Hvad skal jeg huske, inden jeg tager på ferie?

Både for sump- og landskildpadder

Når du tager på ferie, som skildpaddeejer, har du flere valg med hensyn til pasning af din skildpadde - Tag skildpadden med - Lad en ven eller familie passe skildpadden - Lad os hos Sumpskildpadder passe skildpadden; mere om det her - Overlad skildpadden til sig selv.

En sumpskildpadde kan udmærket klare sig, uden foder, imens du er på ferie. En uge er intet problem.

Inden du tager på en ferie, tjek og rens dit filter, eventuelt skift op til 50% af vandet (fornyes med tempereret vand), sørg for at en ferieafløser ved, hvilket og hvor meget foder dine skildpadder skal have. Hvor er elskabet, dyrlægens telefonnummer.

Imens du er væk: Der kan opstå problemer med dit el, akvarium/anlæg og skildpadder kan blive syge!

  • Der går en sikring. Fortæl ferieafløser, hvor elskabet er.
  • Pumpen går i stå. Tjek og rens dit filter, nogle dage inden du tager af sted. Se hvordan
  • Akvariet kan blive utæt. Er du forberedt på det?
  • Skildpadde kan blive syg. Husk, at lægge telefonnummer til dig selv, dyrlægen, evt. til Sumpskildpadder vi hjælper gerne med råd og vejledning.
  • Husk at have nok skildpaddefoder, en ekstra UVB- og varmepære liggende.

Så selv om dine skildpadder kan klare sig uden foder, så vil det alligevel være en god ide, at der er nogle der holder øje med dine dyr og anlæg, imens du er på ferie.

SkildpaddeShop.dk Det gode skildpaddeliv. SkildpaddeShop er en del af Sumpskildpadder.

Krybdyrkyndge dyrlæger

Sumpskildpadder passer alle slags skildpadder

Vi passer gerne din skildpadde på vores internat, i ferien, fra få dage til resten af dyrets liv, her hos Sumpskildpadder

Mere om vores internat og pasning af din skildpadde

Er det noget for dig, at vi passer din skildpadde, så hører vi meget gerne fra dig.

Se vores lokaler og dyr Sumpskildpadder Esbjerg

Sumpskildpadder - Find os

 

Overlad skildpadden til sig selv

Skal landskildpadden ligge på ryggen i en uge?

En sumpskildpadde kan udmærket klare sig, uden foder, imens du er på ferie. En uge er ingen problem for en sumpskildpadde uden foder. Sørg for at der er sat en timer til skildpaddens lys, varme og UVB-pære, så lys og varme tænder på faste tider.

Som du læste ovenfor, er det måske alligevel ikke så god en ide?

En landskildpadde der er alene, her kan man fylde skildpaddens foderskåle godt op, så der er foder til de dage man er væk. Hvis man er tryk ved det, er det en mulighed. Sørg for at der er sat en timer til skildpaddens lys, varme og UVB-pære, så lys og varme tænder på faste tider.

Men, hvad med skildpaddens varme- og UVB-pære. Springer der en pære, skal skildpadden så gå i et koldt anlæg, indtil dens ejer kommer hjem fra ferien igen?

Hvad sker der, hvis din landskildpadde vælter om på ryggen, så uheldig, at skildpadden ikke kan rette sig selv op igen. I sådan en situation er der risiko for at landskildpadden vil dø, af vejrtrækningsproblemer.

Er du sikker på, at du vil få en god ferie, hvis du ikke ved, hvordan din skildpadde har det? Det er ikke meget ved en ferie, hvis den ødelægges af dårlig samvittighed,

Tag skildpadden med på ferie

Har du en af de forbudte guløret- og rødøret terrapiner, så må du tage skildpadden med i dit eget sommerhus. Du må ikke overlade skildpadden til venner og familie udenfor din ejendom. Mere om lovgivning omkring skildpadder