Læs her før du køber dig, en sumpskildpadde

Vel er denne moskusskildpadde sød, at se på. Men, kan du passe skildpadden, i de næste 50 år?

På denne side, vil vi hjælpe dig, der går og tænker på, at anskaffe sig en sumpskildpadde. Hvad du skal tænke på, inden du køber din første sumpskildpadde, hvilke udgifter og risici er der forbunden ved, at anskaffe sig og holde sumpskildpadder som hobby.


English text on the page - Deutsch Text auf der Seite


Her hos Sumpskildpadder høre vi tit, fra forældre.

"Vores barn har allergi. Sumpskildpadder er allergivenlige!"

Ja, det har I i og for sig ret i. Men, I glemmer salmonella risikoen. Her hos Sumpskildpadder, har vi den holdning alle Skildpadder har salmonella!

Læs mere om salmonella, længere nede på siden og HER

--

"Mit barn ønsker sig en skildpadde".

Du skal være klar over, at det réelt set er dig som forældre, der skal ønske sig en sumpskildpadde. Børn der får en skildpadde, mister generelt hurtigt interessen, for skildpadden.


Er du parat til sumpskildpadder?

Har du besluttet dig for, at sumpskildpadder, måske er noget for dig, så kan du få hjælp, til, at komme godt igang med, at indrette et sumpskildpaddakvarium: Parat til skildpadder 

Få succes, med din skildpaddehobby

Hurtig gennemgang, af det vigtigste, du må og skal vide om skildpadder og akvarieindretning. Så kan du hen af vejen, lære endnu mere, som din interesse vokser, for skildpadder. 

Det er vigtigt, at komme godt og rigtigt, i gang, når du begynder, din skildpaddehobby. Desværre er mange startet forkert op, og derved, har de mistet interessen for deres skildpadder. Det er en katastrofe, for skildpadder, at de glemmes, i et hjørne, i stuen eller på et værelse. 
Derfor, brug lidt tid, i starten, finde ud af, hvilken skildpaddeart, du ønsker dig, hvordan skal akvariet bygges op. 

Link til ABC kom godt i gang

 

Sandheden om sumpskildpadder som “kæledyr”.

Skildpadder er interessante, hårdføre og meget dejlige dyr, der både kan være en attraktiv og fascinerende supplement, til et hjem. De virker også søde - især når de er unge. Men, de er også blandt de mest tidskrævende og dyre “kæledyr” at holde. Før du overvejer, at få en sumpskildpadde (vandlevende skildpadde), er her nogle ting, du skal vide: De almindelige arter, af sumpskildpadder, du ser i dyrehandlen, deres skjold, bliver stort, normalt 20-40 centimeter lange. De skildpadder, er ikke egnede til, at have i et normalt størrelses akvarium.

Mange dyrehandler, ved ikke nok om de sumpskildpadder, de sælger. Husk. Det er dit eget ansvar, at du ved, hvilken sumpskildpadde du anskaffer dig og hvordan skildpadden skal passes. Ikke andres ansvar. 

Et 54 liters akvarium, kan se fint ud, til en enkelt lille skildpadde, så længe den er på størrelse med en 5 krone - men, den voksne sumpskildpadde, ville ikke engang kunne vende sig, rundt, i et 54 liters akvarium (54 l. akvarium sælges som begynder sæt). Mere om akvarium til sumpskildpadder nedenfor.

"En sumpskildpadde bliver ikke større end sit akvarium" 

Det er en myte og en meget sejlivet én, af slagsen. Der desværre stadigvæk fortælles, af en del personale, i dyrehandlen. 

Sandheden er, enten fortsætter skildpadden med at vokse eller dyret vil blive syg, deform eller dø. Selv et 200 liters akvarium, er ikke stort nok til andre sumpskildpaddearter end moskusskildpadder.

For sumpskildpadden og din egen skyld. Du skal tænke dig meget godt om, inden du anskaffer dig en sumpskildpadde. 

Her hos Sumpskildpadder er vi meget glade for skildpadder. Med glæden, kommer der meget arbejde og det skal man være klar til, at tage med.

Sumpskildpadder du ikke må holde

Du skal ikke tage imod en sumpskildpadde, fra en ven, din nabo eller andre. Du skal først sikre dig, at sumpskildpadden er lovlig at holde. 

 • Det er uovligt, at købe, sælge og formidle terrapiner, for private, gennem Den Blå Avis og Gul & Gratis og andre internet platforme og diverse forummer.
 • Du må ikke som privat person, give eller sælge din guløret terrapin, til andre!
 • Du må ikke købe eller overtage terrapiner!
 • Du må beholde de terrapiner, du havde 1. august 2016
 • Du må ikke avle med eller udsætte din terrapin til naturen!

Alt om loven imod terrapiner og hvordan du genkender en forbudt sumpskildpadde.

At holde skildpadder i lejlighed

Bor du i en lejlighed, så skal du være opmærksom på, hvilke regler boligforeningen har, for kæledyr. Nogle boligforeninger er meget restriktive, omkring dyrehold.

Kan gulvet bære et stort akvarium. Hvad sker der, hvis der går hul, i akvariet? 

Du skal under alle omstændigheder, holde dine skildpadder, så de ikke er til gene for andre beboer. Et skildpadde terrarium, kan meget hurtigt komme til at lugte, hvis hygiejnen er i orden.

Er din forsikring i orden?

Er du parat til en skildpadde?

Tænk i ro og mag over nedennævnte spørgsmål, svar så ærligt som muligt. 

 1. Er jeg dag efter dag, i mange år, indstillet på at passe godt på en skildpadde (skildpadder kan opnå en høj alder)?
 2. Har jeg plads nok, i enten et akvarium eller i en havedam og kan jeg tilbyde dyrene den plads de kræver?
 3. Er jeg klar til at skaffe den viden, der er helt nødvendigt for, at kunne passe et krybdyr ordentligt.
 4. Er jeg klar til og har jeg råd til at afholde alle udgifter? Ikke kun til foder og andre løbende udgifter, blandt andet til UVB pærer, varmepærer og de løbende el-udgifter, men også til dyrlægeregninger?
 5. Har jeg venner og familie der vil passe mine dyr, på en ordentlig måde, når jeg rejser på ferie?

Kan du svare ja til de her spørgsmål? Ja, så er du måske parat til at adoptere en skildpadde.

Mange glemmer, at tænke seriøst over spørgsmål nr. 4. Her tænker du måske, det klarer jeg hen af vejen. UVB pæren går i stykker og den koster kr.200 "den køber jeg, når jeg får løn", tænker du måske. Vil du også klare et akut dyrlægebesøg på samme måde? Så er det måske for sent for din skildpadde? En dyrlægeregning, kan hurtig løbe op i både 1.000 og 2.000 kroner eller mere. Måske kommer der et par regninger, til dyrlægen, lige efter hinanden? 


Deutsch

Denke in ruhe ueber die untengenannten Fragen nach und antworte so æhrlich wie møglich.

1. Bin ich Tag fuer Tag bereit , fuer viele Jahre bereit gut fuer eine Schildkroete zu sorgen? (Schildkroeten koennen sehr alt werden).

2. Habe ich genug Platz , entweder in einem Aquarium oder in einem Gartenteich und kann ich ihnen den platz anbieten den sie brauchen?

3. Bin ich bereit mir das notwendige Wissen anzueignen, um ein Reptil ordentlich Zu versorgen?

4. Bin Ich bereit und habe die noetigen finanziellen mittel fuer alle unkosten? Nicht nur Futter und andere laufenden unkosten , Waeme, elektrik z.b. Uvb lampen oder auch Tierarztkosten?

5. Habe Ich Freunde oder Familie die meine Tiere ordentlich versorgen wenn ich im Urlaub bin?

Kannst Du diese Fragen mit Ja beantworten ?Ja dann bist du vieleicht bereit dazu eine Schildkrøte zu adoptieren.

---

English

Think carefully about these questions below, and answer as honest as possible.

1. Am i day after day, for many year to come, ready to take care of my turtle? (Turtle can reach a high age)?

2. Can I give the turtle, the space that it needs, whether its in a tank or in a garden pond.

3. Am i willing to get the knowledge, that is necessary to take care of a reptile?

4. Am i ready? and can I afford all the expenses that comes with having turtle? Not just food, and other upcoming expenses like UVB light bulbs, heat lamps and electricity, but also the veterinary bill?

5. Do i have any friends or family that can take good care of my turtle, when im on holiday.

Can you answer yes to all these questions? If so, then you are ready to adopt a turtle.

 

Salmonella !!! Renlighed er nødvendig i omgangen med dine dyr!

Dårlig mave !!!

Vask dine hænder! 
Både før og efter, at du har været i berøring, med dine skildpadder. Det er også vigtigt, at vaske sine hænder inden du går i gang med, at håndter dine skildpadder.
 
Salmonella er tit sat i forbindelse med skildpadder og salmonelle kan overføres til mennesker. Men studier har nu vist, at salmonella ikke kun overføres fra dyr til mennesker, men også fra os til dyrene!  Det betyder, at du faktisk kan give dine dyr salmonella! Det giver normalt ikke skildpadderne de store problemer, med sygdommen kan formere/proliferere sig til et punkt, hvor skildpadden kan give det tilbage til dig, så du kan blive meget syg. Så vask dine hænder! 
 
Sumpskildpadder i børnehaver og til børn under 5 år !!! Nej - det er ikke en god cocktail.
 
Glem alt om at få en kæleskildpadde ind, i en børnehave. 
Det er en helt sikker måde, at gøre børnene syge på. 
Herfra Sumpskildpadder, er vi helt sikre på, at forældrene vil vide besked, om denne risiko, hvis deres børn udsættes for krybdyr, i børnehaven.
 
Derfor:
1. Giv ikke vandlevende skildpadder eller andre krybdyr og padder, som kæledyr, til gave.
2. Hvis din familie venter barn, fjern alle skildpadder, krybdyr og padder fra hjemmet, før barnet ankommer.
3. Hold skildpadder, krybdyr og padder ude af hjem, med børn under 5 år gammel, ældre eller personer med svækket immunforsvar.
4. Lad ikke skildpadder, reptiler og padder strejfe frit omkring i huset, især ikke i områder, hvor børn kravler rundt og fødevarer tilberedes.
5. Rengør ikke skildpaddens akvarium i køkkenvasken. Bruge klorin til at desinficere området, hvor du har gjort skildpaddens/krybdyrets akvarium og udstyr rent.
6. Vask altid hænderne grundigt med sæbe og vand efter du har rørt ved skildpadden eller padden, dyrets akvarium eller foder der har været i berøring med dyret levested.
7. Vær opmærksom på, at salmonella infektion kan være forårsaget af kontakt med skildpadder, krybdyr og padder i børne zoologiske haver, parker, børnehaver og andre steder.
8. Hold øje med symptomer på salmonella-infektion, såsom diarré, mavesmerter, kvalme, opkastning, feber og hovedpine. Ring til din læge, hvis du eller din familie har nogen af disse symptomer.
 
De her oplysninger, får du ikke hos din dyrehandler. Dyrehandlen giver dig ofte ikke tilstrækkelige med oplysninger, om sumpskildpadder og deres pasning. 
 
Del nu de her oplysninger, så andre også ved besked. Børn er en værdifuld gave, vi alle må værne om.

Små skildpadder, er kamuflerede voksne!

Hvilken sumpskildpaddeart, skal jeg vælge?

Her kan du se, hvad der sker med den lille nuttede skildpadde, du har købt. Har du plads til den, når den bliver voksen?

De fleste sumpskildpadder, får en skjoldlængde på mellem 20-40 cm., nogle bliver endda endnu størrer.
Vi vil helst, at du ikke får dig en sumpskildpadde. De fleste skildpadder dør, fordi de ikke bliver passet rigtigt! Overlever skildpadden endelig, så bliver mange af dyrene sat ud i damme og vandløb, fordi ejeren bliver træt af dyret! Til skade for det naturlige dyreliv! 

Sumpskildpadder er ikke kæledyr! Skildpadder gider ikke, at du sidder med dem. De reager med at bide, hvis du klør dem bag øret! Skildpadder kræver meget rengøring ellers begynder akvariet meget hurtigt, at lugte. Det større sumpskildpadden bliver, meget mere sviner skildpadden.

Vi ønsker ikke at chokere dig, med denne tekst, eller ødelægge det sjove ved, at holde disse dyr. Du skal bare være klar over, hvad du går ind til og kan forvente, hvis du anskaffer dig en skildpadde.

Når du har samlet op, overtaget eller købt en sumpskildpadde, så er skildpadden dit ansvar. Det er derfor dit eget ansvar, at finde og søge mere information om, hvordan skildpadden skal passes rigtigt. Er det et barn, der får en skildpadde, så ER det den voksnes ansvar, at skildpadden får den rette pasning og pleje!

Hvad sker der, når du mister interessen, for din skildpadde? Her sker det desværrre tit, at man bare sætter skildpadden ud, i det nærmeste gadekær. Det er ulovligt, at sætte skildpadder ud i naturen

I stedet for, kan du aflevere din skildpadden til Sumpskildpadder, vi giver skildpadden en ny chance for et godt liv, ikke mange andre dyreværnsorganisationer vil modtage sumpskildpadder. 

Hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning, så kan du findes svar på det meste, her på siderne, du er velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakt@sumpskildpadder.dk   eller gå ind på Sumpskildpadder's Facebook side

God fornøjelse med din skildpadde 

Fordele, ulemper og udgifter ved at have en sumpskildpadde

Husk! Skildpadder vokser.

Har du endnu ikke opgivet tanken om at anskaffe dig, en sumpskildpadde.

Vi vil nu fraråde dig, at anskaffe en sumpskildpadde som husdyr (en sumpskildpadde er ikke et kæledyr), medmindre du virkelig er meget interesseret i dyret. Er du det, så er det en pragtfuld hobby.

 • Sumpskildpaddens købspris: kr. 200 - 1.000.
 • Nødvendig begynderudstyr, akvarium, bord til akvarium, kraftig pumpe med filter, vand varmelegeme, varmepære til solplads, uvb-pære til solplads (ja, 2. pærer), lamper til pærerne, eventuelt bundlag (grus, sand) til akvariet, landdel, med mere. (nypris): kr. 2.500 - 4.000. Bemærk, meget vigtigt! Det her er prisen for opstart til en lille baby-sumpskildpadde, hvis det skal gøres rigtigt. Ja, vi ved godt et start akvarium på 50 liter kan købes til kr.4-500, men, det er spild af penge, at købe sådan et, du skal i løbet af kort tid, købe et meget størrer akvarium. Alt udstyret skal udvides og fornyes, den samlede pris stiger, som sumpskildpadden vokser!
 • Årlig udgift til foder: kr. 1.000 - 1.500. Variere efter dyrets størrelse.
 • Årlig udgift til strøm: kr. 1.500 - 2.500. Udgiften til strøm, vokser sammen med skildpadden.
 • Fordele: Løber ikke omkring på gulvet og sviner, du skal ikke gå tur med dyret. Skildpadder er mest til at kigge på og de passer helst sig selv, det meste af tiden.
 • Dyrlæge: Det kan let koste kr. 1.000 - 1.500 for et enkelt besøg. 
 • Ulemper: Sumpskildpadder er ikke dyr du sidder og klør, bag ørerne. Sumpskildpadder bryder sig ikke om at blive håndteret, da de bliver urolige og stressede. Skildpadder bider. Der kræves en størrer viden, at passe dem. De skal bo i et særligt miljø, et akvarium, terrarium eller bassin.

En sumpskildpadde, er ikke noget for et barn, medmindre de voksne har gjort sig helt klar, at de blive nød til at deltage i pasning og fremskaffe viden om dyret. Den voksne skal være klar over, om de tør rører ved skildpadden, når det bliver nødvendigt. At overlade sit barn en sumpskildpadde og tro barnet klarer det hele, det er en stor fejl. Når den voksne endelig har sagt ja, til barnets ønske om en sumpskildpadde, så er og bliver det den voksne som har det overordnede ansvar for sumpskilpadden. 

Forældre og børn kan i fællesskab have meget fornøjelse ved, at have en sumpskildpadde. Hvis de har den fornødne lyst og interesse i at passe en sumpskildpadde.

Husk på, "en lille skildpadde, er en kamufleret stor skildpadde". Skildpadden kræver meget mere pasning og dyrt udstyr, end du regner med!

Glem ikke, at læse om din skildpadde-arts pasning og pleje, inden skildpadden købes. Sørg for at have akvarium, uvb-lys (livsvigtigt for alle skildpadder. Din skildpadde skal have uvb-lys fra dag 1.), varmepære, foder og mineraler og et godt filter skal stå klar til skildpadden, når du bringer dyret hjem.

Læs mere om det livsvigtige UVB-lys, varme, rent vand og foder: UVB-lys er nødvendigt! Varmepære er nødvendigt! Rent vand er nødvendigt! Foder og mineraler

Vi har tit hørt, folk sige "det er billigt, at have en sumpskildpadde. Man kan have skildpadden i en af de der små kar, hvor der er en ø med en palme"! Glas bowler er desværre også populære, vi kalder dem "dødsbowler". Det er det rene dyrplageri, at have sådanne opstillinger.

Husk så lige på, at en dyrehandler lever af at sælge dyr. Forvent ikke, at din dyrehandler kan fortælle dig noget som helst brugbart, om pasning og plejen, af din skildpadde. Det er dit eget ansvar, selv, at søge viden om netop din skildpaddeart. Et tips, søg viden om skildpadder, inden du køber dem. Det er liv, du har ansvar for. 

Dårlig pasning af skildpadder, varer længe, inden det kan ses. Skildpaddens ejer opdager gerne ingenting, fordi skildpadden ændrer sig i ubemærkethed, fra dag til dag og til sidst dør dyret, i de fleste tilfælde.

Det er meget vigtigt, at du selv sætter sig ind i, hvad der kræves af viden, tid, penge og udstyr for at have en sumpskildpadde. Du får generelt intet at vide hos dyrehandleren. Kan du i det hele taget leve op til de livs krav en sumpskildpadde har og vil du.

Her er et par af hjemmesidens egen sider, der fortæller om Indretning af akvarium/tank og Akvariets el-teknik

Sumpskildpadder der kan anbefales. Moskusskildpadden er for os den bedste art, fordi den ikke bliver særlig stor, skjoldlængde bliver 10-14 cm. Men, skildpadden er generelt sur og vil bide. Det er ikke fordi det behøver, at være et problem, hvis man bare lader skildpadden være i sit akvarium, hvor dyret har det bedst. Skildpadder egner sig ikke til, at man tager dem op sidder med.

De fleste andre sumpskildpadder, kan også være udmærkede skildpadde, at holde. Men de fleste arter, bliver meget størrer,  skjoldlængder på 20-40 cm er ikke unormalt. Her skal du huske på, at et 54 liters akvarium, på 60 x 30 x 30 cm., slet ikke rækker til sådan en skildpadde! Det er desværre tit, sådan et akvarium, din dyrehandler vil anbefale dig. Dyrehandleren er jo bange for at miste handlen. Hvilket de tit gør, hvis dyrehandleren skal fortælle dig om alt det rigtige udstyr og hvor dyrt det virkelig er, at holde en skildpadde på den rigtigt måde.

Husk på, at alle skildpadder kan og mange vil bide.

Husk! At mange af sumpskildpadderne kan blive over 50 år gamle! Du får skildpadden som barn, af dine forældre, du har det samme dyr, når du selv får børn også når du får dine børnebørn, så sidder du stadigvæk med din skildpadde.

En moskusskildpadde koster lidt mere end en andre sumpskildpaddearter, men de par hundrede kroner ekstra er godt givet ud. Vi ved godt, at nogle forældre siger ”hvis det nu ikke er noget for vores barn, at holde skildpadder, så er det jo kun et par hundrede kroner”. Ja, men, hvad så? Hvad gør du så, hvis du alligevel ikke synes, at det er noget ved at holde skildpadder (det er det ikke for 9 ud af 10)? Lukker du så bare skildpadden ud, i den nærmeste sø? Vil du selv forsøge, at aflive dyret? Eller giver du bare skildpadden til naboens barn, så kan den familie, nogle få måneder senere, stå i den samme situation, at de heller ikke har lyst til at holde skildpadder og så igen bare overlader deres skildpadder, til en anden håbefuld gut, selv om man godt ved, det ender i fiasko.

Ønsker du ikke længer, at have din skildpadde, så kontakt Sumpskildpadder. Alle laver fejl og fejlskøn, men fra nu af tænker du dig om og vil sørger for skildpaddens bedste. Der er ingen grund til, at fortsætte sine fejl og bare overlade skildpadden til en anden, der heller ikke har nok viden om dyrene eller risikerer at sætte skildpadden ud, i naturen. Hvilket er forbudt!

Hvad vi hos Sumpskildpadder synes: Tja, det lader til, at alle tror, at en skildpadden bare er det bedste kæledyr, for dem, indtil de har fået en skildpadden som kæledyr.

Læs mere om: Sæt ikke dyr ud i naturen

Alt det skal man huske, at tage stilling til, inden man anskaffer sig en sumpskildpadde. Kan du ikke give sin nye sumpskildpadde et ordentligt hjem og sikre dyret et langt og godt liv, så hold dig fra denne dyreart.

Meget mere viden om sumpskildpadder, finder du ved at klikke rundt på hjemmesiden. Viden kan man ikke få nok af. Har du spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os.

God fornøjelse.

Hold ikke sumpskildpadder i hvad som helst!

Drop de tanker om, at få en sumpskildpadde og sætte dyret ned i en plasticskål, med en halv liter vand og en lille palmeø. De her små palmeøer "døds-pool" kan du stadig finde, i dyrehandlen.

Køb heller ikke en glasbowle "døds-bowle" til din nye sumpskildpadde. Selv om du synes en glasbowle, er smart, så er det ikke et hjem, til en sumpskildpadde. Sumpskildpadder kræver mere end en lille, simpel bøtte eller krukke for, at sikre dyret et ordentligt helbred og levetid. 

Sumpskildpadder kan ikke leve uden, at kunne få rører sig, de skal have motion.

English text

English 

Small turtles are camouflaged adults!

Think twice before you buy your first turtle.

Here you can read what will happen to the tiny cute turtle that you have bought. Will you still have room enough for it when it is grown up?

Most turtles will get a shell length around 16-30cm (6-11 inches) – some might even get bigger. 
We would rather, that you don’t get yourself a turtle. Most pet pond turtles die, because they are not cared for properly. Some that do survive, are set free in ponds and streams, because the owner gets tired of the animal. In the wild, these pet turtles are in danger and they are also a danger to the natural wildlife.

Turtles are not pets. The turtles don’t enjoy that you sit and pet with them. If you pet them behind the ear – there reaction will be to bite you! Turtles require a lot of cleaning, or else their aquarium will quickly begin to smell. The bigger the turtle gets, the more mess it will make.

The information you will get in a pet shop is often not sufficient, and you will have to find more information on turtle care by yourself.

All turtles can potentially infect you with Salmonella. Especially children under 5 years of age, people in chemotherapy and people with impaired immune system should not have contact with turtles and other reptiles.

With this information we do not intend to shock you, or ruin the fun of having these animals. We simply wish to inform you on what to expect, when you purchase a turtle.

Instead of buying a turtle in a pet shop, it would be better to adopt one from an animal rescue organization like us.

When you acquire a turtle, the animal becomes your responsibility, and it is therefore your responsibility that the turtle is properly cared for. If a child keeps a turtle as a pet, it is the adults´ responsibility that it gets the proper care and attention!

What happens if you lose your interest in your turtle? Unfortunately, what often happen it that the turtle is released out in the wild to care for itself.

Instead of releasing the turtle into the wild, you can give the turtle to a animal rescue organization like us, and give the turtle a second chance at life.

Når du køber en skildpadde fra private

Når du ser det her billede, tænker du "øh hvad". Det er forståeligt. *Læs i teksten og få forklaring.

Først skal vi have en ting afklaret, kan du se om en sumpskildpadde er rask? Nej, det kan du ikke, hvis du er bybegynder, så er det umuligt. Mange gør sig desværre selv til eksperter, på sumpskildpadder, når de har læst, et par linjer på nettet. Heldigvis, er du ikke sådan, eftersom du er inde på siden her.

*Beskrivelse af billedet. Skildpadder der er sat til salg, har tit skjoldråd eller begyndende tegn på skjold problemer. Det ses som pletter, i forskellige stadier, på skjoldet. Grunden er forkert pasning. Sådan nogle skildpadder, skal du undlade at købe.

Det er lettest at konstaterer på bugskjoldet. De de skjulte betændelses pletter, hvor du kan se en gullig plamage, inde under skællet (rød pil). Der inde under forårsager bakterierne kaos!

Ved (grøn pil) kan du se, hvordan det ser ud, når skællet er åbnet op og pus og betændelse er fjernet.

Midt under bugskjoldet, ses en plet (blå pil), hvor bug skællene er slidt væk, det er sket ved, at skildpadden har svømmet og slidt bugskjoldet hen over beton-bunden.

Det viste billede, er bare et af de mange problemer en sumpskildpadde kan have.  

Der er mange andre tydelige symptomer, på sygdom hos en sumpskildpadde, frøøjne, næseflod, flad skildpadde, rund skildpadde, toblerone skjold, oppustethed og mange flere symptomer. Kik på siderne, der fortæller om sygdom hos sumpskildpadder

Vores råd, er du nybegynder, så køb ikke en skildpadde på nettet, de skildpadder, er normalt fra skildpaddeejer, der ikke ønsker at beholde deres skildpadde. Du kan meget hurtig ende med, at få store dyrelægeregninger eller en død sumpskildpadde.

Her hos Sumpskildpadder, modtager vi mange skildpadder, hvilket vi er glade for. Men, mange af skildpadderne, kan vi ikke rede, selv om vi har stor erfaring, med syge sumpskildpadder.

Mellem 60/80% af de skildpadder vi modtager. Så selv om du kan adoptere en sumpskildpadde, gennem Sumpskildpadder, for kun kr.100 i donation. Er det ikke ensbetydende med, at det er billigt, at helbrede en syg skildpadde. Langt fra. Flere af vores skildpadder, har der være udgifter på, der langt overstiger kr.1.000! Men, det fremgår ikke af, at vores donations-pris, der måske kun er på kr. 100. 

Skildpadder lever i mange år. Hvis du køber en skildpadde til dit barn der begynder i skolen, så skal du være opmærksom på, at skildpadden stadig kan være i live (hvis dyret vel at bemærke passes ordentligt), efter at barnet har fået sin eksamen fra universitet og du selv er blevet bedsteforældre. 


Adopter en sumpskildpadde.

Her hos Sumpskildpadder har vi en snak, med alle, der ønsker, at adoptere en skildpadde, om det er noget for dem.  

Adopterer en rask sumpskildpadde, hos Sumpskildpadder: Adoptionsliste

Kære forældre

Til børn, er en plastik ninja skildpadde, det rigtige valg.

Vi beder dig om at redde en skildpaddes liv. 

På Netflix, DVD og andre steder kan børn nyde at se Teenage Mutant Ninja Turtles film. De er sjove og god underholdning. 

Vi skriver det her for at bede om jeres hjælp. Siden den første film blev udgivet i 1990‘erne, er tusindvis af levende skildpadder blevet solgt, det er mest guløret terrapiner, de kan købes for kr.100-200, helt ned til kr.20-25!, er skildpadderne solgt for, af nogle meget ubetænksomme dyrehandlere, fordi børn har set skildpadde ninja film. Resultatet? Mange, hvis ikke de fleste skildpadder, er blevet dumpet i naturen og endog bevidst dræbt, på grund af uvidenhed og dårlig pasning eller skyllet ud i toilettet. 

Desværre er børn ikke klar over, at rigtige skildpadder, hverken kan flyve eller udføre stunts eller har nogle af de andre spændende træk, de fiktive ninja skildpadder, har på film. 
Forældre, vil forsøge at behage deres børn, de køber de levende skildpadder, der vantrives i for små akvarier og uden det nødvendige udstyr. Børnene opdager, efter et par uger, at skildpadder er kedelige dyr. Så bliver skildpadderne dumpet ulovligt i den nærmeste sø, dam eller i skraldespand, mange skildpadder bliver skyllet ud i toiletter eller afleveres til overfyldte dyreværnsorganisationer. Det er anslået, at over 95 procent af de små skildpadder, der købes i dyrehandlen, de dør. Er det den måde, vi ønsker at behandle vores dyrebare dyreliv?

Skildpadder har eksisteret i over 200 millioner år, og overlevet dinosaur. De fleste af disse skildpadder bliver solgt af dyrehandlere, for profit, uden tanke for god dyrevelfærd. Dyrehandlen kan sige nej, til et salg, hvis de ikke tror på at dyret får det godt, hvor dyret komme hen. Sumpskildpadder mener ikke dyrehandlen skal sælge krybdyr. 

Det store problem, er, at skildpadder kan være bære af salmonella, det kan gøre et barn meget, meget syg. Dødsfald sker. Det er derfor, at de mindre skildpadder under 10 cm., ikke må sælges i USA, siden 1974. Små skildpadder kan let blive puttet ind i et barns mund. Børn har også lyst til at røre det vand, skildpadderne svømmer i og får ikke vasket deres hænder bagefter og kan derved let smitte andre. 
Vi anbefaler ikke levende skildpadder til børn, i det hele taget, blandt andet på grund af salmonella risikoen og børn mister interessen, næsten med det samme for den nye skildpadde. 

Hvad kan du som forældre gøre for at hjælpe? Køb de små Ninja action figurer og legetøj i stedet for, de levende skildpadder og red derved en skildpaddes liv og måske endda dit barns. 

Tak. (Fortæl gerne til andre.)

Sumpskildpadder

At få en sumpskildpadde, er langt mere alvorlig, end de fleste tror. De fleste skildpadder købes, uden den nye skildpadde-ejer har læst noget som helst om, hvordan en sumpskildpadde skal passes. Det er desværre fakta.