Solplads/landdel æglægningsplads til sumpskildpadder

Denne side er opdateret d.4. juni 2019
 
Scrolle ned og få dig en oversigt over slideshow, i collagen.
! Husk også at se billederne, på side 2. Gå ned til bunden, af denne siden - tryk 2.
 
Her viser vi forskellige muligheder for, hvordan du kan give dine skildpadder en solplads. Der er ikke taget hensyn til om det er gode løsninger. Billederne er kun tænkt som inspiration, til jer, der gerne vil bygge en god solplads, til dyrene.
 
Solplads der er klar til brug, find dem på SkildpaddeShop.dk 

De viste solpladser, varierer meget i kvalitet. Nogle er kun til midlertidig brug, andre er mere med for sjov. 

En solplads/landdel der vil passe til de fleste sumpskildpaddearter og dække deres behov:
1. Temperatur på solplads, voksne dyr 30-35 grader. Vandtemperatur 20-22 grader. 
2. Fjern låg og glas over akvariet. Landdelen bliver for fugtigt. Skildpaddens skjold rådner
3. Både UVB-lys og varme. Altså 2 pærer! UVB 5,0 dækker de fleste skildpadders behov (Pærer med begge dele, findes. Vi synes de generelt er for ringe og for dyre).
4. Solpladsen skal være bygget, så skildpadden kan ligge og blive helt tør. Ellers er der risiko for at skildpaddens skjold vil rådne! Skjoldproblemer
5. Sikring mod katte og børn. Pas på salmonella
6. Indgang og opgang til solpladsen/land, skal være så bred som mulig. Et lille hul, til indgang, det fungerer ikke! Skildpadder skal ikke tænke for meget over opgaven, der ligger foran dem.

Vi skal bygge en solplads, der dækker skildpaddens behov og ikke kun, hvad vi selv synes er muligt. Har du voksne hunner, så er det en god ide, hvis dine skildpadder har en æglægningsplads.

Indret akvarium for de større sumpskildpadder

Indret akvarium for de sumpskildpaddearter der ikke svømmer så godt: moskusskildpadder, Kinesiske trekølsskildpadder m.fl.

Over enhver solplads, bør der hænge både en UVB- og varmepærer til sumpskildpadder: UVB-lys og varme er livsnødvendigt for skildpadder & krybdyr
 


 
Collage af solpladser til sumpkildpadder
 
Har du bygget en god solplads, lad os se et foto og du kan måske få din solplads med i collagen. Alle billeder der kommer med, belønnes med 1. liter kvalitetsfoder, fra vores SkildpaddeShop.dk