Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg/foreninger

Sumpskildpadder funger som de andre dyreværensorg/foreninger.

Vi modtager skildpadder, som andre dyreværn modtager katte og hunde. 
Vi sørger for at få skildpadderne raske (over 60% af de skildpadder vi modtager er ikke raske).

Når skildpadden er rask, så forsøger vi at finde et nyt og godt hjem, til skildpadden. Lige som de andre dyreværn.

Hos Sumpskildpadder, kan man ikke bare adopter/afhente en skildpadde og tro, at vi er ligeglade med, hvad der sker med skildpadden. Nej, vi sikrer os, at den kommende skildpaddeejer ved, hvad de går ind til og har viden om pasning af en skildpadde? At de har et ordentlig anlæg, til skildpadden? Har de ikke styr på deres sager, så beholder vi skildpadden.

Vi har ikke millioner af kroner, at gøre godt med og kan derfor ikke oprette internater, med lønnet personale. Derfor har vi frivillige skildpadder opsamlingshjem. De er i tæt samarbejde og dialog med Sumpskildpadder hovedafdeling og de holdes hele tiden ajour med det sidste nye der vedrører skildpadder. Så vi sammen kan hjælpe så mange skildpadder som muligt.

Alle skildpadder der modtages hos vores skildpadder opsamlingshjem, de samles hos Sumpskildpadder i Esbjerg. Erfarne skildpaddefolk kører rundt, til vores mange skildpadder opsamlingshjem, flere gange om året, så vi hele tiden sikrer os, at skildpadder har det godt og at sikkerheden er i orden, hos vores skildpadder opsamlingshjem.

Sumpskildpadder har et tæt samarbejde, med Miljøstyrelsen, hvorfra vi har alle tilladelser til, at må tage imod skildpadder også de ulovlige skildpaddearter. 
De ulovlige skildpaddearter, beholder vi gerne selv eller deler skildpadderne med vores samarbejdspartner/Zoo, der også arbejder sammen med Miljøstyrelsen og har deres tilladelser på plads.

Hver gang vi transporterer de ulovlige skildpaddearter, lige nu er det mest Terrapiner (Trachemys scripta sp.), så skal Miljøstyrelsen give deres tilladelse til transporten. 
Alle skildpadder skal transporteres i plasticbokse, med siker lukkemekanisme. Ingen skildpadder må kunne flygte ud i naturen, hvis der skulle ske et uheld.

Vi skal holde regnskab med, hvilke skildpadder vi modtager og har inde. Rapporter skal afleveres til Miljøstyrelsen, om alle skildpadder og hvad der sker med dem.

Miljøstyrelsen har givet Sumpskildpadder tilladelse til, at må oprette skildpadder opsamlingshjem. Sumpskildpadder og vores skildpadder opsamlingshjem, er underlagt lovgivningen og Miljøstyrelsen. Der er intet overladt til tilfældigheder. Er der problemer, så vil Sumpskildpadder straks tage affære og underette Miljøstyrelsen om det.

Vil du vide mere, så er du velkommen til, at kontakte Sumpskildpadder.

Ønsker du at blive skildpadder opsamlingshjem, kontakt os endelig og vi vil komme forbi og tage os en snak om tingene og se på forholdene.
Vores skildpadder opsamlingshjem er alle underlagt en kontrakt, der sikre os, at alle arbejder ansvarligt og for skildpaddernes bedste.


Vi hjælper Dyreværnet - Dyrenes Beskyttelse med deres skildpadder.


Dyrelægen hos Sumpskildpadder er:

Krybdyrdoktor. Beth Fledelius.
København:
Krybdyrdoktor/Hjortekær Dyreklinik
Skovvænget 6 B
2800 Lyngby
45930730


Vi arbejder sammen med zoologer, biologer, dyrepasser m.fl.

Afrikansk sumpskildpadde (Pelusios castaneus).