15-08-2021

"Hvorfor skal I have penge, når jeg vil give jer min skildpadde gratis? Skildpadden har da en værdi.

Vi vil også gerne kunne slippe for penge. Alle de skildpadder vi modtager, har vi udgifter på og de udgifter skal dækkes. Vi er private og modtager ingen støtte, for at holde skildpadder ude af naturen.

Vedr. værdi på en skildpadde. En gratis skildpadde, betaler ikke for sine udgifter. Det kan vi ikke holde til. En typisk skildpadde vi modtager, den skildpadde har vi hos os mellem minimum 6. måneder (gælder kun få dyr) og op til flere år, nogle kommer aldrig videre end til os. Udfra det gebyr vi modtager pr. skildpadde, så dækker det beløb kun de faktiske udgifter, vi har på en skildpadde. Det kan gå, fordi vi er frivillige og ikke skal leve af det. Hænger det ikke sammen økonomisk, så må vi selv betale. Men, det er ikke rimeligt at vi betaler for jer der godt kan selv.

Vi modtager ikke en krone fra det offentlige, fonde eller legater. Vi ønsker det heller ikke - det vil bare gøre vores arbejde alt for tungt administrativt og intet bevendt for os eller dyrene.

Vi er nogle frivillige, alle på førtidspension. Vi giver tilbage til samfundet, med den hastighed vi kan og orker. Vi gør noget fornuftigt for skildpadder og den danske natur, og vi har en god tid sammen med dyrene. 

For at kunne holde dyr på en ordentlig måde, så er der udgifter der skal betales. Vi har regninger til kvalitets foder, vitaminer og mineraler, husleje, dyrlæge, el, vand og varme, på grund af sikkerhed og kvalitet i arbejdet, så har vi en jævnlig udskiftning af udstyr, som UVB- og varmepærer, varmelegemer, der skal hele tiden ombygning og ændringer af diverse anlæg, så de skildpadder, vi modtager, de får lige netop de forhold, som de behøver og skal have. Vi passer skildpadder efter deres behov og ikke efter, hvad vi synes er det letteste.

Skulle vi få lidt overskud, så bliver, hver eneste krone brugt til at hjælpe de skildpaddeejer, der måske er blevet syge, og ikke selv kan bringe deres dyr til os, nogle har måske ikke råd til vores gebyr eller på anden måde er kommet i klemme med deres dyr. 

Foto: Tre leopardskildpadder. Tilsammen har de 10 stk. lamper, med orienteringslys, UVB- og varmepærer for kr.3.000.

Her kommer prisen til for anlæg, bundlag, husleje, vand, varme og el, forskelligt udstyr, kvalitetsfoder, tilskudsfoder, rengøring. UVB-pærer (dem er der 3. af) de udskiftes, hvert halve år, pris ca.kr.1200 om året osv.

Vi ved da godt mange ikke bruger de penge, på deres skildpadder. Måske er det grunden til at mellem 60/80% af alle "kæleskildpadder" er syge? Vi vil og er nødt til at passe skildpadder, så de holder sig i live og forbliver raske.

Vil du vide mere om udgifter til at holde skildpadder: Udgifter til skildpadderhold - Rul lidt ned på siden.

Skildpadder ABC