Eksempel på terassedam

Sumpskildpadder's store terrassedam.

Her i dammen, har vi en del af vores rehabiliterede og raske skildpadder. Det er også herfra mange af skildpadderne kommer videre, til nye hjem.

Indretning og bygning af dammen

Et af vores terassedamme der er indrettet med, to eller flere lamper, hvor skildpadderne kan få UVB-lys og varme. Vi benytter enten en kombination af UVB-lys og en infrarød varmepære eller Dragon combipære (læs mere om denne pære) der indeholder både UVB-lys og kan afgive varme nok.

UVB-lyset er tændt 12 timer i døgnet. De infrarøde varmepære, er tændt 12 timer i døgnet. Den infrarøde varmepære, giver kun et svagt rødt lys fra sig, så denne varmepære, vil ikke forstyrrer skildpaddernes døgnrytme, selv om pæren er tændt døgnet rundt.

UVB-pæren kan eventuelt være en Reptisun 5,0 UVB 13w. Varmepæren kan være en en Dragon Sun Spot 40/60 w.

Selve dammen er bygget op som en kasse, af brædder og forstærket med lægter, på de lange sider og i hjørnerne, det hele er monteret på en bundplade, af masonit. Det gør at vi lettere kan trække rundt og flytte med dammen (uden vand), det hele bliver også mere stabilt. Indvendigt, har vi benyttet almindeligt damfolie, det kan købes i ethvert byggemarked og havecenter.

Mod landdelen er der brugt folie med grus på. Det gør det nemt for skildpadderne, at kravle op på land. Ud mod terrassen, her er der brugt almindelig glat folie. Der er lagt et siddebræt på tværs, øverst, det går et par centimeter ind over vandet og hjælper til at holde dyrene nede i dammen.

Til landdelen, her bruger vi grønt kunstgræs tæppe. Et eller andet vandfast kan benyttes.

Til en terrassedam eller havedam, kan et gennemløbsfilter være en rigtig god investering. Tal med din leverandør, om størrelsen på sådan et filter, til din dam. Det afhænger af, hvor stor dammen er, hvor mange skildpadder og fisk der er i dammen. Skildpadder sviner meget, så filteret skal være effektivt, hvis du skal undgå alger. Der findes mange eksempler på damfilter.

XL flydeø til din havedam

Denne meget store flydeø, er til de helt store sumpskildpaddearter. Øen vil også være særdeles god, at benytte ude i din havedam. Som et fristed for dine sumpskildpadder, at kravle op på. Her kan katte, hunde og andre dyr ikke komme til skildpadderne.

Øen kan benyttes af blandt andre cooter, falske landkortskildpadder, kinesiske trekølsskildpadder, terrapiner og mange andre arter.
Mål: 30 x 61 cm. Vi har den på vores www.SkildpaddeShop.dk