Har du set en skildpadde i den danske natur?

Denne side er opdateret d.15. okt. 2019

Bliv skildpaddespotter for Sumpskildpadder.

Kontaktinfo. Sumpskildpadder 

Vi vil gerne have jeres observationer af skildpadder, i naturen eller fra steder, hvor skildpadder ikke hører hjemme også de dødfunden. Vi vil også meget gerne vide, hvis I ser skildpadder gentagende gange, på den samme lokalitet.

Det er vigtig viden, hvor meget påvirker sumpskildpadder, vores naturlige danske dyreliv, på de enkelt lokaliteter. Hvor er skildpadden set, gerne så nøjagtigt, som muligt. Er der et foto, vil det være ekstra flot (det behøver ikke være prof. kvalitet). Vi vil også gerne have lov til, at benytte jeres billeder, hvis vi må, ikke et krav.

Se vores interaktive kort, hvor er der set skildpadde, i Danmark:

  • 2018 
  • 2019 Har du set en skildpadde?

Send dine observationer til Sumpskildpadder

Stor Cooter sumpskildpader, er her set Langesø ved Morud på Fyn. Fotograf Martin Lenskjold.

Passer vores åbningstid dig ikke, så finder vi et andet tidspunkt, der passer dig bedre. 

Vi deler informationen, med Miljøministeriet.

Ønsker du en mere detaljeret information, er du velkommen til at henvende dig til Sumpskildpadder sekretariat.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen

Foto af skildpadder i naturen

Må man fange en sumpskildpadde, i naturen

Har fanger Falster-Krybdyr.dk sumpskildpadder fra naturen. Alt foregår i samarbejde med de respektive lodsejere, her er det den lokale kommune, der har givet tilladelse.

Inden du går i gang, med, at fange sumpskildpadder, så skal du have lov til det, af dammens ejer. Om det er den lokale bonde eller kommunen, der er ejer af dammen, skal man først have fundet ud af.

Må jeg fange en af de forbudte sumpskildpadder? Se mere om det på siden: Lov (jura) Forbud

Det er ikke let, at fange en sumpskildpadde. Det er svært at fange en sumpskildpadde med et fangstnet, i en naturlig dam. 

Man kan bygge en flydende fælde, hvor sumpskildpadden kan kravle op på, og så falde ned i. Flydefælden skal tjekkes dagligt, for sumpskildpadder. 

En jæger må skyde de udsatte sumpskildpadder. Hvis love og regler ellers overholdes.

Det vil være lettest, at fange en sumpskildpadde, allerførst på foråret, hvor skildpadden er vågnet op af sin dvale.

Sumpskildpadder arbejder sammen med Miljøstyrelsen om, at holde skildpadder ude af naturen. Sumpskildpadder modtager gerne de skildpadder der findes og fanges i naturen.

Sumpskildpadder fanger sumpskildpadder, i naturen og tager dyrene ind, i sikre anlæg, hvor sumpskildpadder hører hjemme: Flydefælder

Nu er det bare at vente og håbe på, at skildpadderne hopper ned i netkurven. Nogle ændre planken, så den kan vippe, skildpadden ned i fælden.