Akuthjælp til skildpadder

Denne side er opdateret d.7. juni 2019

Har du fundet en sumpskildpadde el. landskildpadde. Hvad gør du indtil skildpadden kan afleveres?

Sumpskildpadder må og kan modtage alle skildpadder, både sump- og landskildpadder. Find dine muligheder her

Akuthjælp til sumpskildpadder

Akut opbevaring af en sumpskildpadde.

Bemærk! Er det en rød- guløret terrapin du har fundet, må du réelt set ikke tage skildpadden med hjem! Men, hvis du vil afleverer skildpadden til Sumpskildpadder eller dem med en håndteringsaftale så kan det forsvares (link virker ikke altid, Miljøstyrelsen ændrer tit deres sider?)

Find en stor balje, murebalje eller noget du kan have lidt vand i. Læg gerne et par muresten, en flise, ned i baljen og fyld vand i, så skildpadden stadigvæk kan kravle op på en tør plads.

Om sommeren, kan du stille baljen et sted, hvor skildpadden ikke står i direkte sollys. Skildpadden skal hele tiden kunne komme ind i skyggen.

Skildpadder kan normalt godt klare sig uden foder i 14 dage. Du kan evt. give skildpadden regnorm, snegle, en udvandet reje en gang om dagen indtil skildpadden kan afleveres. 

Ps. rejer er ikke et permanent godt foder til sumpskildpadder. Vi nævner kun rejer her, fordi mange har rejer i deres fryser og det er derfor let lige at give en reje til en sumpskildpadde der trænger til hjælp.

Du skal være opmærksom på, at nogle sumpskildpaddearter må ikke komme videre til private. Mere om Lov (Jura) Forbud

Akuthjælp til landskildpadder

Landsskildpadder kan indendørs gå i en stor balje, papkasse, badekar gerne med aviser i bunden. Udendørs kan man evt. benytte en palleramme, den kan stilles ud på græsset. I de løsninger kan skildpadden udmærket gå i nogle dage. 

Stiller du skildpaddens kasse, palleramme udendørs og i solen, så skal du sørge for at skildpadden hele tiden kan komme i skygge og finde læ for vejret.

Husk at stille en skål vand frem til skildpadden. Skildpadden kan udmærket klare sig uden foder i en uge. Hvis du vil give skildpadden lidt foder, kan du evt. plukke mælkebøtteplanter, skvalderkål og græs, hvilket er dyrets normale foder. Har du et salathoved liggende, vil skildpadden normalt også gerne spise af det.

Få hjælp til din skildpadde

SkildpaddeTaxa

Hvor kan jeg aflever min skildpadde, og skildpadden vil få en ekstra chance for at få det gode skildpaddeliv:             Sumpskildpadder & samarbejdspartner

Vi afliver ikke bare de indleverede skildpadder.

Vi har også en SkildpaddeTaxa hvis du mangler hjælp til at hente skildpadden, desværre kan vi ikke tilbyde gratis afhentning.

Hvor kan jeg ellers afleverer min terrapin?

  • Andre der har en Håndteringsaftale til at må modtage terrapiner, fra Miljøstyrelsen. Husk, spørg først om, hvad de gør ved din skildpadde?
  • Kontakt politiet.
  • Dyrlæge Til aflivning.

Kontakt og find Sumpskildpadder