⯀Skildpadder ABC Esbjerg - Vi kan passe og modtage enkelte skildpadder ⬇
Kontakt på e-mail.: skildpadder.abc@gmail.com
Mangler du svar på skildpadde spørgsmål? - Prøv siden: Søg & indhold ⬈

SkildpadderABC.dk 2021 årskalender

Klassisk vægkalender - Mål 16 x 21 cm - Med 13. billeder af skildpadder fra vores skildpaddeanlæg. 

Hjælp skildpadder i nød og få vores kalender med for kr.299 med fragt til pakkeshop.

Pr. efterfølgende vægkalender kr.195

Bestil kalender med en e-mail til: skildpadder.abc@gmail.com

Vi sender dig en e-mail med beløb mv. til MobilePay.

Overskudet går til at hjælpe skildpadder, hvor deres ejer er blevet syge eller endt i en social deroute.

Se flere billeder: Årskalender

Hjælp til skildpadder

Det gode skildpaddeliv!

Vi kan modtage og passe enkelte skildpadder. 

Exklusiv pasningHvor vi tilbyder din skildpadde det den har behov for og mere til - Vi sørger for at din skildpadde får det gode skildpaddeliv - Det kan vi hjælpe med, enten i en kort ferie eller gennem lang tids pasning, lige som du ønsker dig. 

Det er ret enkelt, hvad du ønsker dig, hjælper vi dig med at give din skildpadde.

Særlig hjælp - På grund af sygdom og social deroute.

Ønsker du en snak om pasning af din skildpadde, så hører vi meget gerne fra dig på mail.: skildpadder.abc@gmail.com

Besøg til at se vores anlæg, kan ske efter aftale.  

Skildpadder ABC - Esbjerg - Det gode skildpaddeliv!

Rejer sammen med moskusskildpadder

Her er det en rød kirsebær-reje der lever livet farligt sammen med moskusskildpadder. Vi har haft helt til at holde rejer, i vores moskusskildpaddeakvarium. Sørg for at rejerne har mange steder, hvor de kan gemme sig. Sherry rejer er en gruppe af ferskvands rejer fra Taiwan, der tit ses i akvarier. Den røde kirsebær reje er let at holde i et ferskvands akvarium og yngler gerne.
Fra siden: Fisk, rejer, krebs? Klik oppe under MERE⬈

Halloween hos dyrene. Hvorfor ikke, det er hyggeligt.

Nogle vil sige, at det er pjat og helt unødvendigt!

Tja måske. Men, vi gør det fordi vi kan og fordi vi giver vores skildpadder det gode skildpaddeliv. Vil vi andre ikke også gerne opleve lidt nydt - Selvfølgelig vil vi da det. 

De skildpadder vi har inde, skal leve det gode skildpaddeliv og ikke et fængselsliv, hvor man måske overlever, men ikke har det særlig spændende. Vi vil også gerne selv have en god tid imens vi passer skildpadder. Alting kan sagtens gøres mekanisk og kedeligt, det er der ingen kunst i!

At landskildpadder får en bid græskar en gang om året, det har dyrene ingen skade af, de nyder oplevelsen, sådan ser det i hver fald ud.  

Vil du af med din skildpadde eller have din skildpadde passet og samtidig have det gode liv, så kan vi hjælpe dig: Hvis du vil vide mere <--- KLIK

Vinteren nærmer sig og du lukker dine dyrs anlæg ned

Et af vores mange anlæg.

Vi holder åbent for dig! - Mangler dine skildpadder et godt vinterophold?

Ønsker du i år at have det lidt lettere med dine dyr, og du vil gerne være fri for at skulle gemme dine skildpadder af vejen, måske i et halvt år, evt. i bunden af garage eller i skuret, så er du velkommen til at kontakte os på Skildpadder ABC.

Vi har plads og tid til både sumpskildpadder og landskildpadder. 

Du er selvfølgelig altid velkommen til et uforpligtende besøg, hvor du må se vores forhold først, også løbende må du besøge dine dyr. Alt er åbent, selv vores karantæne område. Besøg efter aftale.

Sammen med vores venner hos SkildpaddeShop.dk sørger vi for at dine skildpadder altid får det bedste kvalitetsfoder og vil have adgang til den bedste teknik der findes.

Det er ikke så dyrt som du tror. Kontakt os for tilbud: skildpadder.abc@gmail.com - Skildpadder ABC holder til i Esbjerg. Vi kan også hente dyrene.

Vil du vide mere: Pasning af skildpadder

Flere og flere får passet deres skildpadde hos os, i kort eller længere tid, under sygdom, under ombygning af hus eller have, du er måske flyttet i kollegium eller i lejlighed, hvor der enten ikke er plads eller du ikke må holde en skildpadde. Vi står klar til at give dig en hånd med dine dyr.

Leger skildpadder?

Denne skildpadde glider på maven. Som du kan se i videoen, er det ikke en tilfældighed at skildpadden glider ned af skrænten. Skildpadden gør sig klar til sin rutsjetur, ved først at strækkes sine ben helt ud. Er det bare lettere at glide end gå, når nu muligheden byder sig, klør bugskjoldet eller synes skildpadden bare at det er sjovt? Skildpadden er forberedt på hvad der skal ske.
Du kan se nogle af vores egne videoer, på www.YouTube.com/SkildpadderABC

YouTube.com/SkildpadderABC

Her kan du se vores videoer, helt tilbage fra da vi startede i 2011 med at redde skildpadder.

Følg med i livet hos Skildpadder ABC, hvilke skildpadder vi har inde og meget mere. Der vil jævnligt komme nye videoer til.

Se de senest oplagte videoer fra Skildpadder ABC - abonner på vores YouTube-kanal, hvis du automatisk vil have besked, hver gang vi uploader en ny video.

Har du videoer du synes vi skal lave, så sig endelig til, så ser vi om det kan lades sig gøre.

Er du video-entusiast og ønsker at lave lidt frivllige videoer for Skildpadder ABC, så hører vi gerne fra dig.

Kontaktinfo.

Ørkenskildpadde tager sig en svømmetur

Video fra: Sabino kløft, Arizona USA, grænsen til Mexico.
Se flere overraskende videoer med skildpadder: Verden rundt - Oppe i den grønne bjælke ⬆

Som varmepære benytter vi kun Halogen Spot pære

Komodo Halogen Spot 35/50100 w. SkildpaddeShop.dk

Tiden for den gamle glødepære er nu slut. 

Skildpadder ABC anbefaler at benytte en Halogen Spot pære som varmepære, til dine skildpadder.

På grund af pærens åbenlyse fordele. Halogen spot varmepære er med reflektor, det giver en bedre udnyttelse af pærens effekt og pæren vil derfor give en højere temperatur og mere lys, for færre watt og stadigvæk kunne varmes solpladsen op til de nødvendige 30-35 grader for sumpskildpadder og 40-45 grader for landskildpadder.

Halogen spotpære kan holde til vandsprøjt og har en levetid på 2-3000 timer. Pæren kan lysdæmpes. Med alm. E27 fatning.

Se vores video, vi vandtester en Halogen Spot pære: Vandtest af Halogen Spot pære

I løbet af de næste uger, vil vi ændre tekst og billeder på Skildpadder ABC om varmepærer. Vi vil fremover kun anbefale Halogen spot varmepære. 

Spørg ikke efter de invasive skildpaddearter

Guløret terrapin og invasiv.

Lad nu være med at spørge os om vi har guløret-, og rødøret terrapiner der kan adopteres til en havedam eller akvarium, de er invasive skildpaddearter, og derfor ulovlig at købe, sælge og give væk! Det er simpelhen at udvise manglende respekt. Vi svarer ikke på de henvendelser.

Sæt dig ind i reglerne om de invasive skildpaddearter og hvordan du kan komme af med din egen terrapin, på en god måde - For du kan ikke lovligt anskaffe dig en terrapin.

Find svar her: Miljøstyrelsen invasive dyr

Vi har altid Guppyer til salg, i Esbjerg.
Vi anbefaler at man holder akvariefisk samme med moskusskildpadder. Fisken giver mere liv til akvariet, når moskus. har trukket sig tilbage under deres trærødder og i deres huler. Dyrene lever roligt sammen, moskus. fanger og tager normalt kun de syge fisk.

Skildpadder skifter også deres hud/ham

Skildpadder kaster ikke kun deres skæl, men smider også deres hud/ham fra kroppen. Skildpadder skifter ikke deres ham, på samme måde som slanger gør - Slanger smider deres ham, i hele skind eller større stykker. Skildpaddens ham falder af som hudflager og trævler, man ser det normalt ikke. Hos en vel fodret og rask skildpadde, så skiftes dyrets ham over en ca. 14 dage.

Hvis din skildpadde hele tiden smider hud-trævler og det ikke stopper igen. Så kaldes det abnorm eller overdrevent hamskifte. Normalt vil det være tegn på overfodring eller fejlfodring*, en for høj vandtemperatur, dårlig vandkvalitet, i sjældne tilfælde, kan det være en hudlidelse eller en infektion der rumsterer i skildpaddens krop. Så må du en tur forbi din dyrlæge.

*Vi har haft en del sumpskildpadder inde, med overdreven hamskifte, hvor problemet skyldes fodring. Nogle har fodret deres skildpadde kun med katte-, og hundefoder eller rødt kød. I det foder, er der alt for meget protein i (energi i). Det foder og er beregnet til rovdyr! Rovdyr er pattedyr, deres fordøjelse foregår hurtigt. Skildpadder er koldblodsdyr/krybdy, deres fordøjelsen foregår meget langsomt. Derfor skal krybdyr have krybdyrsfoder der indeholder mindre protein. 

Får din skildpadde for meget protein, så vil skildpadden få blandet andet hudproblemer. Skildpaddens organer vil også på sigt tage skade, i værste fald vil skildpadden dø.

Skyldes skildpaddens hudproblemer en for høj vandtemperatur, så skal du sænke vandtemperaturen. For de fleste sumpskildpadder er det til 20-22 grader. 

Er dit akvarievand forurenet, så må du straks skifte noget af vandet.

Vandkvaliteten forbedres ved at udskifte op til 50% vand med det samme. Husk, når du skifter så meget vand ud, så skal det vand du tilføre akvariet, have samme temperatur som det vand der allerede er i akvariet. Vi skal ikke have flere syge skildpadder.

Måske skal du tænke på om det filter du bruger, skal udskiftes til en kraftigere model.  

Mere om at holde akvarievandet rent: Rent vand og 0 alger

Under hamskiftet vil du se nogle skildpaddearter, blandt andre moskusskildpadder, de vil begynde at bide hudflager af deres ben, de kan også finde på at spise det.

Vil du vide mere om skildpaddens helbred: Sygdom og forebyggelse

Min skildpadde er en "udbryderkonge"

Vi hører igen og igen om og ser på i nyhederne om skildpadder der flygter fra deres udendørsanlæg. Personer står smågrinende og fortæller om deres skildpadde, der er løbet væk mange gange. 

At du har en "udbryderkonge", der må jeg skuffe dig, det er ikke et adelsmærke på din skildpadde-færdigheder, nej, det er det modsatte. Du skulle måske finde dine skildpadder et nyt hjem, hvor de gider passe ordentlig på deres dyr.

Selvfølgelig kan uheld ske, men at det sker igen og igen! Det er ikke skildpadden der er en klovn.

Mange tager for alt let på den opgave det er at holde sine skildpadder sikker indhegnet. Derfor forsvinder der mange skildpadder ud i naturen, hvert år. 

Det handler ikke om at bygge et 2. meter højt hegn, hvilket i mange tilfælde intet hjælper. Det drejer sig om at bruge hovedet og være klogere end en skildpadde. Det er ikke så let som man tror! Du kender godt historien om haren og skildpadden? Kan du huske, hvem der kom først i mål! Nemlig, ja, det var skildpadden. Du er ved at forstå det, så skal vi nok finde ud af det sammen, hvis du læser videre.

Skildpadder kan klatre over næsten alt. Derfor er den bedste sikring, at du bukker de øverst 5-10 cm. af hegnet ind imod dammen/anlægget. Benytter du træhegn, lad det øverste bræt hænge 5-10 cm. ind imod dammen/anlægget. Samtidig lægges et lag evt. fliser/chaussesten indvendigt langs hegnet eller grav fliser ned under hegnet, så skildpadder ikke kan grave sig ud.

Vi har siden: Flugtsikkert anlæg - hvor vi fortæller om hvad skildpadder kan og hvordan vi holder dyrene sikkert inde i deres anlæg.

På siden: Skildpadde fjender DK - Hvor vi fortæller om de fjender skildpadder møder i den danske natur.

Skildpadder der er sluppet ud i naturen, de er medvirkende til at danske dyr forsvinder og måske uddør? Sæt ikke skildpadder ud i naturen - Hvad betyder det for biodiversiteten i den danske natur?

Kom nu ind i kampen, det er din skildpaddes liv du gambler med. Er du herre over et dyrs liv og mangler viden, så må du se at skaffe dig den viden du mangler.

Skildpadder ABC

Moskusskildpadder kan sammen med fisk

720 l. moskusskildpadde akvarium hos Skildpadder ABC

Ny pasningsvejledning til alle moskusskildpadde-arter

Pasningsvejledning for:

Pasningsvejledning printes ud nedenfor ↓

Vores pasningsvejledninger, kan frit printes ud.

Link til: Pasningsvejledninger andre sumpskildpaddearter

Ny pasningsvejledning Moskusskildpadder (Sternotherus odoratus og minor og carinatus)

August 2020. Denne pasningsvejledning kan benyttes til alle moskusskildpaddearter: Alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus) - Snap moskus. (S. minor) - Pyramide moskus. (S. carinatus)

Skælskifte er en normal del af sumpskildpaddens liv

Cooter hvor skælplader er ved at løsne sig, de falder normalt selv af. Det er helt som det skal være hos en skildpadde der lever det gode skildpaddeliv.

Skildpadder skifter både skæl og hud/ham regelmæssigt, hvis dyret ellers passes rigtigt.
 
Alle krybdyr skifter deres hud og skæl. Alle kender en slange der skifter sit ham, det er det samme skildpadden gør.
 
Skifter din sumpskildpadde ikke skæl (undtaget er moskusskildpadder og snapskildpadder), så skal du gennemgå dit anlæg og skildpaddens foder.
 
  • Har skildpadden en tør solplads, at kravle op på?
  • Har skildpadden en varmepære (30-35 grader på solpladsen)?
  • Har skildpadden en UVB-pærer der fungerer (virker max. 1. år)?
  • Får skildpadden det rette sumpskildpaddefoder?
  • Får din skildpadde vitaminer, mineraler og kalk?
 
Du kan få meget mere besked om skæl og hud/ham skift: Skjoldproblemer
 
SkildpaddeShop.dk kan hjælpe dig med alle de ovennævnte produkter.

Ikke alle vil din skildpadde det bedste!

Foto fra dansk samler! Personer med samlermani kan typisk dække skildpaddens behov. Vil du aflevere din skildpadde til det her svineri?

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til! Hvis ikke vi må hjælpe dig, er der nogler personer vi synes du skal undgå. 

Personer med samlermani eller skildpaddehoarder: som de også kaldes, de magter tit ikke opgaven. Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle/hoarde alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Du kan let kende dem, "de vil kontakte dig for at må modtage din skildpadde!" Såsnart de har set eller hørt om, du mangler hjælp. 

Profitjæger! Aflever ikke din landskildpadde og sumpskildpadde til profitjæger. De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrenes bedste - de tilbyder ikke din skildpadde de rette forhold (det koster at holde skildpadder ordentligt!) og er ligeglade med, hvem din kæleskildpadde havner hos (bare de betaler!) Vi kender flere profitjæger.

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du først sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første og nærmeste dam eller sø, den nye ejer er kørt forbi. Skildpadder i naturen

Sæt ikke din skildpadde ud i naturen: Det er livsfarligt for skildpadden, at blive efterladt i den danske natur. Skildpaddens fjender i naturen

Vi kan - modtage skildpadder og passe skildpadder