En aggressiv skildpadde, hvordan undgår man det?

Av av! Skildpadden bider, den vil smage, om de der fingre kan spises? Formanden er selv skyld i, at den guløret terrapin bider!

Hvilke skildpaddearter kan man holde sammen? Det er spørgsmål vi får tit.

Her på siden vil vi forsøge at hjælpe dig der har en "sur" sumpskildpadde. Hvad kan der gøres og hvorfor virker skildpadden aggressiv? 

Generelt giver vi vores skildpadder, alt for lidt plads. Vi er derfor tit selv medskyldig i de problemer dyrene har med hinanden.

Vi vil også hjælpe dig med at finde ud af, hvilke skildpaddearter man kan holde sammen og hvordan du håndterer en sumpskildpadde, så du ikke bliver bidt. Nogle arter, er ikke at spøge med!

Du skal være klar over, at der er ubehagelige billeder, her på siden.

Når man har med dyr at gøre så er der ingen regler, uden undtagelser. Så er det svært om ikke umuligt at sætte dyrs opførsel på formel. Man skal derfor huske på, at skildpadder ikke er kæledyr og opfører sig som skildpadder nu engang gør. Hvilket ikke altid er så hyggligt at se på, for den uerfarne skildpaddeejer. 

Har du nogle iagttagelser, du gerne vil dele med os, så hører vi gerne fra dig.

Spørger du os om, hvorfor dine dyr "slås", så er det vigtigt at du ved, hvilken skildpadde der er aggressoren? Vores hjælp og svar afhænger af, om det er hunnen eller hannen der er "sur". 

Her hos Sumpskildpadder har vi meget stor erfaring med skildpadder og vi ser dagligt hvordan skildpadderne opfører sig overfor hinanden. Hos Sumpskildpadder i Esbjerg holder og afprøver vi under kontrollerede forhold, hvordan forskellige skildpaddearter og akvariefisk intragerer sammen, så vi kan råde dig bedst muligt.

Har din skildpadde en stor bidskade og andre skader, måske er der også opstået betændelse, i såret, uden du har set det, så må du henvende dig til en krybdyrkyndig dyrlæge

Tlf.: 22348298 - Mail.: Kontakt@Sumpskildpadder.dk

God fornøjelse.

Blødskjoldsskildpadder

Apalone ferox og en Pelodiscus sinensis.

Blødskjoldsskildpadder. Sæt ikke blødskjoldsskildpadder sammen med andre sumpskildpaddearter. 

Blødskjoldsskildpadder kan meget let finde på at bide, de andre skildpaddearter og blive ved med det, indtil der går hul. De kan også finde på, at aflive andre sumpskildpadder.

Vi har efterhånden hørt, det flere gange. "Jeg har en blødskjoldsskildpadde, der svømmer sammen med andre sumpskildpaddearter. Det går da fint". Holder du en blødskjoldsskildpadde sammen med andre sumpskildpaddearter, så kan det gå godt længe, men, pludselig har vi en død sumpskildpadde, i akvariet. Gør det derfor ikke!

Sætter du flere blødskjoldsskildpadder sammen, skal du holde øje med dem. Èn af skildpadderne, kan begynde at udvise territorial adfærd og være temmelig dominerende overfor de andre skildpadder. Andre sumpskildpaddearter kan også let skade en blødskjoldsskildpadde, simpelhen fordi den er blød over det hele.

Håndtering af en sumpskildpadde

Alm. snapskildpaddeunge der vil bide. Det er en helt naturlig reaktion.

Sumpskildpadder er ikke kæledyr. Tager du en sumpskildpadde op, så vil skildpadden forsøge at komme væk, kradse med sine klør og bide dig.

Har du aldrig haft fat, i en sumpskildpadde, så få en erfaren skildpaddeejer til at vise dig, hvordan man holder om en sumpskildpadde. 

Sumpskildpadder er meget stærkere, end du tror! Du vil blive overrasket. Første gang, du skal holde en sumpskildpadde. Det gør alle, uden undtagelser.

Nogle arter bider dig i en finger, andre bider igennem huden, andre tager en finger! Er du uerfarne og ny skildpaddeejer, så skal du ikke rører ved en sumpskildpadde du ikke kender.

Her håndterer Christian, en blødskjoldsskildpadde, på den rette måde.

Her kan du se, hvordan Christian håndterer en sumpskildpadde, på den rette måde.

Benyt begge hænder og hold aldrig en skildpadde ud over et hårdt gulv, fliser, beton eller andet. Taber du skildpadden, så kan skjoldet i værste fald, tage skade og knække. 

Når du en enkelt gang, skal have fat på din skildpadde, vil en rask sumpskildpadde, forsøge at flygte, "hvæse" af dig, rive dig, med sine klør og måske bide efter dig. Det er tegn på, at skildpadden er bange og ikke gider, at du rører ved den. Altså en helt normal reaktion, fra dyrets side. Du skal jages væk! 

Alm. moskusskildpadde der her holdes på den bagerste halvdel af skjoldet. Holdes fingrene bare lidt længer fremme, mod hovedet, så vil skildpadde let kunne bide. Formanden holder den lille skildpadde med kun en hånd, der er ikke plads til at holde skildpadden med begge hænder.

Nogle sumpskildpaddearter, skal håndteres længere tilbage på skjoldet, hvis man ikke skal blive bidt. Det drejer sig bland andre om moskusskildpadder og alm. snapskildpadde, dem skal man holde, på den bagerste halvdel, af skjoldet ellers vil du blive bidt.

Moskusskildpadder er normalt ret aggressive, når de håndteres.

Se nedenfor i slideshow, hvordan du håndterer en alm. snapskilpadde og en alligator snapskildpadde.

Bemærk! De to snapskildpaddearter skal håndteres forskelligt. Her er det nødvendigt at man ved, om det er en alm. snapskildpadde eller en alligator snapskildpadde man manipulerer ellers er der store chance for at miste en finger. Er du i tvivl om arten, så håndter den som en alm. snapskildpadde, det er den der kan kaste hoved hen og ned over midten af sit skjold og få fat på dig.

Er du uerfaren og bange, så få en erfaren skildpaddeejer til at hjælpe dig.

Big Mama bider

Guløret terrapin "Big Mama" får godt fat i formandens finger.

Skildpadde-arter der kan eller ikke kan sammen?

Et par terrapiner i parringsdans. Hvor hannen vifter med sine klør, foran hunnnens næse.

Cooter, falske landkortskildpadder, moskusskildpadder og terrapiner, vil normalt kunne leve sammen, i en havedam også i et stort akvarium. Måske ikke alle arter sammen på én gang.

Cooter og falsk landkortskildpadde, de vil meget sjælden give ballade.

Hvis der er uro, i ovenstående gruppe, så vil det typisk være en terrapin (det er forbudt nu, at anskaffe sig),  eller hannen af den kinesiske trekølsskildpadde der giver uroen. Hvor en territoriel terrapin han, er sur på en anden terrapin han eller han vil parre sig med en hun, der ikke vil. Det kan give en del ballade og se ret så træls ud, når dyrene slås. Normalt bliver den ene eller den anden af skildpadderne sat på plads (det kan tage timer) og problemet er løst, for nu. Opstår problemet igen, dag efter dag med samme skildpadde, så kan det være en god ide, at flytte skildpadden. Men, det giver dig ingen garanti for, at der ikke opstår ny ballade.

Kinesiske trekølsskildpadder virker som om, at de har lidt flere brikker, at flytte med, end andre sumpskildpaddearter. En "kloger" skildpadde, kan være meget charmerende, men, skildpadden kan lige så let, være en "ballademager", overfor andre sumpskildpadder.

Det kan også være en han, af de kinesiske trekølsskildpadder, der er for ivrig efter, at vil parre sig med en hun, af sin egen art. En kinesiske trekølskildpadde han kan også blive interesseret i en moskusskildpadde hun, hvilket kan give ballade. Det kan forstyrrer de andre dyr. 

Vi har set kinesiske trekølsskildpadder, der afliver andre sumpskildpaddearter. Vi anbefaler ikke den kinesiske trekølsskildpadde, til begynder, af hobbyen. 

Dynamikken i en skildpadde-gruppe kan hurtig ændres, hvis man fjerner dyr og sætter nye dyr ind i en allerede etableret skildpadde-gruppe. 

Har du f.eks. allerede etableret en rolig flok cooter, og er glad ved det, så sæt ikke en enkel terrapin ned til dem (terrapiner er forbudt at anskaffe sig)Terrapiner er mere temperamentsfulde end cooter og vil kunne give uro, i den rolige gruppe.

Hunner af især terrapiner og de kinesiske trekølsskildpadder, kan godt finde på, at jage en han. Det kan ske, når hannen er for interesseret i hunnen og vil parre sig med hende, hun gider ikke tilnærmelserne. Hvis hun er stærkere en han er, så vil hun kunne bide og jage hannen væk. Hannen vil normalt holde sig væk, hvis han får "klø" nok, hvis hun bider ham, hårdt nok og gør ham bange nok. Hvis hun ikke sætter sig ordentlig i respekt overfor hannen, så vil den "potente" han bare fortsætte med sine tilnærmelser. Så er han selv ude om, at han får lidt klø, kan man synes. Men, balladen opstår og skyldes normalt altid, at man ikke giver sine sumpskildpadder plads nok. 

Bider skildpadder hul, i hinanden, så fjern dyrene fra hinanden!

Moskusskildpadder kan godt leve sammen med terrapiner, cooter og falske landkortskildpadder. Moskusskildpadder kravler rundt på bunden og de andre arter, svømmer mest i overfladen og er på land. Man vil dog kunne observerer, at de svømmende arter, måske vil forstyrre moskusskildpadderne, når de svømmer frem og tilbage hen over dem. Derfor giv dine moskusskildpadder nogle huler eller trærødder dyrene kan gemme sig i og under.

Moskusskildpadder i akvarium: Bliver en moskus. jaget af en anden skildpadde, moskus. kan blive bange og taber sit luft! Moskusskildpadden kan så ikke svømme op til overfladen og få luft, men kun kravle. Lever moskus. i et glasakvarium, der kun har glatte glassider, så kan din moskus. ikke få fat, med sine klør og hjælpe sig selv op til overfladen. Derfor er det vigtigt, at moskusskildpadden kan kravle op, fra bunden til overfladen og få luft. Sæt eventuelt et akvarium baggrund, i akvariet, du kan også lægge trærødder eller byg en stentrappe i akvariet, din moskus. kan klatre op af, til overfladen. Der vil ellers være risiko for at din moskus. kan drukne!

Moskusskildpadder i havedam: Har du moskusskildpadder, i din havedam, så er glat bassinfolie livsfarligt, for moskusskildpadden. Især, hvis mosskusskildpadden bliver jaget, af en anden skildpadde. Moskus. bliver bange og taber sit luft og kan derfor ikke svømme op til overfladen og få luft. Moskus. kan ikke gribe fat i det glatte bassinfolie, med sine klør. Du skal sørge for, at skildpadden kan kravle, fra bunden og op til overfladen og få luft. Læg en træstamme, trærødder, en bane med grusbelagt folie, ned i dammen, så moskusskildpadden kan få fat og selv komme sikkert op til overfladen.

Moskusskildpadden kan sulte! Når moskusskildpadder lever sammen med andre sumpskildpadde-arter, der svømmer i vandoverfladen. De overflade-svømmende skildpadder, er gode til at tage fodret, inden det lander nede på bunden hos moskusskildpadden.

Moskusskildpadder og de kinesiske trekølsskildpadder ligner hinanden en hel del og de vil derfor både kunne give hinanden kærlighed og ballade.

Alm. snapskildpadder og alligator snapskildpadder kan normalt godt sættes sammen, hvis de er cirka samme størrelse. Men, snapskildpadder, der har været alene, i et akvarium, og pludselig får en ny "ven", så kan den gamle snapskildpadde, måske "få lyst" til, at æde den nye beboer. Det skyldes måske, at der kommer en ny skildpadde ind, på den gamle snappers territorium? Pas især på med, at sætte snapskildpadder sammen, der er stor størelsesforskel på. Det kan meget hurtig gå galt. Er du ikke erfaren, så sæt ikke snapskildpadder sammen med andre sumpskildpaddearter.

Men, der er ingen regler uden undtagelser, når det handler om skildpadder.

Det vi skriver, på denne side, er ment som en vejledning og kan måske give dig en forklaring på, hvad du selv observerer.

Moskusskildpadder slås!

Moskusskildpadde han, bider hun i stykker.

Hold øje med dine moskusskildpadde.
 
Det er ikke et ukendt fænomen at moskusskildpadder bider hinanden. Det er meget let at overse bidskader, hos moskusskildpadder.
Vi ser bidskader, hvor mange moskusskildpadder lever sammen, på for lidt plads.
Hvor der er én eller flere hanner, i akvariet. Har du to hanner, er der garanti for, at de vil slås og bide hinanden. Så meget garanti som man nu kan give, når man arbejder med dyr.

Er du ny i skildpadde hobbyen, så anbefaler vi, at du holder dig fra moskusskildpadde-hanner. Få i stedet for hunner, de har en bedre opførelse. 

Moskusskildpadde hanner kan også falde for den eneste ene, for dem. Som du kan se på billedet, så var hannen ikke god for hunnen!

Fra vores opsamlingshjem Nykøbing-Falster, her fortæller Kirsti; På et tidspunkt fik jeg en moskus han og hun skildpadde til flokken. Jeg havde i forvejen 2 kønsmodne hunner og en "teenage" pige.

Hannen var kun interesseret i den hun han flyttede ind sammen med. Han har enormt parringsvillig hvilket stressede hende rigtig meget! Han blev flyttet til et andet akvarie og kort efter lagde hun æg hvilket hun på intet tidspunkt havde gjort mens de gik sammen, så jeg tror hun var så stresset så hun holdt på dem.

Efter 4mdrs adskillelse blev hannen sat ned til hunnerne igen i håb om han havde glemt at han havde fundet 'den eneste ene'.
Det havde han ikke, næsten tværtimod, så da han bed et stykke af hendes skjold så flyttede han permanent til et andet hjem. 
Såret helede fint og hunnen blev glad for at få en ny meget sødere han i flokken

Fortællingen ovenfor, er desværre noget vi møder jævnligt. Der findes også skikkelige hanner. Hold aldrig to hanner i samme akvarium, hvor der også er hunner, det vil med sikkerhed give problemer. Men risiko for slemme skader, hos taberen. Se foto nedenfor.

Her hos sumpskildpadder, holdere vi grupper af moskusskildpadde hanner sammen, uden hunner. Har hannerne ingen hunner har, at slås om, så passer de normalt sig selv. 

Har din skildpadde en stor bidskade og andre skader, måske er der også opstået betændelse, i såret, uden du har set det, så må du henvende dig til en krybdyrkyndig dyrlæge

Her hos Sumpskildpadder modtager vi gerne problem skildpadder. Når vi modtager en syg skildpadde, så skal du være klar over, at du ikke får skildpadden igen. 

  • Moskus. han, har næsten fået sit øje bidt af. Øjet faldt senere helt af.

  • Moskus. hun, blev bidt i foden. Der opstod en gul byld/absces. Se næste foto.

  • Bylden/abscessen er nu fjernet. Skildpaddens fod, groede flot sammen igen.

Klør er bidt af!

En alm. moskusskildpadde hun, er blevet domineret af en anden moskusskildpadde hun. Den dominerende hun har bidt alle kløer af begge forben, på den underlegne moskusskildpadde.
Det er skader vi jævnligt ser, hos sumpskildpadder.

I naturen vil en sumpskildpadde normalt kunne svømme væk fra den anden. Men, det giver et akvarium normalt ikke meget plads til.
Har du problemer med moskusskildpadder der ikke kan sammen, så vil vores anbefaling være, giv dine dyr et større akvarium, med flere gemmesteder, huler, flydehuler*, trærødder og anden dekoration.
Det er vigtigt at den underlegne sumpskildpadde kan komme væk fra den dominerende skildpadde. Kan den "sure" sumpskildpadde ikke se den anden skildpadde, så går det tit lidt bedre mellem dyrene. Ude af øje ude af sind.

Har ens sumpskildpadder et for lille akvarium, så kan det desværre hurtigt give problemer mellem dyrene. Du skal være klar over, at dine sumpskildpadder vil dominerer hinanden. De fleste gange sker domineringen i stilhed og vi ser det ikke.

Vi modtager gerne problem sumpskildpadder.

*Flydehulen giver mange moskusskildpadder fred og ro fra de mere dominerende skildpadder. Se den på vores www.SkildpaddeShop.dk

For små akvarier!

Elendige skildpaddeforhold. Her er der stor risiko for ballade!

Er den sikre vej til ballade.

Her vil skildpadderne typisk, blive stresset, de kan ikke finde ro og blive fri for hinanden.

Som skildpadderne vokser sig størrer, vil der tit opstå gnidninger. Er det en hun og en han, så vil hannen med garanti blive ret vild med hunnen og vil parre sig med hende. Det er bestemt ikke sikkert, at hunne bryder sig om hannens tilnærmelser og derfor vil væk fra ham. Men, hvor skal hun flygte hen, i et lille akvarium? Ingen steder! Hannen vil blive mere og mere aggressiv, eftersom hunnen ikke er villig, til parring. Hannen vil til sidst begynde at bide hunnen, især i nakken. Hunnen vil blive bidt igen og igen, til sidst vil der gå hul og måske efterlade hunnen med en livstruende skade, hvis ejeren ikke gør noget. Vi har også set hunner der bider en han i stykker!

Voksne terrapiner, hører hjemme i en sikret havedam.

Skildpadder der bider hinanden

Sæt ikke mindre skildpadde-arter sammen med snapskildpadder. De kan ende som foder og der sker det her!

Hvis en hun ikke vil parre sig med en han, så kan han blive "sur" og derfor bide i hunnen. Han bider gerne en hun i nakken eller bag til. 
I et akvarium, vil skildpadderne have svært ved, at kunne komme langt nok væk fra hinanden, hvis ikke de kan enes.

Det er vigtigt, at du kender dine skildpadders køn. Vi har erfaring med, at mange skildpadde-ejer ikke er helt sikre på deres skildpadders køn. Skildpadder der ikke kan sammen, giver den største risiko for skader på dyrene.

Det er vigtigt, at skildpadder kan komme væk fra hinanden og finde ro. Byg en ordentlig solplads, med god plads, hvor dyrene kan ligge og brede sig.

Sørg for at moskusskildpadder har flere huler, hvor de gemme sig og ligge i fred for hinanden.

Læs her om, hvordan du kender forskel på skildpaddens køn: Kønsbestemmelse

 

Hvad stiller man op med en "sur" skildpadde?

Vi ser jævnligt, at en kinesiske trekølsskildpadde han bider halen af en hun, der ikke er parringsvillig. Her er det en hun.

Aggressiv sumpskildpadde. Hvad kan man gøre?

Det er ikke et ukendt problem. At en skildpadde kan blive "aggressiv" og bide. Det kan ske, hvis en han vil parre sig med en hun, og hun ikke vil parre sig med ham. Han bliver "sur og frustreret" og bider. Det ses mest hos moskusskildpadder, kinesiske trekølsskildpadder og hos terrapinerne.

Det kan også være en hun, der er territorial og "træt" af, at der er andre hunner, i sit akvarium. Hun kan også "tæve" en svag han. Det ses jævnlig hos terrapinerne.

I naturen, kan dyrene flytte sig et par hundrede meter væk fra hinanden, så er der ro igen. Det kan dyrene ikke, i et akvarium, uanset om man selv synes, at dyrene har et stort akvarium, på måske 800 - 1200 liter, Så er det nu engang kun en "pyt vand" i forhold til det naturen tilbyder skildpadderne. Sæt ikke skildpadder ud i naturen!

Herfra Sumpskildpadder kan vi kun anbefale dig, at du giver dine skildpadder så meget vand som muligt. Skildpadder har også gavn af, at der i akvariet, er trærødder og huler, hvor dyrene kan gemme sig bag, i eller under. På den måde kan skildpadderne ikke se hinanden, hele tiden. Har dine skildpadder en god solplads, gerne to, dyrene kan kravle op på, så kan en underkuet skildpadde, komme lidt væk fra en dominerende hun eller han.

Når alt kommer til alt, så kan de fleste problemer, med de aggressive dyr, føres tilbage til, at skildpadden er stresset og har for lidt plads! 

Sumpskildpadder udtrykker stress, ved at være enten aggressiv, tilbagetrukket/sky, blive syg eller dø!

Indretning af akvarium, til de større skildpadder og moskusskildpadder

Bider dyrene hul i hinanden, så skal du fjerne et af dyrene.

Sumpskildpadder kan lige som katte og hunde, have en dårlig karakter.
Hvor det kan blive nødvendigt, at aflive dyret (aflivning skal en dyrelæge tage sig af).

Link til krybdyrkyndige dyrlæger

Hvis en skildpadde er aggressiv overfor andre skildpadder, og dyret er det i længere tid (især hvis der sker skader), så vil det være nødvendigt, at flytte skildpadden over i et andet akvarium. 

Moskuskildpadder har det med at gå og bides af hinanden. Bare synet af en anden skildpadde, kan være nok til at der gøres et udfald. Det virker som skinangreb, normalt får de aldrig fat i hinanden, men det kan godt sige "klonk", når de bider i hinandens skjold, hvilket kan høres udenfor akvariet. Det er ikke grund nok til, at skille dyrene ad. Det er moskusskildpaddens temperament "de er sikkert bare født hammer sure!"

Vedrørende terrapiner: Vi forsøger at holde balladen nede, i vores anlæg. Hvilket gør, at vi holder et godt øje med dyrene. Der hvor balladen opstår, er mest, hvor der er mange hunner og også er en større flok hanne sammen med. Her begrænser vi antallet af hanner og sætter de resterende hanner sammen i et ungkarle kar. Her kan hannerne måske slås og kæmpe om herredømmet, i op til en halv dags tid, men, så holder balladen normalt op igen, såsnart hirakiet er på plads. Så længe der ingen hunner er i nærheden, så falder dyrenes "temperament" overfor hinanden. Sætter vi en ny han ned i unkarle karret, så bliver den nye han gerne kanøflet de første timer, hvis ikke det er den nye han, der sætter de andre hanner på plads og dermed bliver "alfa" hannen. 

Vi holder op til 20 hunner og måske fem seks hanner sammen i stor grupper, hvilket normalt fungerer udmærket. Der skal altid holdes øje med dyrene. Er der en for aggressiv han, så bliver der byttet en anden han ind i de store grupper. Den lidt for iltre han, bliver sat i ungkarle karret, så falder han normalt til ro igen. 

Holder man flere voksne hunner og en han sammen med dem, vil det som regel fungerer udmærket. Men, I skal huske på, der er ingen regler uden undtagelser, når vi taler om dyr og da slet ikke når det handler om sumpskildpadder.
Er der flere hunner, i et akvarium og man sætter to eller flere hanner sammen med hunnerne, så vil det tit give ballade, mellem hannerne. De vil alle have hunnerne for sig selv. Det sker tit, hvis dyrene holdes sammen i et akvarium. I en havedam, vil man normalt kunne holde flere hanner sammen, med hunner.

De store sumpskildpadder, kan normalt kun adopteres fra os, til en havedam, hvor der er meget vand og plads, til dyrene.
Her vil skildpadderne kunne komme væk fra hinanden, hvis der er optræk til ballade.

Her hos Sumpskildpadder holder vi øje med dyrene, kan de ikke sammen, så bliver dyrene flyttet. Vi har aldrig måtte aflive en skildpadde, fordi dyret var for aggressiv.

Men, fordi et par skildpadder er uneige, en enkelt dag, er det ikke nok til, at vi skiller dem ad. 

Sumpskildpadder er ikke sociale dyr

Guløert terrapiner nyder solen.

Sumpskildpadder er ikke sociale dyr, de mødes normalt kun ude i naturen, når dyrene vil parre sig og slås.
Ser du mange skildpadder samlet, ude i naturen eller på billeder, hvor dyrene ligger og får sol, det er ikke for at dyrene er sociale, det er fordi at alle dyrene vil have den bedste solplads. 
Hvis man kikker efter, vil man normalt se, at skildpadderne vender deres hoveder væk fra hinanden. Dyrene ser ikke på hinanden, de vil undgå at komme op at slås.

Dominerende han! Kinesisk trekølsskildpadde (Chinemys reevesii)

Kinesisk trekølsskildpadde han, dårlig opførsel

Her er det en han der jagter en hun og bider hende i halen. Der er en del hanner af arten Chinemys reevesii, der har denne dårlige opførsel, hvor de gør alt for hårde tilnærmelser til hunnen. Det ender tit med, at hunnen mister det yderste af sin hale. Hvad ingen dyr bør udsættes for, når de holdes i fangenskab.

Løsningen kan måske være:
1. at sætte flere hunner sammen med hannen og håbe på, at han vil dele sin "kærlighed", mellem hunnerne, så ingen hunner vil lide overlast.
2. at give sine skildpadder mere plads og en par solpladser, skildpadden kan søge op på.
3. at give dyrene flere gemmesteder, så dyrene ikke kan se hinanden hele tiden.

Men, nu er det kinesiske trekølsskildpadder der skrives om her, så det hjælper sikkert ikke! Ovenstående vil sikkert kunne hjælpe terrapiner, der er lidt for ivrige.
Hvorfor vil det så ikke hjælpe? Fordi kinesiske trekølsskildpadde hanner tit bliver "forelsket" i den ene af pigerne og derfor ignorerer de andre hunner? Kinesiske trekølsskildpadder er måske den sumpskildpadde-art der har mest "mellem ørerne", det er en skildpadde, der har sin helt egen måde at være på.
Det kan også bare være, at denne skildpadde-arts hormoner er røget helt ud af skalaen?
Det er noget vi har set utallige gange ske.

Sumpskildpadder anbefaler, at skille dyrene, fra hinanden.

Husk, en kinesisk trekølsskildpadde skal kunne kravle op til overfladen og få luft.

Kinesisk trekølsskildpadde er i livsfare!

Vores video, er taget under konstant overvågning. Vi tester om skildpadder kan sammen for dig.

Her er der sat en kinesisk trekølsskildpadde han ned i et 720 liters stort akvarium, hvor der i forvejen lever en alm. moskusskildpadde han og 7 hunner. Det tog ikke ret lang tid, før moskus. hannen opdagede, at der var kommet en ny han, i akvariet.
Moskuskildpadder og kinesiske trekølsskildpadder hanner ligner åbenbart hinanden så meget, at begge arter kan have problemer med at tolererer hinanden. Og begge arters hanner, vil tit parre sig med den anden arts hunner.

Den Kinesiske trekølsskildpadde er réelt i livsfare og vil let kunne drukne, hvis denne konflikt ikke blev stoppet.

Bemærk i videoen, når den kinesiske trekølsskildpadde han mister sit luft (det bobler fra dyret). Hvis trekølskildpadden levede i et glasakvarium, hvor skildpadden ikke har nogen mulighed for at klatre op til overfladen og få luft, så vil der være risiko for at skildpadden drukner. Uden luft i kroppen, så vil skildpadden have mere end svært ved, at komme op til overfladen.
Det samme gælder for moskusskildpadder.

Straks efter videoen var taget, blev trekølskildpadden flyttet.