.

Ønsker du også at hjælpe danske skildpadder?

Den 8. november - støtte til dyrene - følg med på søjlen. Din donation, kan aflæses dagen efter.

Lagt op d.4. november.

Dagens tema i nyhederne - Regeringen vil tilføre milliarder til urørt natur, men det hjælper ikke meget de lokale padder og andre dyr, hvis sumpskildpadder sættes ud i den - Vi vil gerne hjælpe og vi kan hjælpe de fleste af med deres skildpadder, på en ordentlig måde - Det kræver kun at du og andre ønsker at støtte og donere lidt til vores arbejdet.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen

Vi kontaktes, hvert år af mange skildpaddeejer der ikke længere kan passe deres skildpadder, det kan være på grund af sygdom, sociale omstændigheder og andet.

Vi kontaktes af mange danskere, der har fundet eller fanget en skildpadde i naturen, enten i en sø, dam, å eller et andet sted dyret ikke høre hjemme.

Vi ønsker at kunne hjælpe og modtage alle skildpadder og holde skildpadder i sikre anlæg eller finde skildpadderne nye gode hjem - og give dyrene det gode liv.

Vi afliver ikke bare de skildpadder vi får ind!

Vi synes der er behov for vores hjælp, synes du også skildpadder skal have et løft i Danmark?

Tak, for hjælpen!

Støt de glemte skildpadder så de ikke ender i naturen!

Vores landskildpadder får skiftet kokosmuld

Brugt kokosmuld klar til komposten.

Lagt op d.3. november.

Her hos Sumpskildpadder bruge vi meget kokosmuld, hos vores landskildpadder. 

Når en landskildpadde blive adopteret, så bliver anlæget renset, decinficeret og tømt for kokosmuld. Nyt kokosmuld gøres klar og lægges i anlægget og vi er klar til at hjælpe og modtage endnu en landskildpadde. 

Du kan plante i kokosmulden. Kokosmuld er trævler fra kokosnødden. Kokostrævler er tørrede og bliver presset sammen, varmebehandlet, så svampe, bakterier og insekter, er væk. Koousmuld mugner ikke og er god til, at holde sig fugtigt. Kokosmuld er med til at holde skildpadde anlægget lugtfrit.

Vores brugte kokosmuld kommer i kompost beholderen og blive genanvendt i blomsterbede. Vi indsamler og genanvende alt vores genbrugsaffald her hos Sumpskildpadde.

1. pakke Kokosmuld giver ca. 9. liter muld, der er klar til at blive strøet ud i landskildpaddeanlægget.

Tilbud - 4. pakker kokosmuld kr.79 - SkildpaddeShop.dk 

 • Kalkblokke til skildpadder

  - Zoo Med's Tortoise Calcium Block til landskildpadder. Kalkblokken indeholder grøntsager, figenkaktus (Opuntia), gulerødder og urter, altsammen noget dyrene kan finde i naturen.
  Urter mv er med til at give kalkblokken en enestående duft fra sig, der trigger din skildpadde til at gnave af blokken. Kalkblokken er hård og vil hjælpe med til at holde din skildpaddes næb i den rette længde og facon.

  - Dr. Turtle kalkblok, lægges ned på bunden, af dit akvarium, hvor sumpskildpadden vil bide kalkstykker af blokken, når dyret føler behov for det. Kalk er helt uundværlig for at holde skildpaddens skjold og skelet stiv og hård og æg-produktion i gang.
  Find mineralblokke på SkildpaddeShop.dk

 • Reptomin med Yucca

  Med Reptomin førsteklasses foder sikrer du dine sumpskildpadder at de får alle de vigtigste næringsstoffer. De ormelignende fodersticks trikker sumpskildpaddens naturlige spisevaner. Fodret indeholder alle vitaminer og mineraler.
  Fodersticken flyder på vandet og sumpskildpadder accepterer hurtigt og spiser meget gerne fodret. Reptomin foderet er for skildpadden letfordøjeligt, hvilket der er med til at forbedrer vandkvaliteten.

  Fra Yucca palmen trækker man ekstrakten Sarsaponin. Der hjælper med til at forbedre fordøjelsen af fodret og fjerner toksiner, der giver den dårlige lugt fra tarmen. Det skulle også forbedre sår heling.
  Find fodret på SkildpaddeShop.dk

SkildpaddeShop.dk - Det gode skildpaddeliv!

Lagt op d.1. november.

Har du fået skiftet din gamle UVB pære ud? Husk, den holder max. 1. år!

Klik ---> dig frem til vores SkildpaddeShop.dk

Her hos Sumpskildpadder hjælper vi landskildpadder og sumpskildpadder, hver dag!

Sumpskildpadder årskalender 2020

Lagt op d.31. okt.

Det gode skildpaddeliv!
Med 13 billeder fra vores dagligdag i Sumpskildpadder, af både sumpskildpadder og landskildpadder.
Når du køber Sumpskildpadder årskalender, i vores SkildpaddeShop er du med til at hjælpe de glemte skildpadder.

Kalender størrelse (21cm x 28cm) klappet sammen, dobbelt så stor slået ud.

Kr.199

Vi har også en dobbeltsidet årskalender.

Moskusskildpadder fodres bedst til aften

Alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus)

Lagt op d.30. okt.

Alm. moskusskildpadder er aften og nataktive. Til det passer moskusskildpaddens mørke og grå farver helt perfekt. I naturen kan skildpadden derfor komme uset rundt i sit habitat og dermed undgå sine fjender. 

Det er også i de mørke timer moskusskildpadden klatre op på land og lægger sine æg.

Alm. moskusskildpadder er mest aktive, imens de fleste af deres fjender og de andre sumpskildpadder tager den med ro.

Derfor vil det også være det bedste, at du fodre dine moskusskildpadder, når de er mest aktive, lige før og efter akvarielyset slukkes. Fodrer du dine voksne Alm. moskusskildpadder om morgenen, så vil du opleve at fodret ligger uberørt hen i akvariet hele dagen, hvis fodret overhovedet bliver spist. 
 
Foder der ligger og skvulper rundt i akvariet dagen lang, er ikke så lækkert, måske er det også smuldret helt væk når det bliver aften? Dine moskusskildpadder vil sandsynligvis ikke spise de tilbageværende sørgelige rester af det foder, du lagde i akvariet om morgenen. Foder der ligger længe i akvariet, det forurener bare akvarievandet.
 
Derfor bør du fodre dine moskusskildpadder, efter du selv har spist aftensmad. 
 
Her hos Sumpskildpadder fodrer vi vores moskusskildpadder efter kl.20 om aftenen.
 

Hvor længe har du haft din skildpadde?

Jeanna Smith fik landskildpadden "Georg" til hendes 10 års fødslesdag i 1962 - her 56 år senere er de stadigvæk sammen. Husk, skildpadder bliver gamle. Lagt op d.29. okt.

Bider sumpskildpadder hårdt?

Av av! Skildpadden bider, den vil smage, om de der fingre kan spises? Formanden er selv skyld i, at den guløret terrapin bider! Større terrapiner kan let bide hul!

Lagt op d.28. okt.
Hvor hårdt bider en sumpskildpadde?
Det er lidt forskelligt, hvilken sumpskildpaddeart vi taler om. Moskusskildpadder skal man ikke frivilligt lade bide i sin finger. Der vil normalt gå hul på fingeren.
 
Er det en cooter eller terrapin der bider, så kan det gøre pokkers ondt lidt afhængig af, hvor skildpadden får fat i dig. Større dyr, kan sagtens bide hul i dig. 
 
Er det en snapskildpadde, så hold fingrene for dig selv. Snapskildpadden skal ikke være ret stor, før dyret kan gøre stor skade på din finger og hånd. Håndtering af snapskildpadder
 
Nogle arter, Falsk landkortskildpadde - Kinesisk trekølsskildpadder - Kinesisk stribethals  de bider normalt aldrig én eller kun meget sjældent, medmindre de er meget stresset.
 
Alle hos Sumpskildpadder, der håndtere skildpadder de har fået en stivkrampevaccination. Vi tager bid fra skildpadder alvorligt. Salmonella risiko

Snapskildpadder er ikke for alle! Advarsel, grafiske billeder!

Lagt op d.27. okt.

Klik og se: den nu voksne svanes fod  -  Svanen der fik sit næb bidt af, er blevet aflivet! Det her er sket fordi ubetænksomme snapskildpaddeejer har smidt deres dyr ud i naturen.

Anskaf dig ikke en snapskildpadde. Vi er meget sikker på at du vil skille dig af med denne skildpadde, på et tidspunkt!

Er du ikke en meget erfaren skildpaddeejer og har haft skildpadder i flere år. Så ved du ikke, hvad du går ind til!

Anskaf dig slet ikke en unge! Dyrehandlen bliver bare ved med at importere snapskildpadder ind i Danmark.

Mange snapskildpadder lever et kummerligt liv, som karrusel-skildpadder, hvor de flyttes fra ejer til ejer, der opdager at de alligevel ikke har evner og plads nok til at passe snapskildpadder. Snapskildpadder ender derfor tit deres liv ude i naturen, hvor snapskildpadder ødelægger livet for danske dyrearter!!!

Vil du endelig have en snapskildpadde, så hjælp en ejer af med sin snapskildpadde.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen!

Mere om snapskildpadder

Få dig en god samvittighed - Sumpskildpadder tager imod snapskildpadder 

Alle skildpadder skal have UVB-lys og varme

Et par Guløret terrapiner/invasive arter vi tager os godt af. Som du kan se, så mangler de ikke lamper med friske UVB- og varmepærer. Bestil dine pærer på SkildpaddeShop.dk

Lagt op d.26. okt.

UVB- og varmepære er livsnødvendig for alle skildpaddearter. Vi forsøger at efterligne solens stråler, så skildpadden kan optage vitaminer, mineraler og kalk fra det foder vi giver vores skildpadder.

Skildpaddeunger vil i bedste fald få livsvarige skader på skjold og organer, hvis de ikke får UVB-lys - resten af skildpadderne dør!

Vi hører jævnligt at nogle dyrehandler fortæller deres kunder, at skildpaddeunger ikke behøver UVB-lys! Enten aner de ikke, hvad de taler om eller også er de bange for ikke at sælge en skildpadde, hvis også kunden skal til at punge ud med kr.200 eller mere for en UVB-pære - så der slet ikke bliver nogen salg!

Anskaf dig ikke en skildpadde, uden du også har råd til UVB-lys, varmepære og de andre ting der er nødvendigt for at holde en skildpadde godt tilpas.

Få mere viden om, hvordan du starter rigtigt og får succes med din nye skildpaddehobby: Vi vil have succes med skildpaddehobbyen

UVB-lys og varme, sammen med et godt foder styrker skildpaddens skjold, skelet, organer, ægproduktion, og aktivitetsniveau. 

Bestil dine pærer på vores SkildpaddeShop.dk UVB-pærer fra kr.169,95

Levende skildpadder fundet i maven på krokodille - Advarsel, grafiske billeder!

Lagt op d.25. okt. Tre levende rødøret terrapiner fjernes fra krokodillens mave. USA.
Har sumpskildpadder fjender i Danmark? Vaskebjørn og Mårhund kan tage en sumpskildpadde. Alle de nævnte arter betegnes som invasivarter i den danske natur. Sæt ikke sumpskildpadder ud i den danske natur.

Sæt altid din sumpskildpadde fra dig på land

Alm. moskusskildpadde og i vandet, er det en guløret terrapin.

Lagt op d.24. okt.

Plump aldrig skildpadden ned i vandet - skildpadden kan være midt i en udånding og har derfor ingen luft i kroppen og uden luft i kroppen, er skildpadden tung som en sten og kan ikke ved egen hjælp komme op til overfladen igen.

Du mindsker risikoen for at din sumpskildpadde drukner, hvis du sørger for at der er en træstamme, en baggrund eller evt. sten din skildpadde kan klatre op af, helt fra bunden og til overfladen og få luft.

Lever sumpskildpadden i et akvarium med glas på alle fire sidder, så vil især moskusskildpadder også andre skildpaddearter kunne få svært ved at komme op til overfladen.

Spiselige planter for skildpadder

Lagt op d.23. okt.

The Tortoise Table er en engelsk side, med en stor database med billeder af, hvilke planter der er spiselige og ikke er for dine landskildpadder. 

Indhold: Vilde blomster - Have- og stueplanter - Træer, buske og klatreplanter - Græsser og ukrudtsplanter - Kaktus og sukkulenter - Frugt og grøntsager - Akvatiske og semi akvatiske planter.

Direkte til - The Tortoise Table - Siden er et besøg værd, med mange billeder.

Mangler du hjælp på dansk til at finde de planter og ukrutsplanter, du roligt kan give dine landskildpadder også sumpskildpadder: Spiselige planter

"Sumbi" passer vi - Mangler du pasning af din skildpadde

Sumbi.

Lagt op d.21. okt.
"Sumbi" der er en Rødøret terrapin hun og over 20 år gammel, hende har vi passet i over et år nu.
 
Hun svømmer stille og roligt rundt i vores 720 liters anlæg, hvor hun er sammen med vores egen "Big Mama" der snart vejer 3 kilo. Hun er en stor og rolig Guløret terrapin. Den anden er også en Guløret terrapin hun, der kom til os for 3. måneder siden. Hun er også en eksemplarisk ung dame, der ikke laver nogen vrøvl. Det er hende der svømmer ud af billedet.
 
De tre sumpskildpadder har fundet rigtig godt sammen og de ligger, hver dag oppe på solpladsen og får alt det UVB-lys og varme de har behov for. Der kan de også holde øje med om der måske er en ekstra godbid på vej.
 
Lige nu skifter Sumbi skæl på skjoldet og ham/hud, på hals og ben. Kikker du godt efter, kan du se, huden hænger lidt i laser fra hovedet og under halsen. Bagpå skjoldet er der et skæl der stikker lidt op. Det er alt sammen som det skal være. 
 
Mangler du også en pasningsmulighed til din skildpadde i kortere eller længere tid? Så hjælper vi gerne. Klik ind - Pasning og ferie

Skildpadder “snakker” sammen!

Lagt op d.20. okt.

Undersøgelser viser, at skildpadder ikke er døve, som man længe har ment, men de sender “lyde” til hinanden - også inden de små skildpadder bryder ud af deres æg. Så skildpadde-ungerne i samlet flok dukker op til overfladen.

"Vi fandt ud af, at ligesom de nyfødte alligatorunger taler sammen, imens de endnu ligger i ægget, så gør skildpaddeungerne de også, de kan med lyde, synkroniser deres ægs klækning, så de kommer ud samtidig. Det forbedrer ungernes overlevelseschancer." forklarer forskeren Dr. Richard Vogt ved National Institute for Amazon Research. 

Vogt fortæller, at han bemærkede, helt tilbage i 1975, at skildpadder bevæger munden under vandet, men pengemangel har forhindret ham i længe, at løse det her spørgsmål.

Endelig fik han fat på nogle hydrofoner og mikrofoner, der kan optage lyd under vandet, han blev forbløffet over, hvad han hørte.

"Vi hang en dag hydrofonen ned i et skildpaddeakvarium" fortæller Vogt. "Og ja, dyrene gav lyde fra sig!"

Det lader også til at skildpadde forældrene, ikke er så dårlige forældre som man før antog. Hvor de bare lader deres unger klarer sig selv, efter ægget er lagt. Det lader nu til, at forældrene kommunikere med “lyde“, til ungerne, så de bliver ledt hen, hvor de kan finde føde.

"Det er en virkelig vigtig opdagelse, for skildpaddens bevarelses indsats,"Påpeger Vogt. 

Mere om, engelsk Newsweek 

Interessant viden om skildpadder fra den store Verden

Moskusskildpadder fodres

Lagt op d.19. okt. Vores kvalitetsfoder, benytter vi til alle de sumpskildpadder vi modtager. Vi skal sikre os, at skildpadderne får alt de behøver af mineraler, vitaminer og kalk.
Topkvalitet foder, en foderstick der holder sig flydende, holder facon og smuldre ikke og vil derfor ikke svine dit akvarium eller havedam til.
Fodret har en smag/lugt skildpadder tænder på og ikke skal bruge uger på at vænne sig til.
Fodret styrker skildpaddens skjold, skelet, organer, ægproduktion, og aktivitetsniveau. Vi benytter fodret til unger, moskusskildpadder og alle andre sumpskildpadderarter blandt andre Kinesiske trekøl, Terrapiner, Cooter, Snapskildpadder. Vi har gennem flere år systematisk testet, mange forskellige foder fabrikater. Foderplan medfølger.
Find fodret på vores SkildpaddeShop - link nedenfor.

Halloween

Begge dyr spiser lystigt af græskar.

Lagt op d.16. okt.

Denne ene gang om året får vores landskildpadder græskar. Dyrene hygger sig og vil gerne æde græskar.

Græskar er ikke et foder du skal give dine landskildpadder ret meget af, til Halloween kan det gå, hvor I alligevel sidder og hygger jer med at snitte uhyggelige græskarhoveder.

De to Græske landskildpadder (Testudo hermanii) er adopteret og venter kun på at blive afhentet.

Vil du vide mere om spiselige planter for dine landskildpadder?

Kvalitetsfoder til landskildpadder SkildpaddeShop.dk - Det gode skildpaddeliv.