Afrikanske sporeskildpadder (Centrochelys sulcata)

Er du klar over, at vi kan hente din skildpadde, hvis skildpadden er blevet for stor for dig, at håndterer.

Bestil vores Skildpadde Taxa

Den afrikanske sporeskildpadde, er én af de mest producerede landskildpadder, i Verden.

Sulcata unger måler nyklækkede 4-5cm i skjoldlængden. Hvor hurtigt ungerne vokser, er meget forskelligt. Du kan møde en 25 cm skildpadde, der er 3 år eller 10 år gammel. Mange voksne Sulcata når en vægt på 45 kilo. Især hanner kan komme op og veje 90 kilo. De første 5-10 år vokser skildpadden hurtigt, derefter går væksten ned med alderen.

Du skal forvente at din sulcata unge, kan blive 70 år gammel.

Hvordan holdes skildpadden: 

På grund af skildpaddens størrelse, er det bedste for sulcataen at den har adgang til et udendørs område, hvor skildpadde kan opholde sig i sommerperioden, helst hele året rundt. Men, det er jo ikke muligt i Danmark. Vi anbefaler at holde sulcataen i et udendørs anlæg, med et stort græsareal i midten og eventuelt jord udenom. Skildpadden vil jævnlig patruljerer sit anlæg, der vil græsset alligevel med tiden blive slidt af, så der vil vi lade det være bar jord.

Sulcataen solide hegn/vægge, der er mindst 60 cm i højden og skal mindst gå 30 til 60 cm ned i jorden. Det er for at forhindre eller nærmer forsøge at holde de store skildpadder fra at grave sig ud. Betonblokke fungerer godt til at bygge en solid væg af, man skal sørge for at blokkene er støbt fast i beton. En meget solid trævæg, med kraftige stolper, kan også benyttes. Trådhegn og gennemsigtige vægge bør ikke anvendes, fordi skildpadden har en tendens til at vil bryde igennem de hegn.

Afrikansk sporeskildpadde (Centrochelys sulcata)

Vi er ude og lufte vores Afrikanske sporeskildpadde. Skildpadden er modtaget hos Sumpskildpadder, fordi han var blevet for stor, hvor han kommer fra. Han vejer nu 12 kilo og har potentiale til af kunne veje over 100 kilo. Skjoldets længde er 38 cm.

Sulcataen graver huler, hvis skildpadden ikke har en ordentlig kasse, hvor skildpadden kan søge i ly, væk fra den varme sol om sommeren og komme ind i når der er køligt. Foring af kassen kan gøres med hø.

Har du kun en enkelt sulcata kan du laden den grave naturligt, i anlæget.