04-03-2020

Er din skildpadde kræsen?

Til skildpadder der gennem lang tid har fået ensformigt foder eller er kræsen overfor nyt foder. Her har vi fundet en god løsning, der har hjulpet mange af vores skildpadder til nyt foder.

Nogle sumpskildpadder vil "bare" spise Grønlandske rejer (det er en livstruende situation). Skildpadder er fra naturen præget til at æde det foder, de finder på deres vej. Så fra naturens hånd er skildpadder ikke kræsen, det er noget vi mennesker gør dem til.

Skifter vi foder, så begrænser vi godbidder til skildpadden, i omlægningsperioden. Din skildpadde kan klare sig med kun lidt foder. Gider skildpadden ikke sit hovedfoder, så kan skildpadden tit klarer sig på godbidder og hvis du bare én gang om ugen bøjer af og giver din skildpadden sit favoritfoder.

Lav en gradvis overgang til det nye foder. Vi anbefaler et langsomt skifte på 8-14 dage, hvor der gradvist bliver blandet mere og mere af det nye foder i det gamle.

Vil skildpadden stadigvæk ikke spise af fodret. Så må du vise, at det er dig der bestemmer, hold fast i dit og stop med at fodre din skildpadde indtil den bliver sulten.

Raske skildpadder kan godt leve uden foder i 1. måned uden foder. Skildpadder er krybdyr og skal passes som krybdyr.

Lad skildpadden undvære foder i en uge og forsøg så at give skildpadden fodret igen. Holder du fast, så vil skildpadden til sidst give efter og spise det foder der serveres. 

Du skal også være opmærksom på, hælder du foder ned i dit anlæg og fodret ligger og flyder i flere timer, på overfladen, så kan det sagtens være at din sumpskildpadde spiser lidt af fodret, uden du selv ser det. Skildpadder har ikke behov for særlig meget foder, som du kan se på billedet, med vores fodringsskema.

Det samme gælder i princippet for landskildpadder.

Bestil kvalitetsfoder til sumpskildpadder og landskildpadder helt uden risiko, på SkildpaddeShop - Vil din skildpadde ikke have fodret, så sender du bare foderet tilbage til os og vi bytter til et andet foder.