Du kan indlevere din skildpadde til os

Denne side er opdateret d.28. maj 2020

Vi har hjulpet skildpadder til det gode liv, siden 2011.

Du undgår at din skildpadde:

  • ender hos en skildpaddehoarder - De personer vil tit selv kontakte dig, får de nys om, at du vil af med din skildpadde!
  • giver dig en dårlig samvittighed - Vi tager os af skildpadden.
  • ender ude i den danske natur - Vi sikrer at alle skildpadder får et anlæg, der passer arten.
  • kommer til at mangle noget - Kvalitet og sikkerhed er ikke gratis.

Din skildpadde vil få det gode skildpaddeliv. 

Prisen for at aflevere en sumpskildpadde fra kr.370 

Prisen for at aflevere en landskildpadde fra kr.370

Husk! Aflivning af en skildpadde, koster hos dyrlægen mellem kr.600-900 + kremering kr.300-500

Vi sørger for at din skildpadde vil få det gode skildpaddeliv.

Vi modtager ikke længere de invasive skildpaddearter / guløret-, og rødøret terrapiner

Mere om aflevering af skildpadder nedenfor. 

Vi kan også passe din skildpadde i en ferie eller i lang tid. Fra pr.mdr. kr.185 - Vil du vide mere om Pasning af skildpadde

Skildpadder ABC, Esbjerg - Kontakt Skildpadder.ABC@gmail.com - Vi ringer gerne tilbage.

Din skildpaddeart får de rette forhold

Vi forsøger at give de skildpadder der indleveres, et næsten naturligt liv, i vores anlæg.

Skildpadden vil få det gode liv, med varieret foder, i store og sikre anlæg, hvor skildpadden lever sammen med andre skildpadder, i balancerede grupper, hvor skildpadden ikke glemmer, hvordan det er at være skildpadde.

Vi har anlæg til alle skildpaddearter

Skildpadder vil blive tilbudt anlæg, der passer til den enkelte skildpaddeart. Vi har adskillige udendørsanlæg, hvor vi vil sætte de skildpadder ud, der vil have gavn af at få sol, vind og vejr hen over skjoldet.

Din skildpadde vil få det rette foder, det rette skildpaddeanlæg, det rigtige UVB-lys og varme og rent og filtreret vand og ikke mindst den opmærksomhed en skildpadde kræver, så vi sikrer os at skildpadden også har det godt.

De invasive skildpaddearter de guløret- og rødøret terrapiner kan vi ikke længere modtage, det er kun de zoo der har en håndteringsaftale med Miljøstyrelsen der kan hjælpe med dem.

Er det noget for dig? Skildpadder.ABC@gmail.com 

Hvor kan jeg aflevere min terrapin/invasive skildpaddeart <--- Klik

Pas på skildpadde-hoarder!

Transport af skildpadder

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Når vi transporterer en sumpskildpadde, så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan flygte ud i naturen. Vi benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder.  

Lad være med at transportere dine sumpskildpadder i vand, det bliver de kun mere stressede over, når de plasker frem og tilbage i baljen. 

Den viste kasse kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transporten og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro. 

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømme sig under transporten. 

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ingen vand. 

Transporter vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre. 

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.   

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventuelt læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin.  

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen. 

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte. 

Landskildpadder transporteres bedst, mørkt og tørt.

God tur

Leopardskildpadde og afrikansk sporeskildpadde i vores store og sikrede udeanlæg.

Det eneste vi mangler et flodhesten.