CITES logo. Conventionen on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

Indførsel og import af dyr og avlsmateriale

Mange hjemkommende turister, bliver taget af de danske toldbetjente, med forbudte dyr souvenir.

Denne side er opdateret d.4. juli 2021
Vi ser desværre flere og flere eksempler på, at private, efter deres ferie i udlandet, tager skildpadder eller andre krybdyr med hjem til Danmark. 
 
Du må ikke som ferierejsende, tage f.eks. skildpadder med hjem, fra din rejse i udlandet. Du skal være registreret som importør i Fødevarestyrelsen, før du kan indføre og importere dyr eller avlsmateriale fra andre EU lande og tredjelande. Det har ingen betydning, om dyret er sjælden eller ej. 
Er du privat og har du tænkt dig, at sælges eller bare overdrage dine dyr til en anden ejer, vil ind- eller udførelsen være omfattet af de kommercielle regler. Du skal derfor have tilladelse af Fødevarestyrelsen. 
 
Hvordan skal man forholde sig? Indførsel og import af dyr og avlsmateriale: Fødevarestyrelsen 
 
Mere om CITES: Miljøstyrelsen
 

Må vi tage skildpadde souvenirs med hjem fra ferie?

Køb ikke souvenir af skildpaddeskjold.

CITES Washingtonkonventionen
 
Køb aldrig souvenir på ferien, der er lavet af havskildpadder og landskildpadder. Der er gået en død skildpadde til, hver gang der sælges en souvenir!

Når I er på rejse i Latinamerika og Caribien, og besøger en hyggelig souvenirbutik, undgå nu de produkter der er fremstillet af skildpaddeskjold, det er armbånd, øreringe, ringe, guitar plekter, kamme og vifter.

Når I besøger en turistbutik eller sælger på stranden, der tilbyder jer souvenir af skildpaddeskjold, så sig gerne til dem, at I ikke vil handle med dem, fordi de ikke tager hensyn, til skildpadder.

Find i stedet for, et sted, hvor de handler med miljøvenlige produkter.

Husk, det er vigtigt, at I nævner det overfor jeres familie og venner, at de skal undgå skildpaddeprodukter, når de bliver skildpadde souvenir tilbudt. Er vi flere kan vi gøre mere.

Havskildpadder er beskyttet af CITES. Så selvom dyret for længst er dødt - eller det kun drejer sig om en genstand lavet af skildpaddens skjold - skal man undgå det.

CITES er en international konvention til kontrol af handlen (over landegrænser) med vilde dyr og planter. Det sker gennem overvågning og regulering af den internationale handel. Målet er, kun at tillade en bæredygtig handel - dvs. at man fjerner ikke mere fra bestandene af vilde dyr og planter, end de kan bære.

Undgå souvenir af skildpaddeskjold