Spiselige og giftige planter for landskildpadder

Denne side er opdateret d.16. okt. 2019

Her har vi været ude og plukke ukrudtsplanter, til vores skildpadder. Planterne kan holde sig friske, nogle dage, i køleskab, i en lukket plastic boks, hvor vi hælder en sjat vand i bunden.

Her er lidt forskellige ukrudtsplanter fra vores lokale mark, hybenblomster, kløver, mælkebøtter, skvalderkål, eng gedeskæg, høgeskæg, hundegræs, skovjordbær m.fl.

Både vores landskildpadder og vores sumpskildpadder spiser af planterne.

Husk, altid at give dine landskildpadder mineraler, kalk og vitaminer over de ukrudtsplanter, du giver dine dyr.

Se mere om vores produkt Korvimin med vitaminer og mineraler nedenfor.

Spiselige planter for landskildpadder

Skvalderkål (Aegopodium podagraria)

Her er nogle gode planter, du kan give din landskildpadde. Husk, skildpadden skal have forskellige planter, du kan ikke kun nøjes med at give skildpadden mælkebøtter. 

Vi linker til Wikipedia, Sumpskildpadder støtter dette net-opslagsværk. Altsammen for, at forbedre sumpskildpaddernes liv.

Landskildpaddens spisebord

The Tortoise Table er en engelsk side, med en stor database med billeder af, hvilke planter der er spiselige og ikke er for dine landskildpadder. 

Indhold: Vilde blomster - Have- og stueplanter - Træer, buske og klatreplanter - Græsser og ukrudtsplanter - Kaktus og sukkulenter - Frugt og grøntsager - Akvatiske og semi akvatiske planter.

Direkte til - The Tortoise Table 

Siden er et besøg værd.

Videoen der vises nedenfor, er fra The Tortoise Tabel.

Spiselige planter for dine skildpadder

De planter der vises i denne video, er alle sikre for dine alndskildpadder at æde.

Grene til landskildpadder

Gren fra Birketræ.

Jævnligt giver vi vores landskildpadder grene, de kan gnave og tygge i.

På billedet kravler en Russisk landskildpadde rundt i sin nye gren, alt imens den æder af bladene og gnaver i grenens bark. Det er altsammen godt for skildpaddens næb, grenen er med til at holde skildpaddens næb rask, og som det skal være og vi slipper måske helt for at skulle i gang med at slibe og klippe skildpaddens næb, fordi det vokser enten for langt eller måske endda skævt.

Landskildpadderne kan få en hel del tid til at gå med en gren som aktivitet. Som du kan se på billedet, så har vores landskildpadder også noget de kan kravle og klatre på. Hvilket de kan benytte meget tid med.

Vi benytter gerne grene fra frugttræer der er usprøjtede og birkegrene.

Mineral- og vitamintilskud til landskildpadder - Korvimin

Ukrudtsplanter med vitamin- og kalkpulver strøet over.

Til vores landskildpadder, drysser vi Korvimin mineral og vitamin pulver over dyrenes foder, hver anden dag. 

Korvimin ZVT + Reptil er et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Sumpskildpadder benytter vi Korvimin, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk, er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder, skal hurtigt tilbage i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte Korvimin ZVT + Reptil der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at Korvimin er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Få her, meget mere viden om landskildpaddens behov for kalk

Husk, sammen med Korvimin skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden.

Korvimin ZVT + Reptil er et velprøvet produkt. Korvimin benyttes af dyrehold og veterinære over hele Verden. 

Find Korvimin kalk/mineraler og vitaminer, i vores SkildpaddeShop

UV-lys
Husk din landsskildpadde skal have adgang til enten direkte sollys eller/og UVB-lys, vel at bemærke den rigtige UVB pære. Solens stråler og UVB-lys gør at din landskildpadde kan få gavn af de gode vitaminer, mineraler og foder du giver skildpadden. Du vil også undgå at din landskildpadde får Toblerone skjold eller blød skjold og dermed deform.

Få her, meget mere viden om landskildpadder og UVB-lys

Foder til europæisk landskildpadder

Ukrutsplanter til landskildpadder, er det rigtige foder, til de europæiske landskildpadder.

Læs her om, hvilket foder der er det rigtigt. Men, lige så vigtigt, hvad der er forkert foder til dine europæiske landskildpadder.

Marginata.dk foder til europæiske landskildpadder

Giftige planter på friland

Tulipaner og andre løgplanter anses for at være giftige for landskildpadder.

Man er jo ikke interesseret i at ens landskildpadder skal blive forgiftet, af de planter der er i dyrenes frilandsanlæg. 

Læs om de giftige planter på Marginata.dk

Giftige planter i frilandsanlægget