Solplads/landdel, æglægningsplads til sumpskildpadder

Denne side er opdateret d.2. maj 2021
 
Scrolle ned og få dig en oversigt over slideshow, i collagen.
! Husk også at se billederne, på side 2. Gå ned til bunden, af denne siden - tryk 2.
 
Her viser vi forskellige muligheder for, hvordan du kan give dine skildpadder en solplads. Der er ikke taget hensyn til om det er gode løsninger. Billederne er kun tænkt som inspiration, til jer, der gerne vil bygge en god solplads, til jeres skildpadder.
 
Flydende øer, huler til skildpadder, flydende træstamme, UVB- og varmepærer, lamper og alt andet spændende til dine skildpadder, finder du på SkildpaddeShop.dk 

De viste solpladser, varierer meget i kvalitet. Nogle er kun til midlertidig brug, andre er mere med for sjov. 
 
Hvordan du kan indrette en solplads til dine skildpadder.

En solplads/landdel der vil passe til de fleste sumpskildpaddearter og dække deres behov:
 
1. Temperatur på solplads, under lamperne, her skal de voksne dyr have 30-35 grader.  Husk, dine skildpadder skal også have adgang til en skyggefuld plads, hvor temperaturen kun er ca.20 grader.
 
2. Fjern gerne låget og evt. glas over akvariet. Landdelen bliver for fugtigt og Skildpaddens skjold rådner Det vil også være lettere at montere UVB-lys og varmepæren, uden låget.
 
3. Hæng både en UVB- og varmepære op. Altså 2 pærer! UVB 5,0 dækker de fleste skildpadders behov (pærer med med både UVB-lys og varme, de pærer findes) Men vi syndes herfra, at de generelt er alt for ringe og meget for dyre!
 
4. Solpladsen skal være bygget, så skildpadden kan ligge og blive helt tør. Ellers er der risiko for at skildpaddens skjold vil rådne! Se mere om Skjoldproblemer
 
5. Sikring mod katte og børn, så de ikke kan komme til skildpadderPas på salmonella
 
6. Indgang og opgang til solpladsen/land, skal være så bred som mulig. Et lille hul, til indgang, det fungerer ikke! Skildpadder skal ikke tænke for meget over opgaven, der ligger foran dem.

Vi skal bygge en solplads, der dækker skildpaddens behov og ikke kun, hvad vi selv synes er muligt. Har du voksne hunner, så er det en god ide, hvis dine skildpadder har en æglægningsplads.

Indret akvarium for de store sumpskildpaddearter.

Indret akvarium for de sumpskildpaddearter der ikke svømmer så godt: moskusskildpadder, Kinesiske trekølsskildpadder m.fl.

Over enhver solplads, skal der hænge både en UVB- og varmepærer til sumpskildpadder: UVB-lys og varme er livsnødvendigt for skildpadder & krybdyr
 


 
Collage af solpladser til sumpkildpadder