Hvilken sumpskildpadde skal jeg vælge?

Forbudt terrapin. Selv mange erfarne skildpaddeejer, har svært ved at genkende denne sumpskildpaddeart. Køb den ikke!

Først, køb ikke en sumpskildpadde på Den Blå Avis eller Gul & Gratis, hvis det er en person, der bare vil af med sin skildpadde. De fleste af de sumpskildpadder, er syge! Sælger kan ikke se, om deres skildpadde er syg! Mellem 60-80% af de skildpadder, er ikke raske.

Din skildpaddehobby, risikerer at komme skidt fra start. 

Er du nybegynder, start her: ABC kom godt i gang

!!! Guløret og rødøret terrapiner må du ikke købe! Lov imod terrapiner

Du vil nok gerne have både en hun og en han sumpskildpadde, når du starter. Dyrehandleren, kan ikke fortælle dig, hvilken skildpaddeunge der er en hun eller en han. Men, det kan god være, at de vil forsøge alligevel! Sumpskildpadder skal normalt være teenager (over 1 år gamle) inden man med sikkerhed kan kønsbestemme dem.

Moskusskildpadder er vores favorit, til begynder

Alm. Moskusskildpadde (Sternotherus odorarus)

Moskusskildpadder. Sumpskildpadder anbefaler dig, at vælg en moskusskildpadde. Hvis du er nybegynder, i skildpaddehobbyen. Pris i dyrehandlen ca. kr.500-800

Hvorfor? Fordi moskusskildpadder ikke bliver særlig store. Et 200/250 liters akvarium, kan udmærke indrettes til en lille flok moskusskildpadder, på 3-4 dyr.

Indretning, af et akvarium, til moskusskildpadder

Giv en moskusskildpadde et nyt hjem, her hos Sumpskildpadder, har vi mange moskusskildpadder klar. Adoptionsklare moskusskildpadder

Cooter

Andrew holder her en cooter hun, der kan blive over 40 cm. i skjoldlængde.
Denne cooter, der kun er få centimeter stor, når du køber den hos din dyrehandler.
Fotograf George L. Heinrich.

Cooter. Vi ser desværre, at mange dyrehandler sælger sumpskildpaddearten cooter, til nybegynder, af skildpaddehobbyen. Hvilen er den sikre måde, at ødelægge en spirende interesse for hobbyen. Medmindre du starter ud med en havedam. Mere om havedam

Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du réelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, opnår en skjoldlængde på 25-45 cm. + hoved, ben og hale, det er lige så stor som en bageplade, i en ovn!!! 

Har du ingen erfaring, og skal din skildpaddehobby blive en succes, så skal du ikke købe denne sumpskildpaddeart.
Denne sumpskildpadde skal have virkelig meget plads, der kun findes i en stor og sikret havedam.
 
Pris ca. kr. 200 i dyrehandlen.

Kinesiske trekølsskildpadder

Kinesiske trekølsskildpadde bliver tit solgt som en moskusskildpadde. Mange dyrehandler, kan ikke genkende denne skildpaddeart.

Kinesiske trekølsskildpadder. Denne art, anbefaler vi ikke nybegynder, til skildpaddehobbyen. Pris ca. 2-300

Vil du kun have en enkelt kinesisk trekøl, så er det en udmærket art, til en nybegynder. Sætter du flere sammen, så kan du hurtig risikerer, at blive gråhåret før tid.

Denne skildpaddeart, sælges tit som en moskusskildpadde, i dyrehandlen! Du forventer, at få en lille sumpskildpadde med hjem. I stedet for, kan du risikerer at få en sumpskildpaddeart, der kan opnå en skjoldlængde på 30 cm! 

Kinesiske trekølsskildpadder kan afvige meget i størrelse. De kan som voksne måle, i skjoldlængde mellem 12-30 cm. Typisk for denne art er at skildpadden har tre langsgående køl på skjoldet. Unger af kinesiske trekøl og moskusskildpadder ligner meget hinanden.

Kinesisk trekøl kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den kinesiske trekøl i havedammen, gennem vinteren, hvor dyrene ligger i dvale på bunden, af dammen.

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadder kaldes også "Mississippi". 

Det er en rolig sumpskildpadde. Sumpskildpadder anbefaler denne skildpaddeart til nybegynder. Vi er aldrig blevet bidt af denne skildpaddeart.

Men, skildpadden får en skjoldlængde op til 27 cm. Skildpadden skal have et stort akvarium, mindst 500 liter, når skildpadden er voksen. Der er normalt stor forskel på en hun og en han i størrelse. Hanner bliver tit, ikke størrer end 12 cm. i skjoldlængde. Pris ca.300

Falske landkortskildpadder kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den falske landkortskildpadde i havedammen, hele året rundt. Hvor dyrene om vinteren, ligger i dvale på bunden, af dammen, under de rette forhold. Hvor der blandt andet skal være en god gennemluftning/iltning, af dammen. Mere om de rette forhold: Dam & skildpadder

Måske er landskildpadder noget for dig?

Landskildpadder der spiser kvalitetsfoder fra vores SkildpaddeShop.dk

Måske finder du ud af at sumpskildpadder ikke er noget for dig, så kan landskildpadder måske være det? Men, det vil vi helt tryg overlade til Otte, der har siden Marginata.dk der omhandler det meste om de europæiske landskildpadder.

Adopter en sumpskildpadde

Moskusskildpadder, synes vi, er den bedste sumpskildpaddeart, for begynder.

Hjælp en sumpskildpadde, der mangler et nyt hjem.

Her hos Sumpskildpadder får vi i hundredevis af sumpskildpadder ind. Når vi er sikre på, at de dyrene er tjekket og raske, så kan de adopteres, af hjem, der har sat sig ind i den rette pasning. Børn kan ikke adoptere skildpadder.

Prisen for de fleste sumpskildpadder hos Sumpskildpadder, er kr.100-200 De skildpadder vi modtager, de kan ikke adopteres før dyrene er raske og har en god kondition.

--

Husk på, at alle sumpskildpadder, hvis de passes ordentlig kan blive gamle. Når du får børnebørn, så vil du stadigvæk have din sumpskildpadde. Nogle arter, bliver over 100 år gamle. 

Det fleste sumpskildpadder, kan blive meget store og hører derfor ikke hjemme i et akvarium. 

Sumpskildpadder er normalt voksne dyr, når de er 5-6 år gamle. 

Køber du små sumpskildpadderunger, sammen med et 54 liters begynderakvarium, så vil alle sumpskildpaddearter hurtigt vokse, sig ud af akvariet. Det vil normalt ske, inden for det første år. Vil du betale for et større akvarium, større filter osv?

ABC kom god i gang med din sumpskildpaddehobby

720 l. akvarium til moskusskildpadder

Akvariet står hos Sumpskildpadder, med 8/9 moskusskildpadder i, dyrene lever deres liv i rolige omgivelser og med kun minimale forstyrelser. Kun sjældent kommer der en ny moskusskildpadde til, de fleste moskusskildpadder har levet sammen i flere år.

Ro, er det vigtigste, hvis man vil se sine moskusskildpadder oppe på land, hvilket vi gør dagligt.