Landskildpadder

Ukrudtsplanter, er det bedste foder til Afrikanske og europæiske landskildpadder.

Denne side er opdateret d.14. juli 2021

Vi kan modtage landskildpadder: Kontaktinfo.

Vi kan også passe din skildpadde i din ferie, under under uddannelse, sygdom eller over længere tid.

Hvordan sikrer jeg mit udendørs skildpaddeanlæg, så skildpadder ikke løber væk?

Flugtsikre dit anlæg

Fodret der vises her på siden kan du finde på SkildpaddeShop.dk De har det meste til alle skildpaddearter.

Europæiske landskildpadder

Græske landskildpadder (Testudo hermanni)

- Græsk landskildpadde (Testudo hermanni)

- Maurisk landskildpadde (Testudo graeca)

- Russisk landskildpadde (Testudo horsfieldii)

- Bredrandet landskildpadde (Testudo marginata)

- Dalmatinsk landskildpadde (Testudo hermanni hercegovinensis)

- Dværgform af bredrandet landskildpadde (Testudo marginata weissingerii, mv.)

Læs meget mere om ovenstående landskildpaddearter: Marginata.dk 

UVB-lys: Græske landskildpadder og andre europæiske landskildpadder, benytter 5,0 UVB pærer. Find dine pærer hos SkildpaddeShop.dk

Nekton Mulit Rep - Vitaminer, mineraler og kalk til alle landskildpadder

Fås i pakninger mellem 35 gr. og 700 gr. Her sammen med Sepiaskaller. SkildpaddeShop.dk

Nekton Mulit Rep -  Er de vitaminer, mineraler og kalk vi benytter til alle vores landskildpadder, her hos Skildpadder ABC.

Hvorfor vi skriver om vitaminer, mineraler og kalk på denne side, er, at det er så vigtigt at dine landskildpadder får ekstra af det hele. Så vi sikrer os, at vores landskildpadder har et godt skelet og skjold, kan lægge gode æg, der giver sunde og levedygtige baby landskildpadder. 

Til vores landskildpadder, drysser vi Nekton Multi Rep vitamin, mineral og kalkpulver over dyrenes foder, hver anden dag. 

Hvor meget Nekton Multi Rep pulver strør vi ud over fodret? Se foto HER

Nekton Multi rep er et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos SkildpadderABC benytter vi Nekton Multi Rep, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk, er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder, skal hurtigt tilbage i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte Nekton der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at Nekton er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

NEKTON Multi Rep indeholder alle vitaminer, mineraler og kalk dine skildpadder og krybdyr har behov for. Find det på SkildpaddeShop.dk

Husk, sammen med Nekton skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden.

De dage dyrene får pillefoder, der indeholder vitaminer og mineraler, der underlader vi at give dyrene ekstra Vitamin og mieralpulver.

Landskildpadder: Drys Nekton Multi Rep dagligt ud over landskildpaddens foder, det være sig ukrudtsplante, Pre Alpin tørpiller blødt op med vand, salater og andet foder, i et tydeligt lag. 5 gr. Nekton til 330 gr. grønt.   

Sumpskildpadder: Bland Nekton Multi Rep et par gange om ugen i friskfoder, put ind i fisk, kylling, bland det I fiskefars, regnorm. Så det ikke skylles væk, så snart det kommer under vandet. 5 gr. Nekton til 150 gr. fisk, kylling, fiskefars og andet.

Krybdyr: Drys dagligt fodret over de levende larver, insekter og friskfoder. 5 gr. Nekton Multi Rep til 125 gr. foder.

Nekton indeholder aminosyrer, der er værdifulde for skildpadder og krybdyr såsom lysin, valin, arginin og tyrosin. Det medfølgende vitamin K1 er en af ​​de mest vitale faktorer i dannelsen af ​​koagulationsfaktorer i blodet.

L-carnitinen tjener som en afgørende katalysator i cellemetabolismen. Desuden indeholder Nekton cholinchlorid som en vigtig del af nerve- og levermetabolismen.

Nekton Multi Rep:

 • tilføjer skildpadden de nødvendige vitaminer, mineraler, kalk og sporstoffer
 • styrker dyrets appetit, ved underernæring
 • gør skildpaddens skjold– og hamskifte muligt
 • styrker skildpaddens skjold og skellet
 • styrker skildpadden under væksten
 • styrker skildpaddens fertilitet
 • styrker skildpadden mod stress og øger dyrets aktivitetsniveau
 • styrker skildpaddens ægproduktion
 • forebygger skildpadden mod sygdomme og skjold- og skellet problemer

Ingredienser: 

Indeholder 9 aminosyrer

Sammensætning:
dicalciumphosphat, dextrose, calciumcarbonat, magnesiumcarbonat

Analytiske komponenter:
Ca 17,6%, P 8,8%, Mg 0,1%, Na 0,01%

Næringsadditiver pr. Kg:
200.000 IE vitamin A, 40.000 IE vitamin D3, 2.000 mg vitamin E, 360 mg vitamin B1 (thiaminhydrochlorid),
500 mg vitamin B2 (riboflavin), 800 mg pantothensyre (calcium D-pantothenat), 2.500 mg niacinamid , 600 mg vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid), 226 mg folsyre, 3.000 ug vitamin B12 (cyanocobalamin), 10.000 ug biotin, 4.000 mg vitamin C (askorbinsyre), 4.5 mg selen (natriumselenit), 15.000 mg carnitin (L-carnitin) , 2.000 mg taurin, 10.000 mg cholinchlorid, 600 mg jern (jernsulfat, monohydrat), 494 mg zink (zinksulfat, monohydrat), 250 mg mangan (mangan (II) oxid),
155 mg kobber (kobber ( II) sulfat, pentahydrat), 20 mg iod (calciumiododat, vandfrit)

UVB- og varme: Sammen med en UVB-pære og en varmepære så sikrer du dine skildpadder det gode liv.

Bad og vand

Landskildpadder bader frivilligt. Du må ikke tvinge dyret i bad.

Selvfølgelig skal landskildpadden ikke tvinges i bad! Det er en skrøne, at tro, at landskildpadden skal i bad, denne skrøne efterleves af både dyrehandlere og nogle dyrlæger og desværre tusindvis af andre der ikke sætter sig ordentlig ind i, hvordan deres skildpadder skal passes.

Skildpadden skal have adgang til vand også gerne til en så stor skål med vand, så skildpadden selv kan tage et bad, hvis dyret vil. Vi skal ikke tvinge skildpadden til et bad, skildpadden skal helt frivilligt selv vælge at kravle op i vandbaljen.

Nogle landskildpadder vil meget gerne tømme sig, i deres vandskål eller badevand, lad dyrene om det. Så må vi jo bare skifte vandet lidt oftere, så skildpadden altid har adgang til frisk vand.

Der er ret logisk, hvis man tænker sig lidt om, du skal ikke bade din landskildpadde. Tænk på, hvordan lever landskildpadden ude i naturen? Kommer der nogle forbi og bader landskildpadden ude i naturen? Nej, vel. 

Mange af de steder, hvor landskildpadder lever, er der også tit meget tørt klima, hvor skildpadden kun får væske gennem de planter og vækster skildpadden æder.

Skildpadden kan selvfølgelig være blevet så møj beskidt, at et bad, er på sin plads.

Læs mere om skildpadens behov for vand: bad og vand

Leopardskildpadden (Geochelone pardalis), lever naturligt i Afrika. Leopardskildpadden vil have en skjoldlængde på 25-45 cm. Det er derfor nødvendigt, at man tænker sig godt om, inden man anskaffer sig en leopardskildpadde. Andre underarter af Leopardskildpadden, fra Somalia og Ethiopien kan blive temmelig store, helt op til 75 cm i skjoldlængde.

Bliver landskildpadder ensomme?

Russisk og græsk landskildpadde.

Landskildpadder kan udvise det vi vil kalde "depression", af en partner/mage. Vi har adskillige tilbagemeldinger om landskildpadder der har mistet en livslang følgesvend, hvor den ene landskildpadde pludselig dør, flere har observeret at den tilbageværende skildpadde, måske er holdt op med at spise eller måske hænger med næbet, i et hjørne af anlægget. 

Vi hænger gerne et spejl op, til landskildpadder der går alene.

Vi begynder først at sætte landskildpadder sammen efter de har afsluttet deres karantæne, der varer mellem 1. mdr. til 3. mdr. Længden afhænger af om skildpadden har levet alene eller skildpadden har gået sammen med andre landskildpadder.

Den ensomme skildpadde finder tit "trøst" ved et spejl og lægger sig op ad spejlet. Her bliver den ene skildpadde til to skildpadder.

Billedet viser to perlevenner en russer og en græker, de har hinanden og deres foder, de gider ikke spejlet.

Da vores russiske ven var alene, der ville han slås med os der fodrer ham. Vi gav ham et spejl, så lod han os være og gav i stedet for ham "bag ved" spejlet det glatte lag. Det stod på i nogle minutter, så var der tid til at sole sig og samle kræfter til den næste omgang.

Det endte med at vi satte ham sammen med vores græske landskildpadde han "Frida". Nu er han holdt helt op med at være aggressiv. Russiske hanner er kendt for at være nogle temperamentsfulde skildpadder.

Planter til skildpaddens terrarium

Aloe Vera planter er ikke giftige for skildpadder. Skildpadden kan spise af planten i moderate mængde, for meget, så kan det dog virke som et afføringsmiddel.

Her kan vi anbefale dig at benytte Figenkaktus (Opuntia kaktus), Sukkulenten - (Crassula ovata) "kaldes også pengetræ", Aloe vera planter, Hawaii-blomst (Hibiscus rosa sinensis),. Planterne kan tåle, at stå i et terrarium og er ugiftige for skildpadder.

På grund af sprøjtegifte, skal du huske, at de nye planter, skal overskylles godt og grundigt og planterne skal stå i karantæne, i en måned, inden de stilles ind i et skildpadde terrarium. Du kan ellers ikke være sikker på, at sprøjtegiftene er ude af planten.  


Frugt og grønt, du ikke skal give dine skildpadder

Avocado, tomat, peberfrugt, aubergine, bønneskud, brocolli, blomkål, selleri, chili peber, purløg, citrus frugter, majs, stikkelsbær, løg, ærter, pastinak, granatæbler, kartofler, ribs, rabarber, spinat, svampe, solbær. Kål: Rødkål, Savoykål, hvidkål og spidskål.


Grønt du kan give dine skildpadder 

Denne liste, fortæller dig, hvor meget du må fodre, dine skildpadder med den pågældende grøntsag.
 
Spise meget: Artiskok, hele planten kan spises. Vårsalat.  
 

Spise moderat: Bønner. Rosenkål. Cikorie. Agurk. Karse. Dild. Frisee salat. Zuzzhini, kun blomsten kan du fodre med, ikke blade og frugten. Grønkål. Kinesiske kåltyper (pak choy, bok choy og gai choy). Radicchio salat. Lollo Rosso salat. Rucola salat. Romainesalat. Radiser, kun bladene. Hvide radiser, kun bladene. Jerusalem artiskok, kun blomster og blade.

Spise kun lidt: Rødbeder. Gulerødder. Asparges, dog skal du ikke give bærrene (ved frøstand) til dine dyr, de er moderat giftige. Sølvbeder. Squash kun blade og blomsten. Iceberg salat. Spinat. Græskar. Foderroe, kun bladene.  


Til skildpadder der spiser frugt 

Spise kun lidt: Æble. Banan. Brombær. Kirsebær. Druer. Melon. Champion. Nectarin, fersken og aprikos undgå stenen. Pære. Blommer. Jordbær.  

Husk, du kan ikke nøjes med, kun, at give dine skildpadder et slags foder, dyrene skal have afvekslende foder.

Landskildpaddens spiser planter

Link til vores siden, med spiselige planter HER

Spiselige planter kan du finde meget mere om på den engelske side The Tortoise Table. De har en stor database med masser af billeder af, hvilke planter der er spiselige og ikke er for dine skildpadder. 

Indhold: Vilde blomster - Have- og stueplanter - Træer, buske og klatreplanter - Græsser og ukrudtsplanter - Kaktus og sukkulenter - Frugt og grøntsager - Akvatiske og semi akvatiske planter.

Denne side er et besøg værd: Link direkte til siden The Tortoise Table 

 

Færdigfoder til landskildpadder

Eksempel: Pre Alpin Testudo Original er et foder, vi benytter hos os, dog kun om vinteren, er det et glimrende foder, når det er svært, at finde planter, til dyrene udenfor.

 • Pre alpin er fra økologisk dyrkning
 • Ekstremt porteinfattig og rig på råfiber
 • Fremmer kroppens udrensning
 • Udgør en fodring, der er meget nær landskildpaddernes naturlige fødevalg
 • Sikrer optimal råfiberforsyning og dermed en optimal og sund tarmflora
 • Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele
 • Kan gives til fri optagelse
 • Helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler

Pre Alpin Testudo Original opblødes i vand og serveres med mineral og vitamin oven på.

Landskildpaddefoder kan du finder du på SkildpaddeShop.dk


Hvis du har mistanke om, at din skildpadde reagerer negativt på et foder, så bør du straks søge veterinær rådgivning.

Kvalitetsfoder til landskildpadder

Græske landskildpadder spiser kvalitetsfoder fra SkildpaddeShop.dk

Vores landskildpaddefoder, er basisføde til landskildpadder.

Fodret er velafbalanceret, med et bredt indhold af urter, alger og grønt til landskildpadder og planteædende krybdyr. Fodret har en afbalanceret sammensætning tæt på det naturlige, indeholder mineraler, kalk og vitaminer, landskildpadder har behov for.

Fodret har - i passende små mængder - også et optimal indhold af høj kvalitet protein og omega fedtsyrer.

Fodret styrker skildpaddens immunforsvar, skjold vækst, skelet, organer, ægproduktion og aktivitetsniveau.

Fodret kan gives til alle landskildpadder, skildpadden spiser villigt fodret og skal ikke bruge flere uger for at vænne sig til fodret.

Vi giver selv fodret tørt, men det kan også gives med lidt vand over.

Indhold: Majsstivelse, hvedemel, krydderurter, lucerne, hvede gluten, fiskemel, tang, brændenælde, ølgær, gulerødder, spirulina alger, persille, paprika, æggepulver, fiskeolie, spinat, sukker, gammarusmel, muslinger, hvidløg.

Analyse af produktet: Råprotein 13,5%, råfedt 1,5%, rå fiber 11,1%, fugtighed 5,5%, rå aske 8,2%, Ca 1,4%, P 0,5%.

Tilsætningsstoffer: Vitaminer og provitaminer: Vitamin A 24.000 IE / kg, Vitamin D3 1.200 IE / kg, Vitamin E (D, L-α-tocopherylacetat) 48 mg / kg, Vitamin B1 24 mg / kg, Vitamin B2 72 mg / kg, stab. C-vitamin (L-ascorbylmonophosphat) 440 mg / kg. Sporelement: Fe (El) 25,0 mg / kg, Cu (E4) 1,3 mg / kg, Mn (E5) 1,3 mg / kg, Zn (E6) 24,9 mg / kg.