Færdig foder til sump- og landskildpadder

Tørrede Mælkebøtte Blade 300gr indeholder massere af calcium og vitamin C. Morgenfrue blomster 500gr. har en forebyggende og helende effekt på dyrene, hvis de går og skranter lidt. Planter er dyrket på økologiske marker. Fodret er et naturligt foder til landskildpadder. Fodret kan enten gives tørt eller lidt fugtigt. Kan købes enkeltvis eller i sampak - Meget mere om fodret på SkildpaddeShop.dk

Denne side er opdateret d.17. marts. 2020

Det viste skildpaddefoder her på siden, kan altsammen bestilles på vores SkildpaddeShop <----- klik 

Kun kr.25 til pakkeshop - Få pakken helt hjem kr.50. Vi har billig fragt til hjemadressen, under Corona.

Vi ser desværre en del skildpadder der bliver fodret med katte- og hundefoder. Hvilket ikke er godt, fordi katte- og hundefoder indeholder alt for meget protein.

Skildpadder skal fodres som skildpadder, fordi skildpadder hører til krybdyr og er ikke pattedyr. 

Skildpadder = krybdyr og skal passes derefter, det er vigtigt at du forstår forskellen på krybdyr og pattedyr. 

Livsbetinget sygdomme hos sumpskildpadder - Bla. forkert fodring!

Overskudet fra vores shop går til at hjælpe skildpadder. Vi har ingen lønninger, alle er frivillige hos Sumpskildpadder.


Find og fang selv foder

Vil du selv ud og finde, fange og plukke foder til dine skildpadder, så er det denne side:  

Hvordan fodrer jeg sumpskildpadder  -  Frisk foder til landskildpadder

Under Corona - Du kan handle uden risiko i vores webshop

Intet overlades til tilfældigheder på vores shop lager.

Vi pakker varer, med de nuværende nødvendige beskyttelsesforanstaltninger inden vi sender til dig. Vi tager denne situation meget alvorligt.

Der er ingen risiko for dig ved, at handle i vores SkildpaddeShop Der er ingen grund til bekymring for smitte uanset hvilken type af varer, du køber i vores SkildpaddeShop. Coronavirus smitter ikke gennem varer og pakker, du rører ved. Det er den klare vurdering fra Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Statens Seruminstitut.

Mere om, hvad vi gør under Corona-krisen

Kvalitets sumpskildpaddefoder

Big Mama viser her vores kvalitets sumpskildpaddefoder.

Kvalitets sumpskildpaddefoder: Vores kvalitetsfoder, benytter vi til alle de sumpskildpadder vi modtager og redder. Vi skal sikre os, at skildpadderne får alt de behøver af mineraler, vitaminer og kalk.

Topkvalitet foder, en foderstick/piller der holder sig flydende, holder facon og smuldre ikke og vil derfor ikke svine dit akvarium eller havedam til.

Fodret har en smag/lugt vores skildpadder tænder på og ikke skal bruge uger på at vænne sig til.

Fodret styrker skildpaddens skjold, skelet, organer, ægproduktion, og aktivitetsniveau. Vi benytter fodret til unger, moskusskildpadder og alle andre sumpskildpaddearter blandt andre Kinesiske trekøl, Terrapiner, Cooter, Moskusskildpadder, Snapskildpadder.

Vi har gennem flere år testet, mange forskellige foder fabrikater, systematisk og med mange skildpadder. Foderplan medfølger.

Vi har kvalitetsfodret i pakninger, fra 1.l./1000ml. Køb mere og spar. 

Indhold: Majsstivelse, hvedegluten, fiskemel, hvedemel, ølgær, æggepulver, fiskeolie, gammarusmel, grønlæbet muslingemel, brændenælder, lucerne, urter, alger, paprika, spinat, persille, spirulina, gulerødder, hvidløg.

Analyse af produktet: Råprotein 39,3%. Råfedt 4,5%. Råfibre 6,2%. Kalcium 0,8-1,41%. Vand 4,8%. Råaske 6,4%.Fosfor 0,5%.

Ernæringsmæssige egenskaber pr. kg: Vitamin A: 30.000 IU/kg, vit D3: 1.500 IU/kg, vit E (D, L-a-tocopheryl acetate) 60 mg/kg, vit B1: 30 mg/kg, vit B2: 90 mg/kg, stab. Vit C (L-ascorbyl monophosphat) 550 mg/kg.

Tekniske hjælpestoffer: Farvestoffer (EU-tilsætningsstoffer).

Husk, fragt til pakkeshop - kun kr.25!

Alle skal have mulighed for at give sin skildpadde det gode liv.

SkildpaddeShop <----klik

Reptomin sumpskildpaddefoder med Yucca

Reptomin med Yucca.

Fodret modvirker ubehagelige lugte i vandet. 

Med Reptomin førsteklasses foder sikrer du dine sumpskildpadder at de får alle de vigtigste næringsstoffer. De ormelignende fodersticks trikker sumpskildpaddens naturlige spisevaner. Fodret indeholder alle vitale ingredienser af vitaminer og mineraler, med et optimalt afbalanceret calcium fosfor forhold, der sikrer skildpadden et sundt skjold og stærkt skelet. 

Reptomin er et velsmagende, afbalanceret hovedfoder til sumpskildpadder, der indeholder alle de vigtige næringsstoffer skildpadden har brug for, så de kan holde sig sunde og udvikle sig gennem et langt liv. Fodersticken flyder på vandet og sumpskildpadder accepterer hurtigt og spiser meget gerne det velsmagende og næringsrige foder. Reptomin foderet er for skildpadden letfordøjeligt, hvilket der er med til at forbedrer vandkvaliteten.

Reptomin foderet indeholder kvalitetsproteiner, sporstoffer, vitaminer og mineraler i det helt rette forhold.

Ved regelmæssig fodring med Reptomin, får du en ekstra bonus ved det at fodret modvirker ubehagelige lugte i vandet, på grund af den særlige yucca-ekstrakt-formel.

Fra Yucca palmen trækker man ekstrakten Sarsaponin. Der hjælper med til at forbedre fordøjelsen af fodret og fjerner toksiner, der giver den dårlige lugt fra tarmen. Det skulle også forbedre sår heling og kan i nogle tilfælde erstatte antibiotika.

Kun kr.98 for 1.l./1000ml. Køb mere og spar. 

Ingredienser: 

Vegetabilsk biprodukter, fisk og fisk biprodukter, vegetabilske proteiner ekstrakter, gær, mineraler, bløddyr og krebsdyr, olier og fedtstoffer, alger.
Analyse:
Råprotein 39,0%, råfedt 4,5%, træstof 2,0%, vandindhold 9,0% Calcium
3,3% Fosfor 1,3%.
Tilsætningsstoffer:
Vitaminer, provitaminer og kemisk definerede stoffer med tilsvarende virkning: vitamin A 29 550 IU / kg, vitamin D3 1845 IE / kg. Forbindelser af sporstoffer: E5 Mangan 134 mg / kg, E6 zink 80 mg / kg, E1 jern 52 mg / kg, E3 Cobalt 0,9 mg / kg. Farvestoffer,
antioxidanter.
1.l./1000 ml 280 gram.

Nyhed - Sumpskildpaddefoder

En flydende foderpille, til dig der vil have et økonomisk foder, der indeholder vitaminer, kalk og mineraler sumpskildpadder ikke kan undvære.

Denne foderpille er vores mest økonomiske foderpille. Vi benytter selv fodret til alle vores sumpskildpadder, kvaliteten er god.

Pris eksempel: 
- 1.l./1000 ml kr.79 - 5 liter kr.299

Sammensætning: Biprodukter af fisk, bløddyr og krebsdyr, korn og grøntsager, gær, alger. 

Foder indhold: protein: 33%, fedtindhold: 4%, råfiber: 4%, rå aske: 8,5.
Tilsætningsstoffer / Kosttilskud / kg: Vitamin A: 12 000 IE, Vitamin D3: 800 IE, E-vitamin: 80 mg, C-vitamin: 25 mg.1.l./1000 ml 320 gram

Er din skildpadde kræsen?

Fodringsskema til sumpskildpadder.

Til skildpadder der gennem lang tid har fået ensformigt foder eller er kræsen overfor nyt foder. Her har vi fundet en god løsning, der har hjulpet mange af vores skildpadder til nyt foder.

Nogle sumpskildpadder vil "bare" spise Grønlandske rejer (det er en livstruende situation). Skildpadder er fra naturen præget til at æde det foder, de finder på deres vej. Så fra naturens hånd er skildpadder ikke kræsen, det er noget vi mennesker gør dem til.

Skifter vi foder, så begrænser vi godbidder til skildpadden, i omlægningsperioden. Din skildpadde kan klare sig med kun lidt foder. Gider skildpadden ikke sit hovedfoder, så kan skildpadden tit klarer sig på godbidder og hvis du bare én gang om ugen bøjer af og giver din skildpadden sit favoritfoder.

Lav en gradvis overgang til det nye foder. Vi anbefaler et langsomt skifte på 8-14 dage, hvor der gradvist bliver blandet mere og mere af det nye foder i det gamle.

Vil skildpadden stadigvæk ikke spise af fodret. Så må du vise, at det er dig der bestemmer, hold fast i dit og stop med at fodre din skildpadde indtil den bliver sulten.

Raske skildpadder kan godt leve uden foder i 1. måned uden foder. Skildpadder er krybdyr og skal passes som krybdyr.

Lad skildpadden undvære foder i en uge og forsøg så at give skildpadden fodret igen. Holder du fast, så vil skildpadden til sidst give efter og spise det foder der serveres. 

Du skal også være opmærksom på, hælder du foder ned i dit anlæg og fodret ligger og flyder i flere timer, på overfladen, så kan det sagtens være at din sumpskildpadde spiser lidt af fodret, uden du selv ser det. Skildpadder har ikke behov for særlig meget foder, som du kan se på billedet, med vores fodringsskema.

Det samme gælder i princippet for landskildpadder.

Bestil kvalitetsfoder til sumpskildpadder og landskildpadder helt uden risiko, på vores SkildpaddeShop - Vil din skildpadde ikke have fodret, så sender du bare foderet tilbage til os og vi bytter til et andet foder.

Kvalitetsfoder til landskildpadder

Græske landskildpadder er godt i gang med dagens ret.

Vores landskildpaddefoder, er basisføde til landskildpadder. Fodret er velafbalanceret, med et bredt indhold af urter, alger og grønt til landskildpadder og planteædende krybdyr. Fodret har en afbalanceret sammensætning tæt på det naturlige, indeholder mineraler, kalk og vitaminer, landskildpadder har behov for.

Fodret har - i passende små mængder - også et optimal indhold af høj kvalitet protein og omega fedtsyrer.

Fodret styrker skildpaddens immunforsvar, skjold vækst, skelet, organer, ægproduktion, og aktivitetsniveau.

Fodret giver vi til alle de landskildpadder vi modtager og redder, både de europæiske og afrikanske arter, dyrene spiser villigt fodret og dyrene skal ikke bruge flere uger til at vænne sig til fodret.

Vi giver selv fodret tørt, men kan også gives med lidt vand over.

Indhold: Majsstivelse, hvedemel, krydderurter, lucerne, hvede gluten, fiskemel, tang, brændenælde, ølgær, gulerødder, spirulina alger, persille, paprika, æggepulver, fiskeolie, spinat, sukker, gammarusmel, muslinger, hvidløg.

Analyse af produktet: Råprotein 13,5%, råfedt 1,5%, rå fiber 11,1%, fugtighed 5,5%, rå aske 8,2%, Ca 1,4%, P 0,5%.

Tilsætningsstoffer: Vitaminer og provitaminer: Vitamin A 24.000 IE / kg, Vitamin D3 1.200 IE / kg, Vitamin E (D, L-α-tocopherylacetat) 48 mg / kg, Vitamin B1 24 mg / kg, Vitamin B2 72 mg / kg, stab. C-vitamin (L-ascorbylmonophosphat) 440 mg / kg. Sporelement: Fe (El) 25,0 mg / kg, Cu (E4) 1,3 mg / kg, Mn (E5) 1,3 mg / kg, Zn (E6) 24,9 mg / kg.

Pre Alpin Testudo Original til landskildpadder

Pre Alpin Testudo Original er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt.

Pre Alpin Testudo Original er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. Anbefales af Landskildpaddeeksperten hos Sumpskildpadder. - Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele - Helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler Planteindhold i Pre Alpin Testudo Original

indhold: Tørstof 92,0 % Fosfor 0,24 % Råfibre 29,6 % Jern 245 mg/kg Råprotein 5,2 % Mangan 26 mg/kg Råaske 5,4% Caroten 19.0 mg/kg Råfedt 2,1% Kobber 3,8 Mg/kg Calcium 0,5 % Zink 20 mg/kg de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. Det vil være god fornuft i at strø vores Nekton Multi Rep over der indeholder mineraler, kalk og vitaminer hen over dette foder. 

 • Tørrede Mælkebøtte Blade 300 gram

  Tørrede mælkebøtter har samme næringsindhold som friske mælkebøtter og er derfor en udmærket kilde til kalk og vitamin C.
  Indhold: 300g.

 • 3. liter foderbøtte

  3. liter foderbøtte kr.19,95 - Med denne bøtte har du altid et godt og tørt sted til dyrenes foder. Køb bøtten én gang og fyld den næste gang op med vores løssalg foder og du sparer på plastik.

 • Tørrede flodrejer

  Tørrede flodrejer kan gives som et lille "mellemmåltid" eller de kan blandes imellem kvalitets foderpiller.

 • Tørret småfisk

  Tørrede småfisk "Smelt" kan du også benytte som et lille "mellemmåltid", nogle gange om ugen.

Vitaminer, mineraler og kalk til alle skildpadder

Nekton Multi Rep

NEKTON-Multi-Rep indeholder 12 vitaminer, 9 aminosyrer og 7 sporstoffer. NEKTON-Multi-Rep blev udviklet i henhold til den nyeste videnskabelige viden og sikrer den grundlæggende pleje af dine skildpadder.

Her benytter vi altid Nekton Multi Rep et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Sumpskildpadder benytter vi Nekton Multi Rep, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder skal hurtigt op i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte Nekton Multi Rep, der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at Nekton Multi Rep er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Husk, sammen med Nekton Multi Rep skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden.

Nekton Multi Rep er et velprøvet produkt. Nekton Multi Rep benyttes af dyrehold og veterinære over hele Verden.

Foderanvisning: 0,25 g NEKTON-Multi-Rep pr. Kg kropsvægt dagligt, eller 3. gange om ugen.

Opbevaring: NEKTON-Multi-Rep skal opbevares på et tørt sted uden sollys mellem 15 ° og 25 ° C.
OPBEVARES IKKE I Køleanlægget !!!

Anbefaling: Desinficeres drikkeskål og foderskål dagligt.

Nekton Multi Rep hjælper og:

 • Tilføjer dyret de nødvendige vitaminer, mineraler, kalk og sporstoffer
 • Styrker dyrets appetit, ved underernæring
 • Hjælper skildpadden og krybdyrets skjold– og hamskift
 • Styrker skildpaddens skjold og skellet
 • Styrker dyret under væksten
 • Styrker dyrets fertilitet
 • Styrker dyret mod stress og øger dyrets aktivitetsniveau
 • Styrker skildpaddens og krybdyrets ægproduktion
 • Er med til at holde skildpaddens skjold, kraftig og solid af kalk, så sumpskildpadden kan overleve vinterens dvaleperiode.* Mere om det nedenfor.

Indeholder 9 aminosyrer

Sammensætning:
dicalciumphosphat, dextrose, calciumcarbonat, magnesiumcarbonat

Analytiske komponenter:
Ca 17,6%, P 8,8%, Mg 0,1%, Na 0,01%

Næringsadditiver pr. Kg:
200.000 IE vitamin A, 40.000 IE vitamin D3, 2.000 mg vitamin E, 360 mg vitamin B1 (thiaminhydrochlorid),
500 mg vitamin B2 (riboflavin), 800 mg pantothensyre (calcium D-pantothenat), 2.500 mg niacinamid , 600 mg vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid), 226 mg folsyre, 3.000 ug vitamin B12 (cyanocobalamin), 10.000 ug biotin, 4.000 mg vitamin C (askorbinsyre), 4.5 mg selen (natriumselenit), 15.000 mg carnitin (L-carnitin) , 2.000 mg taurin, 10.000 mg cholinchlorid, 600 mg jern (jernsulfat, monohydrat), 494 mg zink (zinksulfat, monohydrat), 250 mg mangan (mangan (II) oxid),
155 mg kobber (kobber ( II) sulfat, pentahydrat), 20 mg iod (calciumiododat, vandfrit)

*Kalk er livsvigtigt for skildpadder. Går din sumpskildpadde i dvale, er det livsvigtigt for skildpadden, at der er opbygget et solidt kalkindhold i dyrets skjold. Det bliver du klar over, når du har læst artiklen her: Livet uden ilt skrevet af blandt andre professor Tobias Wang, Zoofysiologi, Aarhus Universitet.

Nekton.dk

Bestil Nekton Multi Rep i den mængde du ønsker, på vores SkildpaddeShop.dk  

 • Sepiaskaller

  Sepiaskaller, giver dine skildpadder, et godt kalk tilskud og holder dyrets næb slebet.

 • Kalkblok

  Vi har kalkblokke til både sumpskildpadder og landskildpadder. Dyrene tager selv kalk, efter behov.

Sepiaskaller

Sepiablæksprutte.

Det er en god ide, at give en sepiaskal til dine skildpadder. Så vil skildpadderne gnave af sepiaskallen, hvilket giver dyrene et godt kalktilskud.

Sepiaskaller bruges som kalktilskud til både sumpskildpadder og landskildpadder.

Sepiaskallerne kommer fra Sepiablæksprutten (Sepia officinalis), som er udbredt i Middelhavet og i den nordøstlige del af Atlanterhavet. Skallen er lavet af kalk og meget porøs og udgør en form for svømmeblære. Blæksprutten kan regulere mængden af gas og væske i det porøse kalklegme og dermed ændre sin vægtfylde i vandet.

Sepiablæksprutten kan man også finde i opskyllet på stranden, når man går en tur langs Vesterhavet. De skaller skal du lige rengøre, med vand og børste inden du giver dem til dine skildpadder.

Kalk opbygger skildpaddens skellet, skjold og hjælper skildpaddens ægproduktion, samtidig giver sepiaskallen skildpaddens næb noget at arbejde med.

Du kan give sepiaskallen hel eller knække den i mindre stykker til dine sumpskildpadder og landskildpadder.

Går din sumpskildpadde i dvale, er det livsvigtigt for skildpadden, at der er opbygget et solidt kalkindhold i dyrets skjold. Mere om dvale og hvorfor skildpaddens skjold er vigtig under dvaleperioden. Dvale uden ilt

Bestil Nekton Multi Rep og andre kalk, mineral- og vitaminprodukter på vores SkildpaddeShop.dk  

Det er hyggelig at håndfodre sine sumpskildpadder

Claus Sumpskildpadder risiker gerne sine fingrer, fordi det er hyggeligt at komme tæt på vores sumpskildpadder.

Moskusskildpadder spiser flydepiller

I videoen spiser moskusskildpadder vores kvalitets sumpskildpaddefoder.
Det er ikke noget problem, at vænne moskusskildpadder til at spise deres foder, fra overfladen. Vi fodre alle vores moskusskildpadder, lige før lyset slukker hos dem. Moskusskildpadder er aften og nataktive, derfor er det en fordel at fodre, på det tidspunkt ellers vil du risikerer at fodret vil ligge og skvulpe rundt, i overfladen, hele dagen. Jo længere tid foderet ligger i akvariet, det mindre interesseret i foderet bliver dyrene.