Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg./foreninger

De vigtigste hos os, nemlig skildpadder. Du kan roligt afleverer din skildpadde til os, vi tager os godt af alle skildpadder.

Sumpskildpadder funger som de andre dyreværensorg./foreninger.

Vi modtager skildpadder, som andre dyreværn modtager katte og hunde. 
Vi sørger for at få skildpadderne raske (over 60% af de skildpadder vi modtager er ikke raske).

Når skildpadden er rask, så forsøger vi at finde et nyt og godt hjem, til skildpadden. Lige som de andre dyreværn.

Hos Sumpskildpadder, kan man ikke bare adopter/afhente en skildpadde og tro, at vi er ligeglade med, hvad der sker med skildpadden. Nej, vi sikrer os, at den kommende skildpaddeejer ved, hvad de går ind til og har viden om pasning og pleje, af en skildpadde? At de har et ordentlig anlæg, til skildpadden? Er der ikke styr, på sagerne. Så giver vi lektier for, og tager så en snak senere, igen, med de måske kommende skildpaddejer, når forhold og viden er kommet på plads. Indtil da, beholder vi skildpadden.

Vi har ikke millioner af kroner, at gøre godt med og kan derfor ikke oprette internater, med lønnet personale. Derfor har vi frivillige skildpadder opsamlingshjem. De er i tæt samarbejde og dialog med Sumpskildpadder hovedafdeling og de holdes hele tiden ajour med det sidste nye, der vedrører skildpadder. Så vi sammen kan hjælpe så mange skildpadder bedst muligt.

Alle skildpadder der modtages, hos vores skildpadder opsamlingshjem, de samles hos Sumpskildpadder, i Esbjerg. Erfarne skildpaddefolk kører rundt, til vores mange skildpadder opsamlingshjem, flere gange om året, så vi hele tiden sikrer os, at skildpadder har det godt og at sikkerheden er i orden, hos vores skildpadder opsamlingshjem.

Sumpskildpadder har et tæt samarbejde, med Miljøstyrelsen, hvorfra vi har alle tilladelser til, at må modtage og transporterer skildpadder også de ulovlige skildpaddearter. 
De ulovlige skildpaddearter, beholder vi gerne selv eller deler skildpadderne med vores samarbejdspartner/Zoo, der også arbejder sammen med Miljøstyrelsen og har deres tilladelser på plads.

Hver gang vi transporterer de ulovlige skildpaddearter, lige nu er det mest Terrapiner (Trachemys scripta sp.), så skal Miljøstyrelsen give deres tilladelse til transporten. 
Alle skildpadder skal transporteres, i plasticbokse, med en sikker lukkemekanisme. Ingen skildpadder må kunne flygte ud i naturen, hvis der skulle ske et uheld.

Vi skal holde regnskab med, hvilke skildpadderarter vi modtager og antal dyr vi har inde. Rapporter skal afleveres til Miljøstyrelsen, om alle skildpadder og hvad der sker med dem.

Miljøstyrelsen har givet Sumpskildpadder tilladelse til, at må oprette skildpadder opsamlingshjem, såfremt vi formoder, at flere skildpadder bliver opsamlet i det pågældende område. Sumpskildpadder og vores skildpadder opsamlingshjem, er underlagt lovgivningen og Miljøstyrelsen. Der er intet overladt til tilfældigheder. Er der problemer, så vil Sumpskildpadder straks tage affære og underette Miljøstyrelsen om det.

Vil du vide mere, så er du velkommen til, at kontakte Sumpskildpadder.

Ønsker du/I at blive skildpadder opsamlingshjem, kontakt os endelig og vi vil komme forbi og tage os en snak, om tingene og se på dine/jeres forholdene.
Vores skildpadder opsamlingshjem er alle underlagt en kontrakt, der sikre os, at vi alle arbejder ansvarligt og for skildpaddens, dens tidliger ejer og naturens bedste.

Mere info, om Sumpskildpadder  -  Hvad arbejder vi med ?  -  Ønsker du at deltage?


Vi hjælper blandt andre Dyreværnet og Dyrenes Beskyttelse med de skildpadder, de bliver kontaktet om.


Er vi i tvivl, om en skildpaddes helbred, så er vores dyrlæge, ikke længere væk end den nærmeste telefon.

Krybdyrdoktor. Beth Fledelius.
København:
Krybdyrdoktor/Hjortekær Dyreklinik
Skovvænget 6 B
2800 Lyngby
45930730


Vi arbejder sammen med zoologer, biologer, dyrepasser m.fl.

Ring for mere information. Sumpskildpadder tlf.:22 34 82 98 - Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk 

Godkendt opsamlingshjem

Vores skildpadder opsamlingshjem, udfylder vores samarbejdsaftale. Hvor vi stiller adskillige krav, til opsamlingshjemmet.

Hos alle vores skildpadder opsamlingshjem, vil du møde vores godkendt skilt.

Det er din sikkerhed for, at det er et opsamlingshjem, der opfylder alle de krav, der stilles af Sumpskildpadder og holder dansk lovgivning.

Her vil der blive taget godt af din skildpadde og få det gode skildpaddeliv.

Afrikansk sumpskildpadde (Pelusios castaneus).