Du kan aflevere din skildpadde her, vi tager imod sump- og landskildpadder

Hos Sumpskildpadder godkendte internater, ser du dette logo.

Denne side er opdateret d.12. august 2019

Vi giver alle skildpadder en ny chance for at få det gode skildpaddeliv. Sumpskildpadder og vores samarbejdspartnere har stor viden og hjælper og modtager alle slags skildpadder. - Kontakt gerne dem, der er tættest ved dig. De fleste dyr kommer til Esbjerg.

Kontaktinfo:

Pasning/ferie: Vi passer skildpadder i ferien el. livet ud: Hvordan gør jeg?

Andre muligheder?: Hvor kan jeg ellers aflevere en skildpadde? - Se nederst på siden el. KLIK HER

Vi fire internater må hjælpe og modtage alle skildpaddearter, både sump- og landskildpadder.

Vi passer godt på din skildpadde.

- Vi siger aldrig nej! Til at modtage en skildpadde.

- Skildpadder i naturen, der her og nu er enten fanget eller fundet på friland - de dyr tager vi gerne imod, så vi får skildpadderne ud af naturen.  

- Kæle- og privatejede skildpadder af alle slags - de dyr tager vi også gerne imod, men mod betaling. Du kan betale det beløb, du kan eller synes er rimeligt for at aflevere din skildpadde til os.  

Indtil videre vil beløbet være frivilligt, så alle kan være med, og din skildpadde vil fortsat få individuel hjælp. 

Venlig orientering: Vi har kr.250 i udgift på, hver skildpadde vi tager imod. Det er frivilligt at støte arbejdet og ingen må føle dig forlegen ved at aflevere en skildpadde. Vi er her for at hjælpe dig og din skildpadde. 

Kontakt Sumpskildpadder Besøg kan aftales hele ugen.

Vi modtager MobilePay 17426 (5 ciffer)

De forbudte Gul- og rødøret terrapiner  giver vi også en chance for at få det gode skildpaddeliv. EU & dansk lov imod terrapiner

Praktisk information

Transport af skildpadder, vi er klar.

 1. Vi betaler ikke for din skildpadde. 
 2. Når skildpadden er afleveret, så tilbageleveres skildpadden ikke igen. Medmindre skildpadden er sat i en pasningsordning.
 3. Er du i tvivl om du kan slippe din skildpadde? Indgå en pasningsordning med os og få tid til at vænne dig til den nye situation.
 4. Kan du ikke selv aflevere din skildpadde? Vi kan tilbyde transport. Ikke gratis. Få et tilbud.

Transport og pasning: Ønsker du at vi skal hente/bringe din skildpadde? - Ønsker du, vi skal passe din skildpadde, vi kan passe både sump- og landskildpadder, i kort tid eller livslang? 

Mere om: Transport  - Pasning 

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning. Alt sammen i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.   

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, immigration, sygdom og tusind andre ting. 

Vores adoptionsklare skildpadder er kun til:

 • personer der har kendskab til skildpadder, deres pasning og behov. 
 • personer, der allerede har skildpaddens hjem klar, inden skildpadden hentes hjem.
 • personer over 18 år. 
 • personer der ikke sælger skildpadden videre.
 • personer der oplyser os deres navn og adresse

Kan du ikke komme til Sumpskildpadder?

Vi holder klar!

Vi kan afhente din skildpadde, mod betaling for kørsel.

Få en aftale om kørsel med vores formand Claus: kontakt@sumpskildpadder.dk 

Vi kører fra Sumpskildpadder Esbjerg og ud til dig.

Vi har mange forskellige anlæg til både sump- og landskildpadder

De forskellige skildpaddearter har forskellige behov og kræver derfor også forskellige anlæg, afrikanske skildpaddearter skal have et anlæg med varme i, andre arter har måske ikke det behov. Moskusskildpadder og Kinesiske trekølsskildpadder skal kunne kravle op fra bunden og op til vandoverfladen.

Nogle skildpadder er måske lidt for arrige, for store, så de trives måske ikke med andre eller de vil være livsfarlige for mindre skildpaddearter, så får de deres eget anlæg. 

landskildpadder har vi så vidt det er muligt i udendørsanlæg i sommerperioden.

Se flere billeder fra Sumpskildpadder

Vi modtager og hjælper mange landskildpadder - Se nogle af vores landskildpaddeanlæg

 • Udendørsanlæg

  Anlæget er bygget op med et mini drivhus, dyrene kan benytte i dårligt vejr.

 • Thor passer på!

  Bemærk, halvtaget, hvorunder dyrene bliver fodret.

 • Stenlandskab

  Dyrene er meget glade for at klatre rundt i stenlandskabet.

Akut hjælp til sumpskildpadder

Akut opbevaring af en sumpskildpadde.

Har du fundet en sumpskildpadde. Hvad gør du indtil skildpadden kan afleveres? 

Find en stor balje, murebalje eller noge du kan have lidt vand i. Læg et par muresten ned i baljen og fyld vand i, så skildpadden stadigvæk kan kravle op på en tør plads (evt. muresten). 

Stil baljen et sted, hvor skildpadden kan trække sig ind i skyggen.  

Skildpadder kan normalt godt klare sig uden foder i 14 dage. Du kan evt. give skildpadden en udvandet reje en gang om dagen indtil skildpadden kan afleveres. 

Ps. rejer er ikke et permanent godt foder til sumpskildpadder. Vi nævner kun rejer her, fordi mange har rejer i deres fryser og det er derfor let lige at give en reje til en sumpskildpadde der trænger til hjælp.

Støt vores udrykningskørsel efter skildpadder

Der er et meget stort behov for at kunne køre ud og hjælpe skildpadder i Danmark. 

Vi håber du vil støtte vores kørsel, så vi kan hente og hjælpe skildpadder hos de skildpaddeejer der er blevet syge, de socialt udsatte og få de skildpadder bragt i sikkerhed, der er fundet ude i naturen.

Hvorfor må skildpadder ikke komme ud i naturen?

Din garanti

Du vil møde "Godkendt Internat", når du afleverer din skildpadde til et af os godkendte internater, de ved, hvad der skal til.

Når du indleverer en skildpadde til os, så vil du møde skiltet "Godkendt internat" det er din garanti, så du sikkert kan aflevere din skildpadde. Miljøstyrelsen har godkendt Sumpskildpadder med håndteringsaftalen, så vi kan modtage de forbudte skildpadder, påvegne af vores samarbejdspartner.

SkildpaddeShop.dk er en del af Sumpskildpadder. 

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet, hos en dyrlæge. Hvilket koster ca.kr.600-900

Find en Krybdyrkyndige dyrlæge 


 Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddeindsamler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Personer med samlermani der ikke kan magte opgaven: Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. En del af dem tror, de kun kan hjælpe skildpadder. Har de overhovedet råd til at holde alle de skildpadder, de får ind? Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det forbundet med store udgifter for Sumpskildpadder at hjælpe dem!

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi.

Vi hjælper og modtager alle slags skildpadder, her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner, se øverst på siden. Om det er landskildpadder eller vandlevende skildpaddder vi får ind, vil vi tage os godt af dyrene. Vi har tid, tid er et af vores vigtigste værktøjer til at finde den gode løsning for din skildpadde. Tid har vi kun råd til fordi, mange hjælper os i vores arbejde. 

Vi ved godt mange har det sådan "ude af øje ude af sind", men skildpadder er levende væsner og har vi først fået en skildpadde (fodrer du først en skildpadden, så er den din!), så skal vi også påtage os ansvaret for dyret og ikke falde til den nemme løsning, der ikke altid giver én den bedste samvittighed.

Transport af en skildpadde - Kan vi mod betaling

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder henter skildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde el. landskildpadde så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan forvilde sig ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder. Se foto.
Godkendt af Miljøstyrelsen 
Vi skal sikre os, at skildpadder ikke forsvinder ud i naturen.

Du kan også benytte en god papkasse eller skotøjsæske. Den viste plastikasse, med snaplåg, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transporten og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro og du minimerer dyrets stress.

Læg gerne nogle aviser ned i bunden, skildpadden vil tit tømme sig under transporten.

Skildpadden kan udmærket klare sig uden vand, gennem Danmark.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre. 

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, læg gerne nogle aviser i bunden, skildpadden vil sikkert tømme sig undervejs. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadde: Landskildpadde skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God turSumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder vi modtager. Hvilket lykkes for alle de lovlige skildpadder.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter - Gul- og rødøret terrapiner. De raske skildpadder, vil vi så vidt det er muligt finde hjem til, det er typisk en zoo der kan modtage sumpskildpadder. En hel del af de skildpadder benyttes i formidlingen, af de problemer sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive humant aflivet. Får vi for mange skildpadder hos Sumpskildpadder, så tager vi os af problemet på en human og ordentlig måde. Vi efterlader ingen skildpadder i naturen, i affaldsspanden og andre mærkelige steder, hvor man ellers kan finde skildpadder. 

Vil du sikre din skildpadde en lang og godt liv: Vi kan passe din skildpadde

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn der henvender sig, fordi de har en skildpadde de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads. Vi kan hjælpe dig, med de rigtige pærer på vores SkildpaddeShop.dk

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.100 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Send ikke og efterlad ikke din skildpadde foran døren til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?
 • Vi kalder det dyreplageri!

Uden aftale, vær sød ikke at stille din skildpadde foran vores dør, uden vi ved det. Det er desværre sket at vi var taget på weekend, da skildpadder blev stillet foran vores dør og alle skildpadder kravlede ud af kassen!

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Tilladelse er fornyet d.1.marts 2018

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta ssp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta ssp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for Sumpskildpadder Esbjerg. Med tilladelse fra Miljøstyrelsen og vores overopsyn, så gælder tilladelsen også for:

Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg/foreninger

Skildpadder kan afleveres til

her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner tager vi godt imod skildpadder.

Hvilke muligheder har jeg?

Hvor kan jeg aflevere en skildpadde:

 • Hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner, hjælper og modtager vi alle skildpadder - Link her Vi giver alle skildpadder en ny chance!
 • *Alle Zoo med en Håndteringsaftale må modtage skildpadder og de forbudte terrapiner, fra Miljøstyrelsen. Husk, spørg først om, hvad de gør ved din skildpadde?
 • Kun dyr der er fundet: Kontakt din lokal politikreds - Der er lidt forskel på, hvordan de takler opgaven.
 • Dyrlæge Til aflivning.

*Miljøstyrelsen ændrer indimellem deres link. Sumpskildpadder kan oplyse dig om, hvem der har en håndteringsaftale. 

Bemærk! Er det en Gul-, Rødøret terrapin du ser, må du ikke fange skildpadden og tage den med hjem, i dit eget akvarium eller havedam. Det kan dog accepteres at skildpadden fanges, hvis skildpadden er på vej til et af ovenstående muligheder - Vi vil gerne have skildpadden ud af naturen.

Kontaktinfo. Sumpskildpadder