05-04-2020

Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening lukker

Året 2019 har været et travlt år for Sumpskildpadder.

Vi har haft manglet lidt frivillig hjælp til arbejdet. Derfor har vi være nødsaget til at skære ned for vores aktivitetsniveau, til kun at modtage skildpadder og finde nye hjem til de skildpadder vi havde klar til adoption. Vi har også været nødt til at betale os fra bogholderi. Det har givet os mere tid til dyrene, men ikke hjulpet på vores økonomi.

Året var også lidt frustrerende, vedrørende de invasive skildpaddearter. Vi har siden forbuddet taget imod de Gul- og Rødøret terrapiner, arbejdet hårdt for at få det offentlige Danmark til at tage ansvar og være med til at dække nogle af vores udgifter, ved håndteringen af de invasive skildpaddearter. De udsatte sumpskildpadder er med til at ødelægge biodiversiteten i den danske natur. Det er desværre ikke lykkedes os, at få det offentlige til at støtte arbejdet?

Vi har derfor forsøgt i perioder at tage en minimumspris for at aflevere terrapiner/invasive arter. Det resulterede i, at næsten ingen dyr blev afleveret. Mange skildpaddeejer er desværr meget lidt interesseret i at påtage sig et ansvar, overfor deres egne dyr? Er tingene gratis, så vælter det ind med skildpadder. Gratsi aflevering, vil vi meget gerne tilbyde nogle skildpaddeejer, men umuligt kan tilbyde alle.

Vi kender godt vores sociale ansvar, derfor har vi aldrig sagt nej til at modtage en skildpadde, det er også noget vi har oplyst om på vores net-platforme.

I bund og grund er det selvfølgelig heller ikke vores ansvar, at tage gratis imod alle skildpadder, ansvaret for en skildpadde er nu engang ejerens. Vi vil gerne, men vores faste udgifter skal betales, love og regler skal holdes og ikke mindst skal dyrene passes og plejes.

Desværre har Corona sænket vores indtægter til et niveau, hvor det ikke længere er et økonomisk grundlag for os, for at redde og modtage skildpadder og passe på den danske natur.  Derfor er det nødvendigt at vi opføres os med rettidig omhu, inden andre skal klare opgaven for os.

Vi vil gerne kunne fortsætte med at dele vores viden og oplysninger ud om skildpadder.

Det offentlige kunne få meget naturbeskyttelse hos os, for få kroner. Vi er frivillige, derfor er der ingen lønomkostninger. Men, vi har forsøgt alt hos Miljøstyrelsen mv.

De ikke invasive skildpaddearter, kan vi finde nye hjem til. Det kan tage måneder og endda år at få en skildpadde rask nok til videre adoption. Men, de skildpadder modtager vi dog normalt lidt for (kr.50-200), når de adopteres. Vi skal heller ikke opbevarer adoptionsduelige skildpadder, i vores egne anlæg indtil de dør, hvilket ikke er gratis. Det er netop, hvad vi skal med de invasive skildpadder.

Vi taler jo ikke om at skulle holde et lille hobbyanlæg i gang. Det er flere hundrede skildpadder vi tager os af.

Vi har kun vores SkildpaddeShop.dk <---- Klik, hjælp os 

Det gode ved at handle på shoppen, er at små handler også hjælper skildpadder - derfor kun kr.25 for fragt til pakkeshop.

 

Men mere alvorligt er Coronakrisen – I forlængelse af ovenstående - Det offentlige har nydt godt af vores hjælp i årevis, hvor vi har modtaget invasive skildpadder. Jeg nævnte tidligere, at det offentlige ikke vil støtte vores arbejdet med de invasive skildpaddearter?

Vi har potentielt holdt flere tusinde terrapiner ude af den danske natur, gennem årerne. Vi kunne droppe de invasive arter, og spare mange penge. Men vi mener ikke det er interessant at holde en forening som vores åben, hvor vi kun kan hjælpe de ikke invasive skildpadder. Det har aldrig været foreningens formål.

Vi mener i bestyrelsen derfor ikke længere at der er et grundlag for en forening som Sumpskildpadder, i Danmark, hvor vi fortsat nærmest gratis og alene skal påtage os ansvaret, for at tage imod og holde liv i de invasive skildpaddearter. Der er fortsat mange zoologiske haver der kan og må modtage invasive skildpaddearter. De afliver generelt dyrene - Hvorfor de zoologiske haver heller ikke får mange kæleskildpadder ind. Fordi skildpaddens ejer ikke vil have sin skildpadde aflivet. Vi har indtil nu kunne holde liv i de modtagende kæleskildpadder. Vi har været glad for arbejdet, så viste vi skildpadden ikke ville blive smidt ud i naturen.

Heldigvis får de samme zoologiske have nu økonomisk hjælp, fra regeringen, så de kan fortsætte deres hjælp, med at "aflive skildpadder" også efter coronakrisen. 

Med vores lukning, vil masser af skildpadder nu ende deres liv enten i naturen eller hos skildpaddehoarder, personer med overdreven samlermani. Personer der typisk ikke har råd til at passe de indleverede skildpadder ordentligt. Dyrene mangler typisk ordentligt foder, rent vand og en solplads.

Der er ingen der er mere ærgelige over situationen end os her hos Sumpskildpadder.dk - Vi ved, hvor stort et behov der er for at hjælpe skildpadder, skildpaddejer og dansk natur.

Bestyrelsen vil derfor anbefale at vi nu tager første skridt til at nedlægge Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening.

Vi har nu ikke længere behov for den ekstra og nødvendige indtægt vores SkildpaddeShop gav os. Derfor er: 

SkildpaddeShop.dk nu sat til salg - med eller uden varelager. 

P.b.v.

Formand Claus Sand

E-mail.: skildpadder.abc@gmail.com