Rødfodet skovskildpadde (Geochelone carbonaria)

Rødfodet Skovskildpadder fotograf Thomas R. Sumpskildpadder.

Denne side er opdateret d.14. okt. 2019

Så er der serveret for vores to Rødfodet skovskildpadder, hos Sumpskildpadder i Esbjerg.

Idag har de fået lidt æble, hjertesalat, broccoli, tørrede fisk, vindruer uden kerner og en smule gulerod og masser af ukrudtsplanter. Det hele bliver overstrøet med vitamin og kalk tilskud, fra Korvimin - Find det på SkildpaddeShop

Bemærk, det er ikke alle landskildpaddearter du kan give frugt.

Skildpaddens skjold er i naturen normalt glat og afrundet, i fangenskab ser vi tit, at skjoldet udvikler Toblerone toppe. Det skyldes forkert fodring og pasningensfejl.

Længde 45-60 cm.

Jordforhold: Fugtig, med jord, blade, flis, bark, døde planter, sten, rødder. Lavvandet bassin max. halv dybde af skildpaddens skjold højde.

Lokal varmeplads, med op til 45 grader.

Skildpadden går ikke i dvale. Men du bør om vinteren bør sænke rum-temperaturen for skildpadden, så skildpadden får en lavere aktivitet og føler sæsonskifte.

Skildpadden kan holdes udenfor, når der er varmt.

Skildpadden vil være god at have i en gruppe, med to hunner og to hanner.

Arten er beskyttet, rød-liste.

Foder: Skildpadden er omnivorus og spiser både frugt, grønt og kød. Du kan finde skildpaddens foder, i naturen.

Kvalitetsfoder finder du på vores SkildpaddeShop.dk

Lidt om den Rødfoede skovskildpadde

Geochelone carbonaria Wikemedia.

Kønsforskel, er ret let at se på den Rødfoede skovskildpadde. Hannen har et bugskjold der er konkav, buer indad, hunnens skjold er helt fladt på under bugen. Grunden til den buede bugskjold hos hannerne er, at hannens skjold passer til hunnens rygskjold, ved parring og han ikke så let ryger af. 

Nyklækkede skildpaddeunger er ca. 7. cm. lange.

Skovskildpadden har et hårdt skjold og de har udvikle små panserplader på benene. Når skildpadden trækker hovedet ind i skjoldet og sine ben op foran hullet i skjoldet, så der er helt lukket. På den måde har skildpadden et næsten ugennemtrængelig panser, et rovdyr typisk opgiver at trænge gennem, og skildpadden lever endnu en dag.  

I Sydamerika, hvor skovskildpadden har sit udbredelsesområde, her betragtes skildpadden som en delikat spise. Det betyder at skildpadden er udrydelsestruet i mang områder, hvor skildpadden lever.

Skovskildpadden lever i naturen mest af blade og frugt, de går bestemt ikke af vejen for et ådsel eller mindre dyr, hvis lejligheden byder sig.